Domat zeytin ekmeyi dusunuyorum

Domat zeytin agac verimi dikim araligi verim ve ortalama fiyat hakkinda yetistiricilik yapanlar bilgi verirlerse sevinirim

Merhaba kardeşim. Domat zeytini budama ara işleme işçiliği olarak diğerleri ile aynı olup toplama işçiliği yönünden diğerlerinden kat kat üstündür. Niçin???
Domat yeşil değerlendirilen bi zeytin cinsi olduğu için dalından olgunlaştı olgunlaşmadı derdi olmadan, irili ufaklı düz toplanır ki bu da işçilikten kazanmak demektir. Ayrıca iyi gübrelenip Mart 15 - Nisan 1 gibi sulamaya başlarsan ceviz büyüklüğünde dane alabilir, bunu da 1. kalite olarak satabilirsin. Evvelsi yıl 7 8 lira olan Domat zeytini geçen yıl 15 temmuz olayları nedeni ile 3 4 liraya ancak satılabildi.

Ben zeytinin işini oturtana kadar 5 10 yıl daha hayvancılığa devam edip bu arada kendi markamı alıp zeytini işlemeyi öğrenip bi işletme kurup kendim pazarlamayı düşünüyorum. Unutma, para yetiştiricilikte değil ticarette...