Commonrail motor ne demek?

S.a. Arkadaşlar fiat fiorino emotion aracımız var özelliklerini pek bilmiyordum daha sonradan araştırayım. Dedim üzerinde commonrail motor ve intercooler olduğunu ögrendim -10 derecelerde bile tek marşla 2 sn ye içerisinde çalışıyor bu aracın commonrail motora sahip olmasından dolayımı yoksa başka bir özelliğinden dolayı mı merak ediyorum bilenler cevap verirse sevinirim

dizel motorlarda, yakıtın yanma odasına enjekte edildiği noktadaki basıncı yükselterek ve enjektör memelerinin deliklerini çoğaltarak, zerrecik adedini ve güç verimini artıran sistemin adıdır. ortak ray sistemi olarak abukça türkçeleştirilmiştir. kimileri de bu sisteme çift manifold sistemi der.

Çalışması püskürtme daha iyi olduğu için yakıtı tam yakar rahat çalışır tek etken bu değil ayrıca ısıtma bujileri de çalışmayı kolaylaştır