Erkuntunda şikayetçi adam..(bence bu işin içinde bi iş var)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Erkuntunda şikayetçi adam..(bence bu işin içinde bi iş var)

Şakamı bu ya türk malı diyorsunuz tükiye için mal yetiştiremiyor diyorsunuz.Yurt dışına 4 pistonlu bize türklere 3 pistonlu mu üretim yapıyor bu ne yaman çelişki biri şu fabrikayla konuşsun :D
Siz yinede şu lisans olayını bi düşünün bu adamlar 3 parça dökümle traktör ürettik diyor olmasınlar ?

dikkat ederseniz erkunt rampaya sardıgında fren lambaları yanıyor bana gercekçi gelmedi ztn adil deil erkuntta cift römork takılı bu videoyu erkunt üreticileride görüyordur umarım..

CEMİL EFENDİ link=topic=41049.msg369175#msg369175 date=1301480981' Alıntı:
erkunta gözmü değdi nördü bu kadar övmenin sonu bu oldu erkuntun hazin sonu fabrika sattığı bütün traktörleri toplayıp baştan ayağa gözden geçirmeli zuha-*-s
benimkini almasına gerek yok asıldığının hakkını veriyor kırkbin kere maşalllllah isyan edenin motoruna el koysunlar

konu forumda mevcut , ordaki yorumlar hoşunuza gitmediği için mi tekrar paylaştınız?

qarizmatiqa link=topic=41049.msg369351#msg369351 date=1301504041' Alıntı:
konu forumda mevcut , ordaki yorumlar hoşunuza gitmediği için mi tekrar paylaştınız?
aynı videodan 3 tane konu açıldı yaww kirlilik 1 tane nyinize ytmior kur-**- ban-*s9

qarizmatiqa link=topic=41049.msg369351#msg369351 date=1301504041' Alıntı:
paylaşan arkadaş forumun acemisi ondandır ama adminlerde görmedimiki?

aksazli link=topic=41049.msg369548#msg369548 date=1301513951' Alıntı:
paylaşan arkadaş forumun acemisi ondandır ama adminlerde görmedimiki?
bu aralar çok olyo konular fln hep farklı yerelrde adminlernde suçu yok hangi biriyle uraşsın hem meşguller.. herkezn kendine göre işi var
ztn konu açmıştım bu yüzünden ytrli açıklama yptlar :)

arkadaşlar erkuntun fireni havalı firen değilmi firenleri kuvvetli diyen arkadaşlar erkuntçu değilmiydi erkuntun fireninin tutmayacağı şimdimi aklına gelmiş ;D

efeee09 link=topic=41049.msg369172#msg369172 date=1301480503' Alıntı:
Şu armtrac hikayesi ne hani noterli videoda filan bahsediyolar..Yoksa bu traktörün lisansı başkasının mı?

Erkunt isminin bazı dillerde kaba karşılıkları olduğu için yurtdışına ihraç edilen traktörlerde Armatrac adı kullanılmakta. Armatrac ismindeki Arma kelimesi Zeynep Erkunt Armağan adından gelmektedir. Lisanslı bir üretim söz konusu değildir. Trac adı da traktörü temsil etmektedir.

efeee09 link=topic=41049.msg369185#msg369185 date=1301481710' Alıntı:
Şakamı bu ya türk malı diyorsunuz tükiye için mal yetiştiremiyor diyorsunuz.Yurt dışına 4 pistonlu bize türklere 3 pistonlu mu üretim yapıyor bu ne yaman çelişki biri şu fabrikayla konuşsun :D
Siz yinede şu lisans olayını bi düşünün bu adamlar 3 parça dökümle traktör ürettik diyor olmasınlar ?

Eğer döküm fabrikalarını ve traktör fabrikasını gezip görme şansın olursa Erkuntun nasıl üretim yaptığını ve neler ürettiğini görebilirsin. Bayiler, sık sık kendi bölgelerinden Erkunt ' a fabrika gezisi düzenlemekte. Bu gezi süresince önce döküm fabrikası sonrasında da traktör fabrikasını detaylı tanıma şansın olur.

