ÇORLU TARIM FUARI ( 06 / 10 ) AĞUSTOS

Ynt: ÇORLU TARIM FUARI ( 06 / 10 ) AĞUSTOS

EROL AKGÜN link=topic=76958.msg909968#msg909968 date=1407509930' Alıntı:
yılmaz kardeş tekirdağ merkezden gelen arkadaşlar var onlarla irtibata geçebilirsen herhalde yardımcı olurlar . tabiki arabalarında yer var ise . sana sadece tekirdaağ merkeze ulaşmak kalır . bu arada belinin durumu nasıl .

Sırt hala kötü. Soldan saga zor dönüyorum. Aslında biraz da sorun o. Minibüsler malum. Sağlam adamı sakat ederler.

Şarkoy-Çorlu 130km. Minibusle iki buklum çekilecek dert degil.

Bu aksam belli olur. Uygun bi program çıkmazsa cayabilirim.

alper4u link=topic=76958.msg910012#msg910012 date=1407521867' Alıntı:
İyi akşamlar arkadaşlar,
-Yarın Berk,Babası,Ben ve araç arayan Yılmaz :D Tekirdağdan saat 12 civarı fuar için yola çıkacağız.Yolumuz 30-40 dakika arası sürmekte olup Orionda görüşmek üzere.12:30-13:00 arası Orion avm önünde olacağız bi aksilik olmazsa.

-Ayrıca gelecekler Erkan(silivri) ve Umut hoca(babaeski-saat 14:30 civarı gelebilecek).

-Erol abi ve Cemal abi 13:00 ' te olacakmış gibi organize olun derim.

Bende sizinle aynı civarlarda orada olurum heralde Alper abi. Eğer bir aksilik çıkmazsa. İstanbul tarafından gelirken çalışma vardı Çorlu girişinde asfalt döküyorlardı. İnşallah bitmiştir. 30 dakka kadar oyalıyor insanları...;)

alper4u link=topic=76958.msg910012#msg910012 date=1407521867' Alıntı:
İyi akşamlar arkadaşlar,
-Yarın Berk,Babası,Ben ve araç arayan Yılmaz :D Tekirdağdan saat 12 civarı fuar için yola çıkacağız.Yolumuz 30-40 dakika arası sürmekte olup Orionda görüşmek üzere.12:30-13:00 arası Orion avm önünde olacağız bi aksilik olmazsa.

-Ayrıca gelecekler Erkan(silivri) ve Umut hoca(babaeski-saat 14:30 civarı gelebilecek).

-Erol abi ve Cemal abi 13:00 ' te olacakmış gibi organize olun derim.

Ağlamak istiyorum..

ıyı gezmeler arkadaşlar lutfen bızımle goduklerınızı ve fotolarınızı paylaşın çunku bız çalışmak zorundayız

alipaşalı erkan kardeşim iyiki uyardın . duruma gore çorlu , velimeşe çıkışından çııkp . sola dönerek transit yoldan oriona ulaşırız . çok kolay oluyor .

sebazios link=topic=76958.msg910060#msg910060 date=1407527612' Alıntı:
Ufuk Abi gelmiyorum deme..
Maalesef , çok yakın bir akraba ve aynı zamanda arkadaşımın düğünü var , mecburen pas diyorum.

Arkadaşlar evdeyim.Fuar ' a katılan arkadaşların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.İlk başta bizi fuara götüren Berk(B.Özyurt)in babası İbrahim abiye fuara gelen Berk ' e,Yılmaz ' a(sebazios),Erkan ' a(alipaşalı_erkan),Cemal abiye(Göktürk-) ve Erol abiye(Erol AKGÜN) geldikleri için teşekkür ederim.Fuar ve muhabbetler çok güzel geçti.Saat 13:30 da buluştuk.Saat 18:30 ' da ayrıldık.Vakit nasıl geçti anlıyamadık.Bol bol fotoğraf çektim.En kısa sürede siteye yüklemeye çalışacağım.Ufuk abi senin muhabbetler yoktu arandın.Fuar sonunda köfte yedik onu kaçırdın. :D
Kalın sağlıcakla :)

