DAMLAMA SULAMA KULLANAN ÇİFCİLERİMİZİN TAVSİYESİ VE BİLGİLERİ

Ynt: DAMLAMA SULAMA KULLANAN ÇİFCİLERİMİZİN TAVSİYESİ VE BİLGİLERİ

benimde sorularım var.ayçiçeği veya mısıra döşediğimizi farz edelim.sıra arası 70 cm.her sıra ya mı yoksa iki sıraya bir mi döşenecek.

mesela 10 000 metrekare düzdün dörtkeşe bir tarla var diyelim.sarf olacak damla sulama borsunu hesaplarkan.tek sıra 70 cm mi yoksa çift sıra 140 cm üzerinden mi hesaplayacaz.

ikinci sorum.örnek vermek gerkirse.1000 sulama memesine saat te kaç ton su gerekir.

ATİLA ABİ BURASI YERİ DEİL AMA BUGÜN MEMİŞ ABİNİ YANINDAYDIM SANDORUN GELMİYECENİ DENEME AMAÇLI OLACANI BELİRDİ
BU SENE 140 DEKAR EKECAM BENİM TARLADA İSDEDİN KADAR DENEME YAPABİLİRSİNİZ HİÇ DEİLSE TOHUMU BEDAVAYA GETİRİYİM.
BU SENE 400TON PANCAR KOTASI ALDIM 8000TL ÖDEMEK ZORUNDA KALDIM İSDERSEN MEMİŞ ABİYE SORABİLİRSİN HİÇ DEİLSE TOHUMDA BİZE DESDEK ÇIK!!!!

tura30 link=topic=29303.msg247444#msg247444 date=1265128375' Alıntı:
ÖLÇME YAPTIM 1000LT SU TANKI 50sn DOLMAKTA
DALGICI ALIRKENDE DALGIÇCI 22.5KV LIK DALGIÇ ATDIK VE SAATDE 60 TON SU KAPASİTELİ OLDUNU DEMİŞTİ.
FİSKİYEYLE 20 FİSKİYE HER FİSKİYENİN KANADI 15 M GEÇMEKTE
FİSKİYEYİ AZALTDIM ZAMAN FİSKİYELERİ PATLATIYOR SUDAN SORUNUM YOK.

ARAŞTIRMAM SONUCU:
SEZONLUK KONYADA 60 TL 400M
KALIN ANTALYA 80TL 400M
FİLİTRE 800DEN BAŞLAMAKTA
1200m2 2000m GİTMEKTE
2000M DE 400TL ETMEKTE (KALIN KULLANIRSAK)
APARATIFIYLA 500 DERSEK UYGUN GELDİ BANA
BİZİM BURDA BİR ALMANCI KULLANDI BUNDAN 10 SENE ÖNCE BİZLER DEKARINDAN 6 TON ALIRKEN O DEKARDAN 10 TON ALDI
ŞİMDİ İSE BIRAKTI NİYEMİ ALMANCI YA ....
abi damlama teşkilatım olsunda ben 6 tonada razıyım vallaha masraf düşük işcilik az hesaba vursan 10 tona gelir yine yani 10 tonda kazandıgın parayı 6 tonda kazanırsın

ali_kockaya link=topic=29303.msg247462#msg247462 date=1265129485' Alıntı:
benimde sorularım var.ayçiçeği veya mısıra döşediğimizi farz edelim.sıra arası 70 cm.her sıra ya mı yoksa iki sıraya bir mi döşenecek.
mesela 10 000 metrekare düzdün dörtkeşe bir tarla var diyelim.sarf olacak damla sulama borsunu hesaplarkan.tek sıra 70 cm mi yoksa çift sıra 140 cm üzerinden mi hesaplayacaz.
ikinci sorum.örnek vermek gerkirse.1000 sulama memesine saat te kaç ton su gerekir.

Ayçiçeği ve mısırda (70 cm sıra arası ekim sisteminde) her ikinci sıraya bir döşeniyor, yani 1 dolu bir boş.
Boru ihtiyacı için çift sıra üzerinden hesaplamanız gerekir.
1000 sulama memesi x 1,6 litre = 1600 ton /saat.

atila link=topic=29303.msg247456#msg247456 date=1265129062' Alıntı:
Netafim Filtomat, hidrosiklon, ek parçalar yaklaşık 10.000 TL !!! Filtrede kaliteden şaşmayın. İngiliz atasözünü unutmayın ' ' Benim ucuz mal alacak kadar çok param yok ' '

