Domatesin Fiyatı 30 Kuruşa Düşünce Üreticisi Hüsrana Uğradı

23.04.2009
13,966
23,923
35
Bilecik
Fethiyeli domates üreticileri, fiyatların aniden düşmesi nedeniyle adeta hüsran yaşıyor.
Bazı ülkelerin domates alımını kesmeleri nedeniyle ihracatta gerçekleşmeyince domates fiyatları 30 kuruşa kadar düştü. Üreticilerin imdadına salça fabrikaları alıcıları yetişti.

Üreticiler, domatesi kasası 1 TL ' den salça fabrikalarına satmaya başladı. Domatesin kilosu ile 30 ila 80 kuruş arasında işlem görmeye başladı.

Fethiye ' nin Karaçulha beldesinde ürettikleri domatesleri satmaya çalışan üreticiler, saatlerce aşırı sıcak altına beklerken, ihracatın durması nedeniyle fiyatlar birden bire 30 kuruşa kadar geriledi. Domatesin toptan fiyatı 30 ila 80 Kuruş arasında geçerken, üreticiler kasası 1 TL ' den domates teslim ediyor.

Üreticilerden Mehmet Akyüz, fiyatların çok düştüğünü, ürünün değerinin çok altında işlem gördüğünü söyleyerek, 'Zararımız büyük' diye konuştu.

İbrahim Türkoğlu ise, 'Komisyoncuda bu fiyat çok düşük. Üretici bu fiyatla para kazanamaz. Ancak biz üreticiden kilosu 3-4 TL ' den de domates almıştık. Bazı ülkeler domates alımını durdurunca fiyatlar düştü' dedi.
 
Ynt: Domatesin Fiyatı 30 Kuruşa Düşünce Üreticisi Hüsrana Uğradı

Dometes fiyatlari 3 4 lira olunca nerdeydi bu ureticiler ses soluk cikmiyordu kimseden simdi biraz dustu diye mi boyle oldu yazik yazik nereye kadar boyle devam eder bilmem ki ...
 

Benzer Konular