DGD fiyatlarına Çiftçilerden tepki...

14.11.2007
2,309
20

Dgd Fiyatına Çiftçilerden Tepki

Adıyaman ' ın Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) paralarının dönüm başına 7 YTL verilmesine tepki göstererek, fiyatın çok düşük olduğuna dikkat çekti.

Çiftçilerin ürün elde etmek için yaptığı masrafların çok fazla olduğuna dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, dekar başına ödenen 7 YTL ' nin az olduğunu söyledi. Sümer, 'Doğrudan Gelir Desteği, mazot ve gübre desteğinin dekar başına 7 YTL olarak açıklandı ve çiftçilerin hesaplarına paraları aktarılmaya başlandı. Fakat 2006 yılı ödemelerinde 10 YTL olan desteğin bu yıl 7 YTL ' ye düşürülmesine anlam veremiyoruz. Üreticinin üretim maliyetlerinin sürekli artmasına rağmen, verilen bu miktar, son yıllarda ekonomik manada ezilen çiftçinin ölüm fermanını hazırlanması demektir. Çiftçi perişan haldedir. Çiftçinin üretim maliyeti yüksek ama ürünü para etmiyor. Mazota, gübreye sürekli zam yapılıyor' dedi.

Haberler.com


Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2008

Alıntıdır.
 
Ynt: DGD fiyatlarına Çiftçilerden tepki...

paylaşım için saol
çiftçinin sonu harap
dekar başına 7 ytl çokaz biz sadece herklerde dekara 2 litre mazot yakıyoruz devletin verdiği sadece bunu karşılar biz senede tarlayı bi defa sürsek hadi neyse ama tarla senede kaç defa işleniyor insaf !!!
 

Benzer Konular