Aldığım bilgilere göre Edirnede ayçiçeği ekenler olmuş ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Bence oldukça erken ancak sıradışı bir yıl geçirdiğimiz için iyi mı kötü olduğunu zaman gösterecek.Aldığım bilgilere göre Edirnede ayçiçeği ekenler olmuş ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Ben geçen sene Nisan ilk haftasında ekecektim hazırdı yağmur tuttu kaldı ekenlerden de bozanlar oldu köse hastalığı yapmış erken ekilenler ama son yıllarda çok erkenci olmaya başladı bizim bölgeİlk önce cukurova ekerdi.iki yildir trakya bizi geçti. ..![]()
Katılıyorum, nisanı beklemek gerek.Çok yıl oldu, buna benzer bir yılda Mart 17 sinde ekmiştik ama, Toprak soğuk olduğu için Nisan başlarında ekilenler ile aynı zamanlarda çıkmışlardı. Ayçiçeği yaz bitkisi, sağlıklı bir şekilde çıkıp büyümesi için toprağın da, havaların da belirli bir sıcaklığa gelmesi gerek.
Çok yıl oldu, buna benzer bir yılda Mart 17 sinde ekmiştik ama, Toprak soğuk olduğu için Nisan başlarında ekilenler ile aynı zamanlarda çıkmışlardı. Ayçiçeği yaz bitkisi, sağlıklı bir şekilde çıkıp büyümesi için toprağın da, havaların da belirli bir sıcaklığa gelmesi gerek.