Elektrikli Traktör Bu Yıl Üretilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Elektrikli araçla ilgili birçok hareket var ama elektrikli traktörle ilgili dünyada ilk kıvılcımı biz yaktık. Bizim TAGEM enstitümüz bu konudaki testleri yaptı. Traktör dört dörtlük. Önemli olan bunu seri üretime geçirebilmek. Seri üretimle bir bankayla beraber prototip yapan firma ortak oldular. Tahmin ediyorum 100 kadar traktörü hızlı bir şekilde banklardan çıkaracağız" dedi.

Elektrikli traktöre talebin yüksek olduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyadan böyle bir talep var. Çiftçiye sorsak en büyük gider kalemi yakıt diyecek yüzde 90 oranında yakıtı azaltan endüstriyel bir makine yaptık. İnşallah seri üretimle beraber çiftçimizle buluşacak. Türk çiftçisi dünyadan önce bunları kullanma ayrıcalığına sahip olacak. 2021'e varmadan yapmış olacağız biz TİGEM olarak 10 tane sipariş verdik. Test yapmış olacağız bu süreçte” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habertürk

2710442_810x458.jpg

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Elektrikli araçla ilgili birçok hareket var ama elektrikli traktörle ilgili dünyada ilk kıvılcımı biz yaktık. Bizim TAGEM enstitümüz bu konudaki testleri yaptı. Traktör dört dörtlük. Önemli olan bunu seri üretime geçirebilmek. Seri üretimle bir bankayla beraber prototip yapan firma ortak oldular. Tahmin ediyorum 100 kadar traktörü hızlı bir şekilde banklardan çıkaracağız" dedi.

Elektrikli traktöre talebin yüksek olduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyadan böyle bir talep var. Çiftçiye sorsak en büyük gider kalemi yakıt diyecek yüzde 90 oranında yakıtı azaltan endüstriyel bir makine yaptık. İnşallah seri üretimle beraber çiftçimizle buluşacak. Türk çiftçisi dünyadan önce bunları kullanma ayrıcalığına sahip olacak. 2021'e varmadan yapmış olacağız biz TİGEM olarak 10 tane sipariş verdik. Test yapmış olacağız bu süreçte” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habertürk

Ekli dosyayı görüntüle 50137

Yıllık milyarlarca dolar ar-ge ye yatırım yapan john deere, bu şartlarda bu bataryalarla verimli elektrikli traktör üretemeyiz, batarya geliştirmekte bizim işimiz değil, velhasıl elektrikli traktör uzun bir süreç diyor. Bizim adamlar da çıkıyor 6020 jd yi bozup, değişik kaput, değişik kabin yaptık hadi hayırlı olsun. İnsanları geri zekalı yerine koymaktan biran önce vazgeçilmeli. Birde bunlara inananlar var en çok onlara üzülüyorum

Steyr rektefiyesi en ucuz traktör. O da 10bin.santrifüje bağlamış olsak bir yatak sarsa ocağına incir ağacı diker adamın.8 ağırlık civatası 125 lira Bunun parçasını düşünmüyorum bile.

Elektrikli traktör çok mantıklı gibi görünse de (yüksek ve daimi tork) aslında elektrikli araçların hepsinin ortak sorunu olan "menzil" noktasında zayıf kalıyor. İş yaparken şarjı bitmiş bir traktör kadar can sıkıcı birşey olamaz sanırım. Tesla bile bugün en üst donanım seçeneğinde otomobiller için 500-600km gerçek menzil sunabiliyor. Katı hâl bataryaları geliştiğinde elbette traktör de elektriklenecek fakat bugün bunların gerçekleşmesi çok zor. Ayrıca hava şartları, sürekli ağır yük altında çalışma vb. durumlara girmiyorum bile.

Eğer çok iyilerse, Altay elektrikli olsun :)

Yani ben de isterim, çifçi ucuza tarlasını sürsün ama bu hikayede eksik bişeyler var. Traktöre bakınca beni yorma ağabey beni prize tak diyen bir ifade var. Elektrikli traktör önemli ama ona sıra gelene kadar çok sorunumuz var. Benim tanıdığım Türk çiftçisi bunu alacak parayı bulamaz bile hadi buldu diyelim düzenli olarak değişmesi gereken batarya parasını nereden bulacak? Bakanın yapması gereken traktörden önce traktör alabilen bir çifçi toplumu yaratmak...

Elektrikli traktörden önce ekipman ve 2. el piyasası + yakıt canlanmalı. Bir çok dezavantajı ve artısı var. Ancak çok eksisi var. Milleti bazen afedersiniz salak yerine koyuyorlar.

Malesef elektrikli traktör üretmek su anki batarya teknolojisi ile pek verimli olmayacak
Biz kendi firmamiza iki yil önce iki adet elektrikli arac aldik bayinin bize söyledigi km den yazin % 20 kisin % 40 daha az km. yapiyor ve normal bir benzinli araca göre 2 kat daha pahali ve diger bir sorun Batarya garantisi 3 yil , eger 3 yil sonra garanti biter batarya ariza yaparsa 8000 euro yenisi
Bir de aracin km. arttikca bataryanin verimli bir sekilde elektrik depolama kapasitesi zamanla azaliyor

Elektrikli traktörü boşverelim. Elektrikli araba yıllardır kullanılan teknoloji. Türkiye bunu 2020 de başarabildi. Normal traktörde bile biçok eksik varken tümosan olsun erkunt olsun başak olsun birçok eksik varken, biz Dünyadaki bir ilki başarıp elektrik li traktör ürettik diyorlar. Hazırını düzgün yapamıyoruz. Keşke hayal kurmayı bırakıp içinde bulunduğumuz yüksek girdi düşük kazanç durumunu tam aksine çevirmeye çalışsalar.