alper4u link=topic=76958.msg910242#msg910242 date=1407603986' Alıntı:
Arkadaşlar evdeyim.Fuar ' a katılan arkadaşların hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.İlk başta bizi fuara götüren Berk(B.Özyurt)in babası İbrahim abiye fuara gelen Berk ' e,Yılmaz ' a(sebazios),Erkan ' a(alipaşalı_erkan),Cemal abiye(Göktürk-) ve Erol abiye(Erol AKGÜN) geldikleri için teşekkür ederim.Fuar ve muhabbetler çok güzel geçti.Saat 13:30 da buluştuk.Saat 18:30 ' da ayrıldık.Vakit nasıl geçti anlıyamadık.Bol bol fotoğraf çektim.En kısa sürede siteye yüklemeye çalışacağım.Ufuk abi senin muhabbetler yoktu arandın.Fuar sonunda köfte yedik onu kaçırdın. :D
Kalın sağlıcakla :)
Bekliyoruz o zaman Alper abi :) biz de gitmiş kadar olalım fuara :D

arkadaşlar 20 30 evdeyim . katılan tüm arkadaşlara teşekkürler . vaktin ne kadar çabuk geçtiğini anlamadık . katılamayan arkadaşlar adına çekilen fotoları arkadaşlar en kısa zamanda yükleyecekler . şahsım adına güzel bir buluşma vr tanışma oldu . herkeze iyi akşamlar .

Arkadaşlar kahvedeyim :)

Bi yorgunluk çayı içmeden eve gitmek istemedim.

Gün çok güzel geçti. Sohbet mi edelim, ekipmanları mı gezelim derken vakit çok hızlı geçti. Katılan tüm arkadaşlara kendi adıma teşekkür ediyorum.

Ben de evdeyim. Katılan arkadaşlara teşekkür ederim. Fuar (en azından benim için) bahaneydi.Arkadaşlık şahaneydi.

arkadaşlar fuarda trakyalı bir işletmenin balya yükleme makinası olacaktı yanılmıyosam mturan markası izmirtarıma rakip olarak gelmişmi fuara gördünüzmü?

ibo71 link=topic=76958.msg910511#msg910511 date=1407706053' Alıntı:
arkadaşlar fuarda trakyalı bir işletmenin balya yükleme makinası olacaktı yanılmıyosam mturan markası izmirtarıma rakip olarak gelmişmi fuara gördünüzmü?

Gördük. Mantık Arcusin ve Stalker ' ın aynısı ama tasarım orjinal.

Üreten kişiyle de konuştuk.

- Izmir tarım ' ın sahibi geldi az önce, dedi. 2 ' sini birlikte yakalasaydım güzel olacaktı.

Fiyatları açıkçası iyiydi. 98 ' liğine 60 bin istiyordu. O cüssedeki bir makina için normal. Bugün bi 5190 ' a o paraları çekiyorlar. Lakin üreten abimiz konuya tam hakim değildi. O kısım tuhaf geldi.

Sordum:

- Balya toplama birim maliyetini ölçütünüz mü? Ne civarda? diye.

- 'Toplama maliyeti yok' dedi.

Teker teker anlattım. Diğer markalarda 10-15 kuruş arası bir toplama maliyeti oluyor vs diye.

Cevap daha da komik:

- 'Hidromotor çalıştırıyor bunu, maliyeti yok'

Yav hidromotoru yel değirmeni mi döndürüyor? Motordan bir güç çekiyor ve bu da bir yakıt maliyeti demek. Kısacası anladım ki ölçmemişler. Ölçmedikleri gibi hesaba da katmıyorlar.

Ikinci sorum:

- Kaç derece eğime kadar çift yönlü toplama yapıyor? Sorusuydu.

Cevap gene yalnış:

- 45 dereceye kadar toplar. (45 derecede o makine gidemez bile)

Balya haznesine baktim. En fazla 15 derecelik eğim var. Üşenmeden yine anlattım. Diğer tüm markaların en büyük sorunu, bayır aşağı giderken öndeki sıranın, yada sıraların yıkılması. Bu da şöförün inip elle tekrar dizmesi ve bir sürü zaman kaybı demek. Bunu hiçbir firma çözemedi. Bu yüzden dik yukarı her açıda toplama yaparken 15 derece eğimden sonra bayır aşağı toplama yapamıyor. Bu da tek taraflı toplama demek. Ciddi mazot kaybıdır ayrıca.

Çorlu hep düzlük ya, üreten abimiz bu konuyu da ya hesaba katmamış, yada ölçmemiş.

Son problem de sağlam mal üretmek için çok kalın malzeme kullanmaları. Bu da ağırlık olarak geri dönüyor. Bilmem ama fuara getirdikleri 98 ' lik modeli en az 6-7 ton vardır. Üzerindeki balya ile 10 tona yaklaşır ki 70 hp altı çok motoru hoplatır. Üstelik faydalı yük de az olduğundan sırf angarya.