Erkunt, şu an için yurtiçindeki yasal şart olan euro-2 motor şartı nedeniyle 3 silindirli 1103 serisi perkins motorları iç piyasaya vermekteydi. Bazı avrupa ülkeleri euro-3 standardına daha önce geçtikleri için o ülkelere yine 3 silindirli 1103 serisi ve 4 silindirli 1104 serisi motorlu ürünler satmaktadır. Bu yıl içinde Türkiye ' de de Euro-3 standartlarına geçildiği için Avrupaya verilen euro-3 motorlu modeller, türkiyeye de verilmeye başlanacak.

Arap ve Afrika ülkelerinde ise euro normlarına önem verilmediğinden bu ükeler için de euro-0 motorlu traktörler üretilmektedir.

Yurtiçi ve yurtdışı modellerin farklılık göstermesi tamamen yasal şartlardan kaynaklanmakta.

Bahsi geçen videoda görülen traktör, müşterimizin memnuniyetsizliği sebebiyle fabrikaya getirildi ve teknik ekip tarafından yaklaşık 1 hafta boyunca dinamometre ve tarla testlerine tabi tutuldu, fakat herhangi bir teknik sorun bulunamadı. Bazı insanları memnun etmek zor olduğu kadar, o insanların asıl niyetlerini anlamak da o kadar kolaydır.

Videoda da yokuş çıkarken fren lambasının yandığı açık şekilde görülüyor. Kaldı ki el frenini 1-2 çıt çeker çekmez bu ışık yanmaya başlar ve hepimizin bildiği gibi frenler kolu çektiğiniz oranda tutmaya başlar.

Aynı konuyu da aradan 1-2 gün bile geçmeden tekrar tekrar açmak, artık bu forumun niteliğini düşürmeye başladı bana göre. Bazı forum üyeleri, yaptıkları yorumlar nedeniyle diğer forum üyelerine karşı taraf almak yerine o üyelerin kullandığı markaları hedef almayı yeğliyorlar. Bu da, aynı konuları tekrar tekrar gündeme getirerek (daha ilk açılan konu gündemden düşmeden) forumda konu kirliliğine neden oluyor.

CEMİL EFENDİ link=topic=41049.msg369574#msg369574 date=1301515194' Alıntı:
arkadaşlar erkuntun fireni havalı firen değilmi firenleri kuvvetli diyen arkadaşlar erkuntçu değilmiydi erkuntun fireninin tutmayacağı şimdimi aklına gelmiş ;D

çogu konu tekrarlanıyor bölüm başkanları neden kilitlemiyor anlamış değilim ??? forumda konu kirliliği oluyor..
bundan başka erkunt bölümünde bir cok konu böle tekrar etti dikkatimi çekti kilitlenmedi konular.. bazı konulara yazdıgımız halde paylaşıldıgını yinede konu kilitlenmedi.. yönetim duy sesimizi...
ersanakyai link=topic=41049.msg369645#msg369645 date=1301517747' Alıntı:
Bahsi geçen videoda görülen traktör, müşterimizin memnuniyetsizliği sebebiyle fabrikaya getirildi ve teknik ekip tarafından yaklaşık 1 hafta boyunca dinamometre ve tarla testlerine tabi tutuldu, fakat herhangi bir teknik sorun bulunamadı. Bazı insanları memnun etmek zor olduğu kadar, o insanların asıl niyetlerini anlamak da o kadar kolaydır.

Videoda da yokuş çıkarken fren lambasının yandığı açık şekilde görülüyor. Kaldı ki el frenini 1-2 çıt çeker çekmez bu ışık yanmaya başlar ve hepimizin bildiği gibi frenler kolu çektiğiniz oranda tutmaya başlar.

Aynı konuyu da aradan 1-2 gün bile geçmeden tekrar tekrar açmak, artık bu forumun niteliğini düşürmeye başladı bana göre. Bazı forum üyeleri, yaptıkları yorumlar nedeniyle diğer forum üyelerine karşı taraf almak yerine o üyelerin kullandığı markaları hedef almayı yeğliyorlar. Bu da, aynı konuları tekrar tekrar gündeme getirerek (daha ilk açılan konu gündemden düşmeden) forumda konu kirliliğine neden oluyor.

