Dane mısır da hangi tohumluklar ekiliyor

Ynt: Dane mısır da hangi tohumluklar ekiliyor

bu yıl ekecem limagrain şirketinin prisca ekecem veya beta

Dekalb 5783 karaman civarı için en ideal tohum veya kvs ben ikisindende ektim bakalım durumlar nasıl ollcak :)

samesılver link=topic=41676.msg436033#msg436033 date=1313920423' Alıntı:
Dekalb 5783 karaman civarı için en ideal tohum veya kvs ben ikisindende ektim bakalım durumlar nasıl ollcak :)
burdada her taraf dekalp kws

samesılver link=topic=41676.msg436875#msg436875 date=1314120058' Alıntı:
monsanto ile ekim yapıomusunuz hala biz bi ara dekalbin tohumlarını yetiştirioduk çumradada ekiyolardı
ben içeriçumra yol üzeri çumranın bazı yerlerinde anlaşmalı ekiyolarmış bende duydum yanlız pioneerden teklif alan arkadaşlarım var aycicegi veya msır 2012 sezonuna ekecekler sözleşmeli benim hoşuma gitmiyor normal ekerim ben

dolcevita link=topic=41676.msg437021#msg437021 date=1314144102' Alıntı:
ben içeriçumra yol üzeri çumranın bazı yerlerinde anlaşmalı ekiyolarmış bende duydum yanlız pioneerden teklif alan arkadaşlarım var aycicegi veya msır 2012 sezonuna ekecekler sözleşmeli benim hoşuma gitmiyor normal ekerim ben
sakın ekme kardeş biz ekiyorduk işte mısırın kilo fiyatı 1.300 felandı alacakları bi sözleşme imzalatıyolar para felan kazanamadık :) mısır dölleme olayı falan var onda yok dölleme yapmamış ondan fiyatı düşük vermişler bir sürü fırt zırt

samesılver link=topic=41676.msg437096#msg437096 date=1314183010' Alıntı:
sakın ekme kardeş biz ekiyorduk işte mısırın kilo fiyatı 1.300 felandı alacakları bi sözleşme imzalatıyolar para felan kazanamadık :) mısır dölleme olayı falan var onda yok dölleme yapmamış ondan fiyatı düşük vermişler bir sürü fırt zırt
saol kardeşim pioneer den banada teklif verenler var ama ben normal dane lik ekecem sözleşme iyi bişey degil aynen dedigin gibi vırt zırt

danelik üretimi için tohum seçimi yapılırken ana kriter mısırın oluşum süresi uzun olandır. Çok geçci çeşitler en verimlilerdir. marmara bölgesinin ova kısımları , ege bölgesi kıyı kesimleri ,akdeniz, güneydoğu anadolu bölgesinde ilk hasat olarak idealdirler. Geç ekimlerde ve serin bölgelerde orta erkenci veya erkenci cinsler tercih edilmelidir. Bir ipucu olarak yüksek verimli silajlıklar geçci ve çok geçci cinslerdendir. Genel olarak silajlıklar dane verimi de olarak ortalamanın üzeri verimlidir. ana tercih geçci-erkenciliktir.

geçci mısır ekebielcek bölgelerde, KWS firmasının Kalumet, Katone, Kalipso Ve Kermess çeşitlerini, daha erkenci çeşitlerin ekilmesi gereken yerlerde ise, KWS6565 , Korimbos ve Kerbanis gibi çeşitleri..... silajlık ekecek kişilere ise, birinci üründe yine KWs firmasının Klips, Kolosseus, Kilowatt ve DOGE çeşitlerini,,, geç ekim silajlıklarda FAO 400-550 arasındaki mısırlardan tercih etmenizi öneririm...

maygun10 link=topic=41676.msg383705#msg383705 date=1303216427' Alıntı:
Adanalı arkadaşlardan varmıdır.Ne ektiklerini öğrensek.Çünkü en büyük mısır üreticisi Adanalılar sanırım.
kardeş adanada dekalbı çok ekiyorlar paynırı solladı dekalb 6589 süper ama tohum fiyatları 275 tl çok arttı şuan mısırlar 4-5 yaprak bozkurt mücadelesi yapılıyor sizin o taraflarda kurt varmı
arkadaşların söylediği 31g 98 3394 ü eskittik onları çok iyi çeşitlerdi

pıoner ekiyorum 2 senedir sılajlık seyrek bırakır iyide su verirsen çok acayip verim alıyorsun memnunum ben şahsen

Arkadaşlar ,Dane mısır da sezon başlıyor bu sene hangi mısırları ekeceksiniz ?
Gübretaşın üresi beyaz incinin avantajları varmı.Kullandınızmı?

Kullandım abi güzel, toz yok. Makine güzel atıyor. Fiyat farkı az ise eğer almaya değer. Fiyat farkı çoksa fazla para vermeye değmez. Neticede içerik aynı.

İkinci ürün olarak pioneer 34N24 cogunluk olmak uzere DK6120 ve 71MAY69 danda 3 er torba deneme ekecegim
Taban gubresi olarak gubretaş 12.24.13+10Kükürt aldım

pioneer 31p41 i mayısın 1nde ektim kasım 10 da yagıslı havada biçtim 20 rutubet gelmişti...sıra üzeri 22 cm..alt gübre 20kg 15 15 15,50 kg 20 20 üst gübre 30 kg üre attım...dekar 1000metrekare 1600 net ürün almıstık 2011 de...adapazarı yöresi için...

tgudil link=topic=41676.msg730880#msg730880 date=1365697219' Alıntı:
pioneer 31p41 i mayısın 1nde ektim kasım 10 da yagıslı havada biçtim 20 rutubet gelmişti...sıra üzeri 22 cm..alt gübre 20kg 15 15 15,50 kg 20 20 üst gübre 30 kg üre attım...dekar 1000metrekare 1600 net ürün almıstık 2011 de...adapazarı yöresi için...
Çok mantıklı bir gübreleme olmuş 2020 0 da potasyum yok onun için üç 15 gübresi kullanılmış.Ve tabana azot artmış.Tabi ürede onun için 30kğ/da. düşürülmüş.
Dekara 1600 kğ dane mısır verimi , çok iyi ideal rakam.Bu sene geçti seneye denemek isterim.

Silajlık kendi hayvanlarımıza OSSK-644 ektik, kocaman geniş yapraklı ve gerçekten sapı da yumuşak. Selüloz oranı düşük diye seçtim ve izlenimlerim iyi seçim yaptığım yönünde. İlk ekim dönüme 5000 kg verdi. danelik TRUVA seçtik, dönümüne yaklaşık 1400 kg aldık ve gayet kuru, ambara olduğu gibi döktük, daha küf yok şimdilik.

Arkadaşlar ,aradan bir kaç yıl geçti,Mısır verimleri ve çeşitleri hakkında ayrıntı bekliyoruz.Balıkesir de 2013 yılı mısırlar gelişmedi bo y sorunu oldu ,zaten çıkışlar seyrekti.verimlerde 900-1250 kğ /da. kaldı

Karaman dekalp denemelerinde burdan giden bi Abi kendi bizzat görev konya dönümü ile yani 2500 m2 de 4530 kg verim alınmış 4580 de olabilir böyle bir rakam söyledi çeşit işe dekalp 61 01