ekin tarlası, gübre-mazot-tohum

2022 de, ekinlerde (arpa/buğday), ekim maliyeti tahminen kaç lira olur?
buğday fiyatları kaç lira (aralığında), olmalı?

10 dekar (1 hektar ) buğday/arpa tarlasının ekim maliyeti nedir?

1-gübre miktar - fiyat
a-üre -----
b-öteki gübre -----
c-öteki gübre -----

2-tarla sürmek-ekmek
mazot 10 dekar- fiyat
------ ------- ------

3- tohum
tohum miktarı - - fiyat
kg/10 dekar -------

4-sulanan arazilerde
sulama gideri? (elektrik vb) - fiyat
10 dekar -------

5- ilaç harcamas - fiyatı
10 dekar ------------

6-işçilik işçi ücreti
10 dekar ---------

7-hasad-biçim - fiyat

beklenen verim- fiyat
ton/10 dekar

2022 senesinde, 1 ton buğday üretme maliyeti tahminen kaç lira olur?

Son düzenleme:
Fiyat hesaplaması da yapılmaz oldu önümüzü göremiyoruz ki bir de 10 çeşit gübre var hangisinden atılınca verim ne kadsr artar ne kadsr azalır bunlar pek tahmin edilmez duruma geldi 2021 de yapıldı bazı masraflar ama 2022 de tekrar tarım yapacağımız için bence şu anki fiyatlardan değerlendirilmeli

Forumda geçmiş yıllardaki bilgiler bulunuyor.
Gübre fiyatları tek başına bir sorun gibi duruyor.
Geçen sezon başında ahırda hayvan tutacağımıza gübre yığılı bekleseydi, tarla ekmeye gerek yoktu.
2200 TL/ton olan taban gübresi , 8800 TL/ton oldu.
2 kg buğday 1 kg gübre almıyor.
300-600-1000 kg verimdeki tarlaların hizmetleri farklı olur.
Her 100 kg verim için 10 kg ortalamalarında gübre kullanmak gerekebilir.
Tohum maliyetleri makul , 2 kg buğday 1 kg tohum alıyor.
Buğday sadece un için kullanılmıyor , hayvan yemi içinde kullanılıyor.
1 kg çiğ süt 2 kg kesif yem alamıyor, küçük işletmelerde süt ortalamaları 5-6 ton/yıl .
1 kg buğday 1 kg kesif yem almalıdır.
3 kg buğday 1 lt mazot almalıdır.
Harman maliyetleri , nakliye hariç , biçme + sap balyalama, verimden %10 gibi olur.
500 kg verimdeki tarladan 50 kg buğday fiyatı biçerci ve balyeciye gider.
Tarla sahibine 50 kg lık un alsak , 2 ay öncesi 200 TL civarındaydı , şimdi 450 TL .
Mısır yeri 3 lt yakıtla sürülür , 65 hp traktörü 250 000 TL ye almıştık ,
Taksitleri , 50 000 TL , 500 saat sezonda çalışsa , 100 TL/saat + servis maliyetleri var.
Biz yeni traktör tercih ettik, eski model traktöründe kendine göre servis maliyetleri olur.
Bize göre 1 dekar yerin ekim maliyetleri rahatlıkla 1000 TL/dekar olarak görebiliriz.
Finansman maliyetlerini nasıl çözeriz onu bilemiyoruz ,
Alınacak girdilerin çoğu harman vadeli gibi görmemiz gerekiyor.
Pancar küspesi 600 TL/ton , mısır silajı 750 TL ton ,
1 dekar buğdaydan silajda yapabiliriz.
Geçen yıl döviz paritesinin küçük bir miktar değişeceği ön görülmüştü ve buğday için 3 TL/kg ön görüsünde haklılık payımız yüksek çıktı.
Geçen yılki brüt gelir, kuraklıktan da etkilenerek bu sezonu finanse etmekte zorlanıyor.
Görüşlerimize katılmayanlar olabilir, pozitif eleştirilere bizde açığız, arz ederim.

Son düzenleme:
230 dekar arpa ektim şimdiye kadar alt üst gübresini önceden aldım 80 bin çıkması için birkez suladım 30 bin 25 binde tohuma verdim yağmurun durumuna göre 2 kere sulasan herhalde 80 bin elektirik parası öderim şeker gübresi atacaktım ondanda vazgeçtim Allahtan iyi kar yağdı verim ne alırız bilmiyorum ürün ne edecek onuda bilmiyorum Allah sonumuzu hayır eylesin

Geçensene ki kuraklıkta etkiledi çiftcinin alım gücünü ama malzemede çok pahalandı bu şartlarda hadi malzemeyı aldık ve beklediğimiz ürün çıkmadı ufak bir zarar da telafi etmek uzun sürebilir