Ynt: erkunt mu kubota mı?
YAVUZ_13 link=topic=67252.msg768621#msg768621 date=1377522161' Alıntı:
bitiren kelimesini sadece senin açından mı söyledin yoksa türkiye genelinde olan bir sorun veya sıkıntı mı var biraz anlatırmısın
ben kendi açımdan söyledim ama bu ülkedeki erkunt traktör alanların genel sorunu...
serv,s ve yedek parça ağıa hala oturmamış bu sorunları çözmeden traktör üretip satmak ne kadar mantıklı bilmem....
servis 150 km de geliyor hem yedek parçadan kazanıyor hem işcilikden kazanıyor hemde 150 km nin yol parasını benden alıyor...
her yerde servisi yok olanların çoğu kalitesiz bilgisiz mesala nh nin yedek parçasının çoğunu tofaşın parçalarını satan bi yedek parçaçcıda bulmak mümkün geçen ilçedeydim bir kaç malzeme almak için parçacıya girdim erkunt için bişeyler sordum adam bizde nh var erkunt olmaz dedi....
o yüzden erkuntun çok ilerlemesini ben beklemiyorum
sanki biz parayı tarlada süpürüyoz havası esiyor erkunt fabrikada iki gariban çiftçi köylerde yaşı başı ilerlemiş arayacak şu parça lazım diyecekde servis gelip takacak yolup gidecek ne kazanıyokda nasıl ödeyek işte bu yüzden bizim köy hn ye kesmiş erkunt iki tane mf eski modelleri demiyormu bir tanede 3075 var çeşit çok az onlarda bizim durumu görünce nh ye kayıyorlar çünki hem darende hemde kendi ilçemiz güründe servis ve yadek parçası var uğraşmıyor ilçeye buğday yada başka bişeyler satmak için gittiğinde yada diğer işler için gittiğinde arızasını yaptırıp geliyor...olay bu yoksa
erkunt motor olarak çok kötü değil donanım olarak sınıfında belki birincidir.... ama bunlar yeterli değil