En HIZLI Traktörler?

Ynt: En HIZLI Traktörler?

Seninkinde hız neyse Zetorda da çekiş/güç/tork o :)

Her şeyini laf et ama çekişine/gücüne tek laf yok... vesselam. Her zaman göründüğünden fazla-büyük iş yapar ve şaşırtır..

Ama 37-38 ' i geçemiyo.. hafriyat-nakiliye yapıyoz.. bi 50-60 yapsa şu MB ' ler gibi olay tümden bitmiştir :)

Şu MB ' lerin dilinden bi anlasak, temizini bulsak ama ÇOK zor gibi..

Bu yaştan sonra bide makinemi okusak, ne etsek..

MB tracta çok seri şanzıman var.Bayırcılık sıfır. Benim kullandığım o 80 ' likte 4 vites vardı.İlk 3ü yine idare eder de 4 ayrı bi dişli gibi.Motorun sesi kesiliyor 4e çekince.Ve en ufak bir eğim artışında hemen 3e düşmek zorunda kalıyosunuz. Tekirdağ-Muratlı karayolunu bilenler varsa anlarlar. Bilmeyenler için de 4 5 tane sağlam bayırdan oluşan bi duble yol.Orda 4 tonluk su tankerini 2.viteste çıkarıyo. Yazın ayçiçek biçerken 2 tane boş römorku getirmiştim.Rönork arışlarındaki boşluktan dolayı birbirine çarpmalarda bile motorun sesi değişiyo. Şanzıman o motora çok fazla yani.

Yapma ya MB trac ' ı mercek altına almıştım.. Zaten boşuna dünya geneli motorlar 30-40 yapmıyo, kamyonlar boşa icat edilmemiş.. ama arayışa devam..

Konu dağılmasın ama demeden geçmiyecem..

Güzel kardeşim buraya Fordu-Fiatı vs. ilk getiren hatta bayilik yapan satan bi amcamıza-oğluna yardıma gittim.. ailecek çok eski makinacılar-traktörcüler..

Anlatıp duruyordum bi deneyip gözleriyle görmek istediler...

Kendilerinin Fiat 480 ' in saman römorkunu anca çıkardığı yerden Zetor 90 ile bizim jumbo römorku TAŞ doldurup çıkmışlar.. oğlu-babası dediler ki 'hayret edilecek bişey bu motor değil dozer işi yapıyo' ki bunlar Ford 5000 gibi ciğerli motorlara senelerce binip-satmış insanlar.. çekiş olarak daha iyisini biz görmedik dediler..

Yakınında varsa bi dene-incele Zetoru..

Forumda sürekli tek başına Zetor hakkında yazmak emin ol benide sıkıyo.. hatta tepkide çekiyo..

Ama demeden geçmiyecem son hızı boştada 37-38 km, 10-15 yüklede aynı hızı görüyo.. yani ÇOK hızlı değil ama hızını koruyo, kesinlikle bayılma YOK, hararet YOK... şöyle 50-60 yapsa As 950 alma Zetor 90-100 al yeter..

agır devirli coğu traktör hızını korur zaten . ama süratli traktörler hızlarını koruyamazlar bunun nedeni torku cok yüksekde olsa emsallerinin iki katı torka sahip olması gerekmekdedir. aksi taktirde hızları yarı yarıya düşer . birazda sanzımanın ve dişli takımınında oyunu bu ceerli traktörler biraz avantajlı bu konuda fendt traktör 76 dan beridir aynı arkayı kullanıyor. ceerli ve saglam bir arka. fendt traktöründe hızı çok iyidir ama baya bi bayılıyor yükde turbomatik denen zımbırtı coğu zaman kilitliyor bayırda traktörü

Madem makineciyi bulduk soralım..

Zetor tüm serilerinde arkada bariz CER var, dıştan belli.. en üst seviyede Fortarra ' da yok! Dingil bildiğin düz şekil..

Bide Zetor 50-60 dan taa 140 bg kadar hep 4 siindir 4200 cc motor kullanıyo.. bu nasıl iş yani bg farkı bu kadar çokken..

Ne dersin..

