İşim gereği Suriyeliler ile yakın temas içindeyim, kimisi Esad'ı seviyor, kimisi lanet okuyor. Kimi ülkeye aldık diye Erdoğan'a sevgi duyuyor, kimi "Alması gerek çünkü onun yüzünden ülkem o halde" diyor.
Biz kime inanalım sizce? Twitter'da Halep'e dönen insanların görüntüleri var hepsi muhaliflere bela okuyor, "Onlar dolara köpeklik ediyorlar" diyorlar. ÖSÖ'ye de, El Nusra'ya da IŞİD'e de terörist diyorlar. Adamların evleri barkları yıkılmış, insanlar ölüyor, biz hala bunları kim öldürdü diye tartışıyoruz.
Ben bu siteyi tam olarak bilmeden, tarım sitesi diye üye oldum, gördüğüm başlığa bak, içinde yazılanlara bak! Başlık "Kardeşlerimize dua edelim" içerik teröristleri koruma yazıları ile dolu. Cahillik de diz boyu! Anti madde daha bulunmadı trilyon dolarlık Cern'de ama biz bombasını yapacağız.
Bir de fotoğraf paylaşılıyor, Dünya'nın yarısının terör örgütü olarak kabul ettiği birilerinin bulunduğu. Yahu bu adamlar orada kafa kesiyorlar, onları savunan var burada yazık. İyi valla PKK da devlet kurmak istiyor, onlara göre Türkiye de onlara zulüm yapıyor, size göre o zaman PKK da haksız değil eğer bunlar haksız değilse.
Siz 2 suriyeli ile dahi konuşmamışken televizyonlarda yanlı haber yapanları izleyip inanıyorsunuz, siz de haklısınız. Gelin siz Suriyeliler'e sorun ÖSÖ'yü de El Nusra'yı da. Geçen biri önce "Erdoğan bizi aldı Allah razı olsun" dedi, sonra ÖSÖ'ye saydırdı, "ben onlar yüzünden evimden oldum" dedi.
Biz şimdi cumhurbaşkanımızın dediği gibi "Zalim Esed'in zulmüne son vermeye" gidiyorsak, yarın bugün başka ülke "Erdoğan zulmüne son vermeye gidiyoruz" derse haklı mı olacak? Bugün terörist dediğimiz kimseleri dış güçler, tıpkı Esad'ın ÖSÖ'yü terörist görüp bizim görmediğimiz gibi terörist görmüyor. Hadi onu geçtim, Hüsnü Mahalli, sadece adam bir yazar, Suriyeli, göz altına alındı, kalkıp da dış ülkeler birleşip PKK'ya destek olursa ne diyeceğiz? Onlar "Eeee siz de ÖSÖ'ye destek oldunuz" derse ne diyeceğiz? Kime göre haklı neye göre haklı? Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma!
Şu başlık altında teröristleri destekleyenleri görünce içim acıdı. Yazık, bana göre ha PKK ha IŞİD, ha DHKPC ha El Nusra, Ha ÖSÖ hiç farketmez. Biz dışarıdan görüyoruz, beni Suriyeliler'in ne söylediği ilgilendirir, buradan, Twitter'dan ahkam kesip, git savaş denildiğinde "bana ne kardeşim savaşmak benim mi işim" diyen klavye delikanlılarının ne dediği değil! Allah (c.c) "her kim ki bir masumu öldürmüş, tüm insanları katletmiş sayılır" buyurmuşlardır. Siz katliam yapanları desteklemiş oluyorsunuz, bu şerefsiz alçaklar, benim bir sürü tanıdığım suriyelinin akrabalarının canına kıydı, göz yaşları içnde anlatırken içim parçalandı, siz kalkmış bu cahil katillerin fotoğrafı ile bunları savunuyorsunuz. Ne cahilsiniz be! Ne cahil!