100 balya 2.5 ton eder. 2.5 tonu taşımak için 6-7 tonluk aleti taşımak zorundasınız. Yükü hafifletebilmek için, kendime özel sipariş verdiğimde 'biraz malzemeden çalalım, hem fiyat da düşer' dediğimde ise yanlış anladı. Daha fazla anlatmaya takatım kalmadığından vazgeçtim.

Benden aldığı artı notlar ise

1-) tekerlekten hidromotora sağlam malzeme kullanmışlar.
2-) orjinal tasarım (hırsızlık yok)
3-) 200 balya kapasiteli model de tasarlamışlar (en azından nakliyeden kurtarır)
4-) 200 balya kapasiteli modelde 'bağlantılı' dizme yapılabiliyor. Bu da balyayı boşaltma esnasında karşılaşılan en büyük problem olan 'yığının yıkılması' sorununun önüne geçebilir.

sebazios link=topic=76958.msg910522#msg910522 date=1407708239' Alıntı:
Gördük. Mantık Arcusin ve Stalker ' ın aynısı ama tasarım orjinal.

Üreten kişiyle de konuştuk.

- Izmir tarım ' ın sahibi geldi az önce, dedi. 2 ' sini birlikte yakalasaydım güzel olacaktı.

Fiyatları açıkçası iyiydi. 98 ' liğine 60 bin istiyordu. O cüssedeki bir makina için normal. Bugün bi 5190 ' a o paraları çekiyorlar. Lakin üreten abimiz konuya tam hakim değildi. O kısım tuhaf geldi.

Sordum:

- Balya toplama birim maliyetini ölçütünüz mü? Ne civarda? diye.

- 'Toplama maliyeti yok' dedi.

Teker teker anlattım. Diğer markalarda 10-15 kuruş arası bir toplama maliyeti oluyor vs diye.

Cevap daha da komik:

- 'Hidromotor çalıştırıyor bunu, maliyeti yok'

Yav hidromotoru yel değirmeni mi döndürüyor? Motordan bir güç çekiyor ve bu da bir yakıt maliyeti demek. Kısacası anladım ki ölçmemişler. Ölçmedikleri gibi hesaba da katmıyorlar.

Ikinci sorum:

- Kaç derece eğime kadar çift yönlü toplama yapıyor? Sorusuydu.

Cevap gene yalnış:

- 45 dereceye kadar toplar. (45 derecede o makine gidemez bile)

Balya haznesine baktim. En fazla 15 derecelik eğim var. Üşenmeden yine anlattım. Diğer tüm markaların en büyük sorunu, bayır aşağı giderken öndeki sıranın, yada sıraların yıkılması. Bu da şöförün inip elle tekrar dizmesi ve bir sürü zaman kaybı demek. Bunu hiçbir firma çözemedi. Bu yüzden dik yukarı her açıda toplama yaparken 15 derece eğimden sonra bayır aşağı toplama yapamıyor. Bu da tek taraflı toplama demek. Ciddi mazot kaybıdır ayrıca.

Çorlu hep düzlük ya, üreten abimiz bu konuyu da ya hesaba katmamış, yada ölçmemiş.

Son problem de sağlam mal üretmek için çok kalın malzeme kullanmaları. Bu da ağırlık olarak geri dönüyor. Bilmem ama fuara getirdikleri 98 ' lik modeli en az 6-7 ton vardır. Üzerindeki balya ile 10 tona yaklaşır ki 70 hp altı çok motoru hoplatır. Üstelik faydalı yük de az olduğundan sırf angarya.

100 balya 2.5 ton eder. 2.5 tonu taşımak için 6-7 tonluk aleti taşımak zorundasınız. Yükü hafifletebilmek için, kendime özel sipariş verdiğimde 'biraz malzemeden çalalım, hem fiyat da düşer' dediğimde ise yanlış anladı. Daha fazla anlatmaya takatım kalmadığından vazgeçtim.

Benden aldığı artı notlar ise

1-) tekerlekten hidromotora sağlam malzeme kullanmışlar.
2-) orjinal tasarım (hırsızlık yok)
3-) 200 balya kapasiteli model de tasarlamışlar (en azından nakliyeden kurtarır)
4-) 200 balya kapasiteli modelde 'bağlantılı' dizme yapılabiliyor. Bu da balyayı boşaltma esnasında karşılaşılan en büyük problem olan 'yığının yıkılması' sorununun önüne geçebilir.

