Almadığına pişman olacaksın diye tahmin ediyorum abi. Böyle imkanınız varsa niye değerlendirmiyorsunuz ki. Çok zor bişey değil Varsın yansın 10 dönümü. Korkuyorsanız deneme mayetinde 10 dönüm kadar bi yere uygulayın. Harmandaki farkı görünce gerekli uygulamayı bir sonraki sene yaparsınız. Senin yerinde olsam btün tarlalara çektirirdim madem atmaya yer bulamıyorlar. Tavuk kemresi okadar korkulacak bişey değil. Eskidendi o şimdi kolay kolay yakma olmaz.Neden diye soracak olursan eskiden yumurta tavuğu yani yumurtalık bakan çiftliklerde 1-1.5 sene boyunca altlık yani kemre sürekli içeride duruyordu. 1.5 senede onun gazı içindekiler ne olur siz düşünün. Sonra adam onu tarlasına atıp bıraktımı yandı olur. Şimdi ise yumurta üretimi olan çiftliklerin hemen hemen hepsi katlı sisteme geçti yani kemreleri palet ile günlük dışarı çıkıyor. Yani korkulacak bişey yok. Tarlaya çekip yayabildiğiniz kadar yayın bırakın sonrasını Allahtan beklemek düşer zaten. Farkı görürsünüz.
Misal bizim yani etlik piliç üretimi yapan yetiştiricilerin kemreyi dışarı çıkarması maximum 45 gün. 45 günün 15-20 gününe kadar dışkı tabakası bile oluşmuyor. Kavuz dediğimiz prinç kabuğu dağılır halde oluyor. Sonrasında kabuklaşmaya başlar. bu süre zarfında içerisindeki gaz sıkışır tabiki eğer kümesi düzgün havalandırmadıysa ve altlık bozuk ise bu oran böyle olur daha sonra tarlaya çesem aradan bi kaç ay geçse bile o zaman yaysam eksemde yanma olduğunu görmedim sadece romorkta döküp yıktığım yerler suyunu iyice emdiği için aşırı kuvvetten biraz yatma yapmış olabiliyordu.Ektiğin ürünede bağlı bişey bu. Bizim çıkardığımız kemrelerin içerisinde kavuz olduğu için normal yumurtalık dışkısına göre oranı daha az. Bu yüzden yumurta tavuğu dışkısı daha etkili. Ama tarlaya çekip ince bi şekilde yaysanız farkı görebilirsiniz.
Biraz uzun oldu galiba ama kusura bakmayın abi