Mehmet Bey (NETAFİM Konya) 0 532 252 47 20
Kıvanç Bey (Naan Niğde) 0 530 315 74 04

MUTLAKA görüşün ve fikir alın.

doğru söze ne hacet.bizim burada 2008 de pancara döşediler.o mevki de yeraltı sularından çok ince kum çıkıyor.daha ilk suda memeler tıkandı.kum u kimyasal temizleyicilerde açmıyormuş.yanlış hatırlamıyorsam borular çöpe gitti.filtre alırken çok hesaplı davrandı abimiz...

tura30 link=topic=29303.msg247463#msg247463 date=1265129610' Alıntı:
ATİLA ABİ BURASI YERİ DEİL AMA BUGÜN MEMİŞ ABİNİ YANINDAYDIM SANDORUN GELMİYECENİ DENEME AMAÇLI OLACANI BELİRDİ
BU SENE 140 DEKAR EKECAM BENİM TARLADA İSDEDİN KADAR DENEME YAPABİLİRSİNİZ HİÇ DEİLSE TOHUMU BEDAVAYA GETİRİYİM.
BU SENE 400TON PANCAR KOTASI ALDIM 8000TL ÖDEMEK ZORUNDA KALDIM İSDERSEN MEMİŞ ABİYE SORABİLİRSİN HİÇ DEİLSE TOHUMDA BİZE DESDEK ÇIK!!!!

Denemelere Serkan bey bakıyor, ama talebinizi kendisine iletirim. SANDOR tahminen sadece 2-3 kutu olur

atila link=topic=29303.msg247477#msg247477 date=1265130205' Alıntı:
Denemelere Serkan bey bakıyor, ama talebinizi kendisine iletirim. SANDOR tahminen sadece 2-3 kutu olur
2 3 KUTU NEYE YETER TRAKTR BİR YERDEN BİRYERE GİTMİYE BİTER YİNEDE TEŞEKKÜR EDERİM

çerazlik ayçiçeğinde sıra arası 70 cm.sıra üzerinde bitki mesafesi 40-50 cm arası oluyor.bu durumda borudaki damlatıcılar arasındaki mesafe ne kadar olmalı yani 30 cm lik damlatıcı mesafesi nasıl sizce.(not:çerezlik ayçiçeğindeki bitkiler arası mesafe, bitkiler sıra üzerinde rasgele çıktığından seyreltildikten sonra 40 cm ile 50 cm arasında farklılık göstermekte.yani 40 cm lik damlatıcı mesafesi uygun olmayacak...)

FAZLA BİLGİM YOK AMA TAHMİNEN UYGUN SANIRIM AYÇİÇEN ARASIDA MISIR GİBİ OLDU İÇİN DAMLAYAN YER AYÇİÇENİN O YIĞINLARI ISLATACA İÇİN BENCE UYGUN GİBİ GELDİ.
AMA YİNEDE BİLEN KİŞİ DAHA İYİ BİLGİ VERİR DİYORUM.

tura30 link=topic=29303.msg247494#msg247494 date=1265131179' Alıntı:
FAZLA BİLGİM YOK AMA TAHMİNEN UYGUN SANIRIM AYÇİÇEN ARASIDA MISIR GİBİ OLDU İÇİN DAMLAYAN YER AYÇİÇENİN O YIĞINLARI ISLATACA İÇİN BENCE UYGUN GİBİ GELDİ.
AMA YİNEDE BİLEN KİŞİ DAHA İYİ BİLGİ VERİR DİYORUM.

yani 30 cm lik damlatıcılar mı iyi...

juneeeight link=topic=29303.msg246720#msg246720 date=1265009519' Alıntı:
ben mısırda ve ayçiçekte kullanıyorum gayet memnunum. ne kadar alanı sulamak istiyorsun ve ne ekeceksin önemli olan bu ilk adımda. o kadar suyla ayçiçeği yada mısırı 1 seferde 15 dekar alan sularsın rahat. ve mazotta ciddi tasarruf sağlar
BU KİŞİYLE BALANTIYA GEÇERSEN DAHA FAZLA YARARLI OLCANA EMİNİM

Pancarda 30 cm lik damlatıcılar ile yeterli su verildiğinde hem sıra araları kapanıyor hem de sıra üstleri. Suyun toprak altındaki dağılımı zaten üstten göründüğü gibi değil (soğan şekli gibi yanlara doğruda olur. Çerezlik ayçiçeği için değindiğim şahıslara sorun. Onlar bu işin uzmanı.

