DON SİGORTASI BİTTİ, DOLU SİGORTASI DEVAM EDİYOR

Tarımda don sigortasının bittiği, ancak dolu sigortasının devam ettiği bildirildi. Don sigortası olarak da 185 milyon TL ' lik sigorta yapıldığı belirtildi.

Tarım Sigortaları İşletmesi Havuzu A.Ş (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, konuyla ilgili İHA ' ya yaptığı açıklamada, 'Don poliçe kesme süresi yaklaşık bir ay önce tamamlandı. Kredi kullanan üreticilerin dolu sigortası devam ediyor. Bakanlar Kurulu kararı ile tarımsal kredi alan üreticiler, ürünlerini doluya karşı sigorta yapmaları söz konusudur' ifadelerini kullandı.



'Bu yıl 185 milyon TL ürün bedeli sigortalandı. Prim oranlarında ve ürün bedelinde iyileştirmeler yapıldı. Malatyalı üreticiler kendi ürünlerini riske atmıyorlar. Her yıl sigortalıyorlar' diyen Akın, 'Poliçe sayısı bu yıl biraz düştü, ancak ürün bedeli olarak geçen yıl 170 milyon TL iken, bu yıl 185 milyon TL ' ye yükseldi' şeklinde konuştu.


Akın ayrıca, 'Don hasarı olursa TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü olarak gerekli altyapı çalışmalarımızı yaptık. Hasar olunca tespitlerimizi yapacağız. Tespit yapılanlara da ödeme yapılacaktır' dedi.
 

Benzer Konular