Desteklemeler için başvuru tarihleri açıklandı!

2019 yılı bitkisel üretim destekleri için başvuru koşul ve tarihleri açıklandı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan üreticiler desteklerden yararlanacak. Mazot-gübre, katı organik ve organomineral gübre, küçük aile işletmesi destekleri için ÇKS kaydı yeterli olacak, fındık alan bazlı gelir desteği için Fındık Kayıt Sistemi’ne kayıt şartı da aranacak. Başvuru aralığı bazı desteklerde olduça kısa tutulurken bazı desteklerde uzun oldu.

Son başvuru tarihleri ise şöyle;
15 Kasım 2019: Yem bitkileri, sertifikalı tohum kullanım, sertifikalı fide/fidan kullanım destekleri

22 Kasım 2019: Geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu desteği

31 Aralık 2019: Bombus arısı, yurtiçi sertifikalı fidan üretim destekleri

27 Mart 2020: Organik ve iyi tarım uygulamaları destekleri

1 Nisan 2020: Fark ödemesi desteği (yağlı tohumlu bitkiler ve dane zeytin)

30 Nisan 2020: Fark ödemesi desteği (hububat, bakliyat ve mısır)

30 Eylül 2020: Fark ödemesi desteği (zeytinyağı)

Bu yıl ilk kez desteklemeler kapsamına alınan katı organik ve organomineral gübre desteklerinden yararlanmak için için üst limitler; katı organik gübre ve fermantasyonla üretilen organik gübre için dekar başına 150 kilogram, katı organik toprak düzenleyiciler için 100 kilogram, katı organomineral ve kaplama gübre için 20 kilogram olacak. Dane zeytin fark desteği için azami sınır, kuru tarımda 400 kilogram sulu tarımda 700 kilogram; zeytinyağı için kuru tarımda 80 litre, sulu tarımda 140 litre olarak belirlendi. Kütlü pamukta verilecek destek bu yıl da 500 kilogramla sınırlandırıldı.

2019 yılı bitkisel üretim destekleri için başvuru koşul ve tarihleri açıklandı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan üreticiler desteklerden yararlanacak. Mazot-gübre, katı organik ve organomineral gübre, küçük aile işletmesi destekleri için ÇKS kaydı yeterli olacak, fındık alan bazlı gelir desteği için Fındık Kayıt Sistemi’ne kayıt şartı da aranacak. Başvuru aralığı bazı desteklerde olduça kısa tutulurken bazı desteklerde uzun oldu.

Son başvuru tarihleri ise şöyle;
15 Kasım 2019: Yem bitkileri, sertifikalı tohum kullanım, sertifikalı fide/fidan kullanım destekleri

22 Kasım 2019: Geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu desteği

31 Aralık 2019: Bombus arısı, yurtiçi sertifikalı fidan üretim destekleri

27 Mart 2020: Organik ve iyi tarım uygulamaları destekleri

1 Nisan 2020: Fark ödemesi desteği (yağlı tohumlu bitkiler ve dane zeytin)

30 Nisan 2020: Fark ödemesi desteği (hububat, bakliyat ve mısır)

30 Eylül 2020: Fark ödemesi desteği (zeytinyağı)

Bu yıl ilk kez desteklemeler kapsamına alınan katı organik ve organomineral gübre desteklerinden yararlanmak için için üst limitler; katı organik gübre ve fermantasyonla üretilen organik gübre için dekar başına 150 kilogram, katı organik toprak düzenleyiciler için 100 kilogram, katı organomineral ve kaplama gübre için 20 kilogram olacak. Dane zeytin fark desteği için azami sınır, kuru tarımda 400 kilogram sulu tarımda 700 kilogram; zeytinyağı için kuru tarımda 80 litre, sulu tarımda 140 litre olarak belirlendi. Kütlü pamukta verilecek destek bu yıl da 500 kilogramla sınırlandırıldı.
Cemal bugday faturasını mı dıyor lar anlamadım ben tam

Geçen seneki kalır mi ki bu zamana ? Emin misiniz bu yıl ektiğimiz sertifikalı tohumun Faturası elimize patlamasın sonra
Bugün tekrar gittim ilçe tarım müdürlüğüne geçen yılki sertifikalı tohum faturalarının teslimi 15 Kasım sonmuş haftaya icmaller çıkacakmış bu seneki sertifikalı tohum faturalarını Almıyorlar yeni bir tebliğ çıkınca alacaklarmış

Bu tebliğ 2019 yılı için geçerli.
2020 yılı için ekilecek buğday arpa mısır falan değil onların dosyaları daha başlamadı alınmaya.
Telaşe etmeyin ağalar sakin olun.

Bugün lisanslı depoculuk kira nakliye ve analiz destek ödemesi için gerekli evrakları ilçe tarıma teslim ettim 15 Ekim den önceki sattığımız ürünler için 29 kasıma kadar teslim alıyorlar benim 18 Ekim ve 1 kasımda lidaştan sattığım ürünlerin evraklarını almadılar onlar ikinci altı aylık döneme kalmış