erkuntmu newhollandmı başakmı?

Ynt: erkuntmu newhollandmı başakmı?

mustafagursacli link=topic=40384.msg376420#msg376420 date=1302378742' Alıntı:
herg zamanı alınmayan motoru ne yapacan

yazın helebi bugdayı amabara koylım ozaman daha deteylı bakaramıda.bayide 2 el bi 95 66 orjinal kabin vardı çok temiz adam 55 istiyo oda güzel makineye benziyo.

aksoylar link=topic=40384.msg377493#msg377493 date=1302527322' Alıntı:
yazın helebi bugdayı amabara koylım ozaman daha deteylı bakaramıda.bayide 2 el bi 95 66 orjinal kabin vardı çok temiz adam 55 istiyo oda güzel makineye benziyo.
e sen daha iyi bilirsin toprağım

ERKUNT 4 SİLİNDİR DERİM HER İKİSİNDENDE İYİDİR BOL YEDEK PARÇA UCUZ PARÇA ARIZASIZ TÜRK MALI PERKİNS MOTOR AZ YAKAR DAH SAYALIMMI

bence erkunt ama yinede adeletli bi seçim olmamış diye dusunuyorum erkunt 75 hp td 85 85hp başagı bilmem ama 75 hp ile 85 hp olmamış pek erkunt yakıtta güzeldir çekiştede güzeldir td ler bildigim kadarıyla yakıtı baya var ama td 85 ler avrupa motor falan diyolardı çekişini bilmem td 85 bi kişide vardı yan koylerde 5 12 koşuyorum dedi bana arka arkaya takalım dedi bende tarlada mazot olçelim hangisi az yakacak diye dedim olmaz dedi yakıyo ama çekiyo dedi

DqN 58 link=topic=40384.msg377501#msg377501 date=1302529113' Alıntı:
ERKUNT 4 SİLİNDİR DERİM HER İKİSİNDENDE İYİDİR BOL YEDEK PARÇA UCUZ PARÇA ARIZASIZ TÜRK MALI PERKİNS MOTOR AZ YAKAR DAH SAYALIMMI

perkins 2000 saati geçsinde bak nasıl yağ yakıyor

insertend link=topic=40384.msg377506#msg377506 date=1302529786' Alıntı:
perkins 2000 saati geçsinde bak nasıl yağ yakıyor
biz 398i 7500 saatte sattık hiç yağ yaktığını görmedim ;)

td 90 almanı öneririm td85ler üretmden kalktı die bilyrm onun yerine td90 çıktı ..
cazgın tdlerin hepsi yerlidir.
yakıtı normaldir ama çok yakan diende var o da her markada var ztn erkunttada var tabi örnek verm ynlış anlaşlmasın
td90ın yapacağını servet yapamaz bu gerçek ama tabi erkuntta güzl traktör 15 hp fark var tabi iyi olacak nh
3 pistonlu olanlar l4 hızlı olduğundan rampada td den daha çabuk bayılıyor

Kesinlikle TD90. Bi sene daha bekleseydik onu alirdik ama kismet degilmis. Hem pahaliya aldik hem euro 2. Artik bi dahakina iyi bir arstirma yapacaz, hem aktüel modellere hem 1 sene sonra cikacaklara. Yoksa insan cok pisman oluyo..

satocan58 link=topic=40384.msg377539#msg377539 date=1302533858' Alıntı:
Kesinlikle TD90. Bi sene daha bekleseydik onu alirdik ama kismet degilmis. Hem pahaliya aldik hem euro 2. Artik bi dahakina iyi bir arstirma yapacaz, hem aktüel modellere hem 1 sene sonra cikacaklara. Yoksa insan cok pisman oluyo..
aynen diebilrm bizde beklesydik 1 sene ama biz td80 alırdık 90lık büyük gelirdi bize td65 kullanıyorm plus deil keşke td80 alaydık birazda aceleye geldi patron bişe bilmedn almış yani araştırma fırsat olmadı