Teşekkürler Yılmaz tespitlerin için lakin bu makinenin üreticisinin tam ünwanı firma adı web sitesi hatta fotoğraflarını bulabilir miyiz? Benim için acaip bir faydası olacak kendi dizaynım için...

Senin tespitlerini de dikkate alacağım zaten belli bir aşamaya gelsin seni de dawet edeceğim, hatta seni Trakya ' da tester olarak atadım şimdiden :)

Hermiyas link=topic=76958.msg910549#msg910549 date=1407744372' Alıntı:
Teşekkürler Yılmaz tespitlerin için lakin bu makinenin üreticisinin tam ünwanı firma adı web sitesi hatta fotoğraflarını bulabilir miyiz? Benim için acaip bir faydası olacak kendi dizaynım için...

Senin tespitlerini de dikkate alacağım zaten belli bir aşamaya gelsin seni de dawet edeceğim, hatta seni Trakya ' da tester olarak atadım şimdiden :)

Sağol Murat Abi. Onore oldum.

Firmanın adı MTURAL. kartvizit verecekti. Kaybederim diye istemedim. Birbirimizin ceplerini kaydettik. O abimiz de konuya hakim insan hasreti çekiyordu belli. Gelen her Allah ' ın kulu, 'arkadaşım şimdi bu nası yapıyo' gibi yüzeysel sorular sorduğundan sıkılmışlar.

Makinayı Çorlu Saanayi ' nde tamamen kendi imkanları ile yapmışlar. Firma sahibi de, tasarlayan da, yapan da aynı kişi.

Isim: Muammer TURAL
GSM: 0532 245 82 29

Makinanın çalışma ve uygulama videolarını, ilgilenenlere notebook ' tan izletiyorlardı ama kalabalık diye fazla ilgilenmedim. Yanılmıyorsam önümüzdeki hafta sonu olacak Karaevli Fuarı ' ında uygulamalı olarak göstereceklermiş makinayı.

Fırsatın farsa buyur gel. Birlikte değerlendiririz.

verdiğin bilgiler için teşekkürler. ben bu makineyi çok araştırdım hatta pazarlıkta yaptım alacaktım yalnız makina yeni dediğiniz gibi üretici konuya hakim değil sadece masrafsız ve hırsızlık malı değil diyor. izmirtarımın makineside 7 ton geliyor 120lik modeli bu makineler ağır oluyor yapısı gereği sanırsam 80 beygir çift çeker traktörden aşağısı zorlanır. yalnız mtural bana bu makine fuara çıkacak malzemeler çok kaliteli bidaha böyle olmaz demişti. birde birbirine bağlayarak diziyormuş balyaları o bir avantaj.

bu makine ile nasıl kar edilir. yılda işçiyle 5bin balya stok yapsan maliyeti 5000bintl+mazot. makineyle yapsan 750 lira mazot. makine var diye 5bin stoğuda 10bin yaparsın birde ordan kazanırsın yoksa piyasa işi yapılmaz anca kendi işin yapılır. ama ben izmirtarımınkini tercih etmeyi düşünüyorum onun 80liği 65bin 120liği 70bin ama kopyada olsa onlarda bir izin patent almışlar. en azından servis ve süreklilik var diğeri çok yeni ne olacağı belli değil. yalnız yığına stok dolayısı ile 80likmi 120likmi alsak onu bilemedik.

Hermiyas link=topic=76958.msg910618#msg910618 date=1407757652' Alıntı:

Bu makine abi. Hatta izlettirdikleri video dahi aynı video.

Benim merak ettigim 200 ' luk bağlantılı dizme yapan model.

İster izmir tarımın, ister arcusin ' in makinası, bağlantılı dizemedigi için yığınları yıkılıyordu. Arcusin yine bir nebze ama Izmir tarımın izlediğim ne kadar videosu varsa, istisnasiz tümünde boşaltma esnasında yığınlar yıkıldı.

Hep söyledim. Balya bası 60 kuruş kar bıraksa, 100.000 balyada amorti ediyor kendini.

Burda sorulacak tek soru:

Ben o kadar balyayı kaç yılda çekerim?..

Açıkcası boşaltma seçeneği bant ve damper yardımıyla olan, arkaya sadece 1 dizici gerektiren, 200 balya çekebilen, balya römorkuna entegre bir yuklmeme banti ile yapılacak, toplam fiyatı da 15-20 bin arası olan bir makina, Türkiye ' nin sosyo ekonomik şartlarına daha uygun.