ersanakyai link=topic=41049.msg369645#msg369645 date=1301517747' Alıntı:

hocam 90 100 hb ve üzeri düşünceniz projeniz varmı bu hb deki traktörlerle aynı işi görür deyip gecmeyin tarım ilerledikce işlerde agırlaşıyor

http://www.trakkulup.net/videolar-(cekimler)-320/tm-130-mikser-cekimi-tohum-yatagi-hazirlamasi/msg273223/#msg273223

Ben, ne bu forumda ne de başka ortamlarda Erkunt'un kendi gücünün çok üstünde işler başaracağını iddia etmedim. Bana kullanılacak ekipman konusunda danışan arkadaşlarıma da hep benzer güçteki markalarda ne kullanılıyorsa onu kullanmalarını öğütledim.

Erkunt'un henüz 50, 90, 100 ve 110 beygir gücü segmentinde modeli bulunmuyor ama bu segmenti de en kısa sürede doldurmak için ciddi çalışmalar yapılıyor. Sonuçta piyasanın ihtiyaçlarına cevap vermeyen bir marka düşünülemez.

dolcevita link=topic=41049.msg369654#msg369654 date=1301518476' Alıntı:
hocam 90 100 hb ve üzeri düşünceniz projeniz varmı bu hb deki traktörlerle aynı işi görür deyip gecmeyin tarım ilerledikce işlerde agırlaşıyor

http://www.trakkulup.net/videolar-(cekimler)-320/tm-130-mikser-cekimi-tohum-yatagi-hazirlamasi/msg273223/#msg273223

ersanakyai link=topic=41049.msg369672#msg369672 date=1301519280' Alıntı:
Ben, ne bu forumda ne de başka ortamlarda Erkunt ' un kendi gücünün çok üstünde işler başaracağını iddia etmedim. Bana kullanılacak ekipman konusunda danışan arkadaşlarıma da hep benzer güçteki markalarda ne kullanılıyorsa onu kullanmalarını öğütledim.

Erkunt ' un henüz 50, 90, 100 ve 110 beygir gücü segmentinde modeli bulunmuyor ama bu segmenti de en kısa sürede doldurmak için ciddi çalışmalar yapılıyor. Sonuçta piyasanın ihtiyaçlarına cevap vermeyen bir marka düşünülemez.
hocam ben size demedim genelde bayiler servisler böyle cvp veriyorda yaptınız calışmlarda başarılar dilerim gönül gercekten istiyor inş başarılıda olunur

düzmece bi video işte 2 römork bağlanmış içindede sanırım kum yüklü ağzına kadar o ağırlığı 70 bg hangi traktöre bağlasan zorlanır kesinlikle hile var

ersanakyai link=topic=41049.msg369638#msg369638 date=1301517382' Alıntı:
Erkunt isminin bazı dillerde kaba karşılıkları olduğu için yurtdışına ihraç edilen traktörlerde Armatrac adı kullanılmakta. Armatrac ismindeki Arma kelimesi Zeynep Erkunt Armağan adından gelmektedir. Lisanslı bir üretim söz konusu değildir. Trac adı da traktörü temsil etmektedir.

Eğer döküm fabrikalarını ve traktör fabrikasını gezip görme şansın olursa Erkuntun nasıl üretim yaptığını ve neler ürettiğini görebilirsin. Bayiler, sık sık kendi bölgelerinden Erkunt ' a fabrika gezisi düzenlemekte. Bu gezi süresince önce döküm fabrikası sonrasında da traktör fabrikasını detaylı tanıma şansın olur.

Erkunt, şu an için yurtiçindeki yasal şart olan euro-2 motor şartı nedeniyle 3 silindirli 1103 serisi perkins motorları iç piyasaya vermekteydi. Bazı avrupa ülkeleri euro-3 standardına daha önce geçtikleri için o ülkelere yine 3 silindirli 1103 serisi ve 4 silindirli 1104 serisi motorlu ürünler satmaktadır. Bu yıl içinde Türkiye ' de de Euro-3 standartlarına geçildiği için Avrupaya verilen euro-3 motorlu modeller, türkiyeye de verilmeye başlanacak.

Arap ve Afrika ülkelerinde ise euro normlarına önem verilmediğinden bu ükeler için de euro-0 motorlu traktörler üretilmektedir.