Ayçiçeği ve mısır için 30 cm ve 40 cm lik damlatıcısı olan hortumların ikisinide kullanabilirsiniz. bende ikiside mevcut.
Eskişehir yada Bursa civarındaysanız iyi yer tavsiye edebilirim. arkadaşların da dediği gibi ilk yıl kullanarak kendiniz daha iyi öğreneceksiniz ve memnun kalacaksınız. ve filtre çok önemli ucuza bakmayın pek.

BU PROGRAM DAMLA SULAMA PROJELENDİRME ÇOK KENARLI ARAZİLER SİSTEM TERTİBİ UYGULAMALARI İÇİN PROGRAMIMIZ
ÜRÜN, BÖLGE İKLİM,YAĞIŞ ÖZELLİKLERİ VE TÜM TEKNİK DETAYLARI İLE VE İNFİLTRASYON TEST SONUCLARI VERİLERİNE GÖRE RAPORLAR, PLANLAMA HARİTASI,METRAJ,KEŞİF VE MALİYET RAPORLARI, 2D - 3D SİSTEM TERTİBİ ÇİZİM HAZIRLAR.
TÜM HESAPLAMALARI İZLEME, OTOMATİK VEYA MANUEL TEK - ÇİFT LATERAL,BORU ÇAPLARI SEÇİMLERİ, DOĞRULUK ONAYLARI İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Tarimsal Yazılımlarımız....
Damla Sulama Hibe ve Destekleme Projelendirme Prg.
Yağmurlama (Sprinkler)Sulama Projelendirme Prg
Yağmurlama (Mini Sprinkler) Projelendirme Prg
BİTKİ BESLEME ve GÜBRELEME Prg. YENİİİ
GÜBRE VE YEM ÜRETİCİLERİ YEM RASYON PRG YENİİİ
SULAMA KOOP için SULAMA ABONE Prg. YENİİİ
Bitki Koruma,Reçete Yazmdırma, Gübre Tavsiye yazılımı, Üretici Kayıt
Defteri Prg
Bitki Koruma ve Bakanlık Onaylı Zirai İlaç Barkod Prg
Süt Toplama Yem Satış Müstahsil Takip Prg
Veteriner Klinikleri Full Paket Prg.
Ziraat odaları çiftçi kayıt Full Paket Prg
Kurumlar Resmi Muhasebe ve Ön Muhasebe Programları

Ali Faik AYDIN
HcSoft Yazılım Mühendisliği
www.e-program.org msn: hcsoft@hotmail.com
0544 476 19 59 - 0555 966 88 25 DENİZLİ

damlama sulama sadece sulama değildir arkadaşlar ,bitkinin istediği gübreleri / mineralleri çok pratik ve ekonomik şeklde süratrle bitkiye ulaştırabiliyorsunuz.
bu arada eski alışkanlıklardan vazgeçip kana kana sulamak yerine sık sık ihtiyaç oranında bitkiyi kökü su ile boğmadan tavında tutarak sulamak gerkiyor damlama sulama ile

filtre gerçekten önemli ama yerli bir sürü firma var kaliteli , ama imalattan bayiye geçince yüksek karmarjı ile satıyorlar bilginiz olsun

bilgi paylaştıkça çoğalır ayrıntıya girebiliriz istene konuda ......

damlama kulllanan / kendisi kuran

arştırmalarım ve kullanan arkadaşlardan anladımkadar çok iyi biraz maliyetli gibi görüküyor ama kendini amorte ediyor.
kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak.bilindi gibi damlama biraz maliyetli. giden sene tarlalarda aşırı fare vardı sanırım bu senede olacak bu kemirgenlere karşı bu damlama hortumlarını nasıl koruyorsunuz?

Aksaray bölgesinde ' ' gelengi ' ' olarak tanımlanan bir kemirgen ve hatta tilkiler bile borulara kemirmek suretiyle zarar veriyor. 2009 yılında kontrol etme ve delinen yerlerin tamiri dışında bir önlem almadık. Bir arkadaşımın tavsiyesi sulama suyuna kokusu çok olan herhangi bir böcek ilacının katılmasıydı. 2010 yılında deneyeceğiz.

bizim burdada sorun tilki. ama o kadar fazla zarar vermiyor. imkan varsa et kalınlığı fazla ve basınç ayarlı hortum alın.

biz domates te kullanıyoruz 20 cm araila çift delikli yuvarlak boruları tercih ediyoruz 30 metreye cekiyoruz ve 33 lük olan borulaımız yataklası 10 senedir kullanıyoruz fıratdreep eurodreep cansudreep marka borularımız var