öncelikle ne alırsanız şimdiden hayırlı olsun..dört dörtlük makina bulmak zor. ne alırsanız alın bir yerinde sizin ihtiyaç ve alışkanlıklarınıza uymayan birşey muhakkak bulacaksınız. öncelikle geçen sene kasım ayında T5060 aldık..1000 saate yaklaştı..ben de almadan önce baya bir araştırdım. kimisi şanzuman dedi..kimisi pompa sıkıntılı dedi..kimisi çekmiyor onlar dedi..yurtdışında da aklımın erdiğince birkaç yerde pek de iyi şeyler okumasam da alalım dedik ve aldık..alternatif olarak da aslında Landini 5H ve yine yerli TD lere bir göz attık...
bir senedir kullanımdan çıkan sonucu ve bundan önce Landini Powerfarm 95 kullanmış ve 6700 saatte satmış olan babamın şöyle diyor: 'İyiki almışız'.. Özellikle elektronik hidrolik kontrol ünitesini öve öve bitiremiyor. Şuana kadar da bir sıkıntısı çıkmadı şükür.. Tek pürüzümüz debriyaj kalibrasyonuyla alakalı bana göre yanlış yapılan ayarlar..servisle bu konuda pek anlaşamıyoruz

Erkunt ta hidrolik konusunda böyle bir özellik var mı yok mu hiçbir fikrim yok. Varsa bence o da alternatif. ama T5060 cidden çok sağlam bir traktör. bence bir o kadar da konforlu..Landini 5H ı elememizin biraz da sebebi buydu çünkü T5060 a göre çok daha dar bir kabini vardı..yakıt konusunda biraz fazla evet..bir de işin şöyle bir boyutu var..bu traktörlerin Avrupa da yeni 'T5' serileri çıktı..bilginiz vardır diye umut ediyorum. Bayinizi biraz sıkıştırın. yakın zamanda gelecekse onlardan almanızı tavsiye ederim..shuttle vs konusunda sertlik ayarı ve güç konusunda 1-2 beygir daha fazla.kabine yolcu koltuğu eklediler ve kabin içinde ergonomi biraz daha arttı...Bayi yok öyle birşey falan diyebilir ama siz kulak asmayın..bastırın

açıkçası biz trakrörü alırken Avrupa da satış başlangıcı 2012 yazı olarak duyurulmuştu sanırım. bizim beklemek gibi bir lüksümüz yoktu..değiştirdik çünkü yaklaşık 1 sene zaten beklemiştik ve ne zaman bayiye sorsak yok dendi..o aralar üretim talep orantısızlığı vardı..siraya giriyordunuz resmen.. neyse asıl konumuza dönersek, özellikle bence alabilecekseniz yeni T5 serisi ama bizim gibi bekleyemeyecekseniz T5060 cidden tavsiye ederim... Biz alırken Türkiye ye 113 hp lik gücüyle T5070 getirilmiyordu. şimdi siteye baktım..fiyat bilgisi var.. 110 hp üzeri bir makine için ısrarla onu almanızı tavsiye ederim ve T6020 ye bence iyi bir alternatif özellikle ciddi olarak daha hafif... bu traktörü ne işte kullanacağınız burda önem arzediyor. İlaç, çapa işi gibi işler de yapacaksanız 6000 serisi iri cüssesiyle sizi üzebilir..açıkçası 5500 kg lık bir makine alacaksam ki T6000 serisi o civarlarda bir ağırlığa sahip daha güçlü bir motoru olsun isterim..o açıdan bence T6020 112 hp lik motoruyla benim alternatiflerim arasına girmezdi..çok güzel traktör..alanlar çok da memnun ama bu benim şahsi görüşüm. Bizim burda T5060 lar TL100A lar çok..sıkıntılı olan serilerin TL100A lar olduğu söyleniyor genelde..belki T5060 da bu söylentiler selefi TL100A yüzünden miras almış olabilir. açıkçası ben TL100A hiç kullanmadım ama çekiş olarak da vites oranları açısından da T5060 ların daha seri ve iyi olduğunu her ikisini sahip olan ve sürekli kullanan abilerimiz söylüyorlar. açıkçası bir senelik performansı sonucu da T5060 konuşuyorum. Daha uzun süreli kullanan deneyenler muhakkak vardır..onlar değerli yorumlarını paylaşabilirler...sonuç olarak yerli traktör alma konusunda tercih sizin ama açıkçası 15 bin TL lik bir fark sizin için sıkıntı yaratmayacaksa T5060 daha doğru seçenek bana göre. ayrıca bizim burda TD100 TD110 almaya çalışanları genelde bayiler T5060 lara ikna etmeye çalışıyor. bir de aklıma takılan 55.000 civarı liste fiyatı olan bir makineyi 105.000 TL demeleri garip...bir anda 20.000TL gibi indirim yapmaları ilginç...Takas mı düşünüyorsunuz?