aksoylar link=topic=40384.msg377491#msg377491 date=1302527218' Alıntı:
kardeş onlar çok bayılıyo.buraya deneme amaçlı bayi getirdi adamlar azdaha rezil oluyodu.
kardeş valla motor dahada bayılma bilmiyo arkasındaki yükle valla bayırma bilmiyo sesi bile değişmiyo güçç*-* güçç*-* güçç*-*

egerki 75bg civarı traktör işini görüyorsa erkunt al güzel traktördür şanzımanı özellikle çok tarla vitesi mevcut .. daha buyuk ve özellikli istiyorsan kubota m8540 almanı tavsiye ederim ikisinide kullandım.. fiyat performans açısından en ideali kubota fiyatları ucuz degil ama özelliklerine göre az diyebilirim dengi itallerle karsılaştırabilirsin yakıtıda %30 dengi traktörlere göre az olur ben tam ölçüm yapmadım ama yapan kullanan herkes öle diyor şuana kadar yakıtından memnunuz biz..görmeden karar verme bence..class larda guzel tabi fiyatlarını bilemiyorum ama..

Biz yeni Nh Td 80 euro 3 aldık.Tarlada ve yolda çok güzel performansı var,bayılma sorunu yok.Düşünen arkadaşlara öneririm.3 silindirli takıntısı yapmayın bence. 3 silindirli motorlar daha basınçlı ve titreşimli çalışmaktadır.90 beygir güce kadarda verimi 4 silindirli olanlardan daha yüksektir.Almanların bu konudaki makalelerini okur motorları araştırırsanız görebilirsiniz.titreşimi çok iyi şekilde kompanse edildiği için gücü hacmine göre epey yüksektir.Yakıtıda sınıfındaki 4 silindirli olanlardan daha düşüktür.İyi kullanıldığı takdirde ömrü uzundur,fakat 4 silindirli motordan kısa olacağı kesindir,Fakat Bizim ülkemiz gibi işletme maliyetlerinin yüksek olduğu ülkelerde idealdir.Çünkü mazot çok pahalı motorunuz 3 silindirli olduğunda yolda ve tarlada ortalama 1 saatte en az 1litre mazot tasarrufu yaptığınızı düşündüğünüzde 5000 saatteki bir motor için 5000 lt mazot eder.buda günüzmüz şartalarıyla 3,4*5000=17000 TL eder. Zaten ara soğutma (intercooler) motor ömrünü arttırıyor. ayrıca motorun enjektörleri yüksek pülverizasyon sağlıyor yakıt emisyonları düşük çevre dostu buna ilave olarak da imalat koşulları ve malzeme kalitesi günümüzde mükemmel bu nedenle yağına suyuna dikkat edildiği müddetçe günümüz motorlarının ömrü çok uzundur.3 silindirli motorlara karşı insanlar her marka için (Nh,Erkunt;Jd...) önyargıyla yaklaşıyorlar tarlada çalışırken dahi sesinde değişme var sanki diye bakıyorlar,oysa esas olan torktur.Aynı marka ve segemtteki 3 silindirli olup da torku 4 silindirli motorla aynı olan motor daha az yakıtla aynı işi yapar.pistonlardaki doğrusal hareketi dairesel harekete çeviren krank milinden gelen kuvvetin lastikleri döndürme momenti olan tork traktörlerde gücün göstergesi olarak esas olandır.Bu yazdıklarımı biz td 80 aldık diye yazmıyorum arkadaşlar.4 silindirli motorun ömür uzunluğunu aynı segmentteki 3 silindirliye göre mekanik üstünlük olarak kabul ediyorum.
arkadaşlar ama ülkemizde mazot çok pahalı olduğundan çalışma durumunuza göre yazdığınız markalar içinden size td 80 tavsiye ederim,erkunt servetlerde muhteşem makina onların motor teknolojilerini de mekanik aksamlarıda güzel bu nedenle ben size bu motorları öneririm.Herkese iyi çalışmalar