Yurtiçi ve yurtdışı modellerin farklılık göstermesi tamamen yasal şartlardan kaynaklanmakta.

yani erkunt istese bile türkiyede 4 pistonlu euro 3 motor satamıyormu
eee peki euro 3 motor satan diyer firmalar bize yalan atıyor ozaman onlarda euro 2 motor satıyor bize ben sizin dediğinizden bunu anladım

MOTORUN EURO2 YADA EURO3 OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ.

İthal markalar, ellerinde euro-2 motorlu traktörleri kalmadığı için türkiye ' de euro-3 motorlu traktör satabilirler, yasal olarak bunda bir uygunsuzluk yok, eğer ellerinde euro-2 motorlu traktör olsaydı emin olun o modelleri satarlardı. Fakat Türkiye ' de üretim yapan yerli markalar ise 2011 yılı içinde kanunen euro-3 motora geçmek zorundalar, bu nedenle Türk Traktör, Erkunt ve Tümosan gibi firmalar, bu yıl içinde iç piyasaya euro-3 motorlu traktörlerini vermeye başladı veya başlayacak.

Fakat Erkunt ' un yurtdışı için euro-3 motorlu traktör üretmesi, yurtiçine de aynı traktörü satabileceği anlamına gelmiyor, yurtdışına traktör satabilmek için ayrı, yurtiçine satabilmek için ayrı testlerden geçme şartı var. Şu an yurtiçi için euro-3 motorlu traktörlerimiz test ediliyor. Ha bu testler daha önceden yapılmış olsaydı yurtiçine de yasa ile belirlenen tarihten çok önce euro-2 motorlu traktör satışına başlayabilirdik, fakat yerli rakiplerin tamamı euro-2 motorlarla satış yaparken Erkunt ' un euro-2ye göre daha pahalı olan euro-3 motorları kullanması hem Erkunt, hem de çiftçimiz açısından dezavantaj yaratırdı.

yanlız adam link=topic=41049.msg369688#msg369688 date=1301558038' Alıntı:
yani erkunt istese bile türkiyede 4 pistonlu euro 3 motor satamıyormu
eee peki euro 3 motor satan diyer firmalar bize yalan atıyor ozaman onlarda euro 2 motor satıyor bize ben sizin dediğinizden bunu anladım

Ancak motor üzerindeki kodlar ile anlaşılabilir.

ÖZBEK link=topic=41049.msg369690#msg369690 date=1301558307' Alıntı:
MOTORUN EURO2 YADA EURO3 OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ.

ersanakyai link=topic=41049.msg369693#msg369693 date=1301558981' Alıntı:
İthal markalar, ellerinde euro-2 motorlu traktörleri kalmadığı için türkiye ' de euro-3 motorlu traktör satabilirler, yasal olarak bunda bir uygunsuzluk yok, eğer ellerinde euro-2 motorlu traktör olsaydı emin olun o modelleri satarlardı. Fakat Türkiye ' de üretim yapan yerli markalar ise 2011 yılı içinde kanunen euro-3 motora geçmek zorundalar, bu nedenle Türk Traktör, Erkunt ve Tümosan gibi firmalar, bu yıl içinde iç piyasaya euro-3 motorlu traktörlerini vermeye başladı veya başlayacak.

Fakat Erkunt ' un yurtdışı için euro-3 motorlu traktör üretmesi, yurtiçine de aynı traktörü satabileceği anlamına gelmiyor, yurtdışına traktör satabilmek için ayrı, yurtiçine satabilmek için ayrı testlerden geçme şartı var. Şu an yurtiçi için euro-3 motorlu traktörlerimiz test ediliyor. Ha bu testler daha önceden yapılmış olsaydı yurtiçine de yasa ile belirlenen tarihten çok önce euro-2 motorlu traktör satışına başlayabilirdik, fakat yerli rakiplerin tamamı euro-2 motorlarla satış yaparken Erkunt ' un euro-2ye göre daha pahalı olan euro-3 motorları kullanması hem Erkunt, hem de çiftçimiz açısından dezavantaj yaratırdı.
Yani şuan geç kaldınız diğerleri satarken hala 2 satmaya devam ederek bunları alan arkadaşları zarara ugratmıyormusunuz.Testler vardı diğer markalarla neden bu testlere başlanmadı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...