Ynt: En Ucuz Bitki Besleme: Yaptak Gübrleri & Genel Tarifler
.
Tkk Müh. çok gelir/zarar görür demesinin ( içeriğini bilmiyorum ) 2 sebebi var/vardır. Şelatlı ise hızlı alım nedeni ile diyebilir ama asıl sebep bu az gelir dese maliyet artacak pahalıya gelecek ve çiftçi vazgeçecek, az alsa etkisi yetersiz olur diye azda almayacak. Sonuçta satış düşecek. İstisnalar olmakla beraber ticari beklenti ile kurulan/çalışan işletmelerden beklenen bir tavır. Ticari kaygıyı dozunda taşımak kaydı ile sorun yok elbette.
Sebazios doz farklılıklarını var ben bazılarında daha mütevazı oluyorum. Ama bu oranları deneyeceğim.
Konuya ( sizden önce ) uygulama konusunda tecrübe-tavsiye noktasında ekleme yapmayı saygısızlık sayıyorum. Şu konularıda yazarsanız konu aydınlacak ve bence tam olacak.
-Dekara minimum su miktarı uygulama zamanı,
-Kullanılan suyun ph sının önemi,
-Humik asitin ph sının önemi,
-Uygulama sayısı kaça kadar çıkabilir,
-Bitki boy ve döneminin miktara etkisi var mıdır?
-Birden fazla uygulama döneme göre listeden çıkarılacak/eklenecek yada miktarı değişecek olan var mıdır?
-Kıraç-sulu verimleri farklı olduğundan dozajda buna oranla bir değişikliğe gerek var mıdır?
-Klasik ilaç bayilerinin 'bu daha etkili, bu Alman, Fransız ( vs bilumum gelişmiş dünya ülkelerinin ) ürünü bunu al' ısrarlarında haklılık payı var mıdır? Kısaca bu dediklerine kanalım mı?
Merak ettiğim soruyu şöyle en ballısından pas ilacı atmalıyım. Hayatımda ilk kez pas ilacı atacağım Varsa bu konuda tecrübeniz karışıma birde fungusit eklesek nasıl olur?
Not : Elbette çok faydalı bir başlık olmuş. Sahalarda ( özellikle mod.lardan ) görmek istediğimiz hareketler.
Edit: Yazım hatası, ekleme.