Valtra A85 20 ton yükle bayır asağı tam gaz 56 km normal düz yolda pompa kapalıyken 42 yapmıştım şimdi pompa açıldı 47 falan yapıyor...

UÖZKAN.77 link=topic=70789.msg815027#msg815027 date=1387811500' Alıntı:
Madem makineciyi bulduk soralım..

Zetor tüm serilerinde arkada bariz CER var, dıştan belli.. en üst seviyede Fortarra ' da yok! Dingil bildiğin düz şekil..

Bide Zetor 50-60 dan taa 140 bg kadar hep 4 siindir 4200 cc motor kullanıyo.. bu nasıl iş yani bg farkı bu kadar çokken..

Ne dersin..
motorun beygir gücü ile hacminin pekde bi alakasıyok piston büyüklüğü onu biraz fazla yakmasına ama daha serii hareket etmesine neden oluyor bilirsiniz steyr 8073 ler var 3100 motoru 73 beygir bnm 55 beygir fordum 3190cc bu tamamen pompa ile alakalı . pompanın verimi kalitesi ile alakalı 5 beygire kadar oynanabiliyor bildiğim . zetorun kullandığı pompa baya iyi birsey olmalıki bu gücü cıkarta biliyor o motordan. bu tamamen traktör üreticileriinin kullandığı taktikdir mf 165 168 175 gibi traktörlerde 236 perkins kullanmışlar aynı motor ama güçleri farklı. demek istediğim şu pistonla beygirin doğrudan orantısı yok iş pompada bitiyor aslında. arka sistemlerde ceer hep avantaj saglar traktöre fakat düzler kadar dayanıklı değiller. ceerli traktörler de bildiğim kadarı ile çekişde 10 hp ye 1 hp daha güç katıyor. bu nasıl olur demeyin basit makinalarda fizik kurallarına tamamen uygun birseybu. traktörde ceer olması iyi olduğu gibi zararlı yönleride var frenlemeleri düzlere göre zayıf kalır bi fiat 70 66 nın john deer 2030 gibi olduğu yere çakmaz. ceer aynı zamanda traktörde agalığıda dengelediğinden kaynaklanır bu fiat traktör yapı itibari ile tüm parçaları emsallerinden ufakdır ama 70 56 nın 265 gibi heybetli bi traktörden daha güçlü çekisi olmasını tamamen buna baglı. bilmiyorum acıklayıcı oldumu

Evet sağol.. pompa olayını az-çok biliyordum ama 50-150 bg arası ÇOK açık bu Zetorda.. yakıt seçmeyen ömür boyu bakım gerektirmeyen KENDİ üretimi bi pompa var..

Sağol.. ara ara makineciler bu konulara-olaylara bi eğilseler iyi olur :) yani sormadan da bi başlık açıp yazılsa gibi..

Ben Fendt-Deutz Fahr diye biliyorum deutzlar çünkü 5vites+fendtte deutz motoru var mb traclarda bu konuda üstün olabilir...

En hızlısıda en iyi değil bunuda unutmayın...
Mesela benim tümosan 4. viteste hic yokuşculuğu yok 4.vitesde anca yol gidiyor ;)

jrkeag link=topic=70789.msg815199#msg815199 date=1387823540' Alıntı:
Ben Fendt-Deutz Fahr diye biliyorum deutzlar çünkü 5vites+fendtte deutz motoru var mb traclarda bu konuda üstün olabilir...
Konuyla alakası yok ama yanlışını düzelteyim, Fendt ' te Volvo(Sisu) Motor var ;)

pusat link=topic=70789.msg815206#msg815206 date=1387824010' Alıntı:
En hızlısıda en iyi değil bunuda unutmayın...
Mesela benim tümosan 4. viteste hic yokuşculuğu yok 4.vitesde anca yol gidiyor ;)

Senin Tümosan kaçlık?
Benim 80.4 erkunt tam gaz 45km yapıyor 4155 yanımdan beni çok rahat bi şekilde geçti gitti şaşırdım valla hızı en az 55 vardı.

bende 75 lik deutz ' u bi ara denemiştim 43 gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam.
ama 240 ' ın üstüne bindimmi sanki hepsinden hızlı gidiyor..
yoksa yere yakın benmi öyle hissediyorum...:)