eski alışkanlıklarını devam ettiren varmı

Ynt: eski alışkanlıklarını devam ettiren varmı

çoğu devam ediyoda şu bayramda herkesi dolaşma işini 1-2 defa küçükken yaptık bidaha da ben gitmem biyere
kimine göre farklıdır belki ama bayramı köyde geçirdik şimdiye kadar hep vıcık vıcık yapmacık insanlarla doluyo etraf :/

55-46 link=topic=86549.msg1036690#msg1036690 date=1447956676' Alıntı:
çoğu devam ediyoda şu bayramda herkesi dolaşma işini 1-2 defa küçükken yaptık bidaha da ben gitmem biyere
kimine göre farklıdır belki ama bayramı köyde geçirdik şimdiye kadar hep vıcık vıcık yapmacık insanlarla doluyo etraf :/
yüzünü üperken yüzünde ıslanıyor muydu silmeye kalktın mı

mehmet akkurt link=topic=86549.msg1036691#msg1036691 date=1447956776' Alıntı:
yüzünü üperken yüzünde ıslanıyor muydu silmeye kalktın mı
a evet hiç sevmediğim şey :D el öpme felan değil de benim bahsettiğim olay adamların köyle alakası yok bayramda geliyolar sadece yufkayı beğenmezler yolda yürürken inek poku görünce yılan gibi zikzak çizerek giderler evli olanların eşleri zorla getirilmiş gibi suratlar 1 karış lan tamam bizde tamamen köyde yaşamıyoruz ama köy köylü öcü değil be kardeşim doğal olun biraz
sırf bizim ailede böyle diye özel taktik geliştirdim arife günü takarım pulluğu koyarım bi kenara motoru yaz kış sürülebilecek kumsal yapıda tarla var zaten bayramın 2. günü kafam kazan olunca tavuğumu katığımı telimi torbamı koyarım gider 2 çift sürerim sıkılınca yakarım ateşimi akşam çıkar gelirim eve

.
Arife günü ikindi namazı sonrası mezarlık ziyareti.
Mezarlık girişinde dua esnasında öncekilere minik taş atma.
Bayramın ilk gunu öğle namazı sonrası camide bayramlaşma.
Teravih namazı kılarken secdede öncekinin ayağını gidiklama rituelleri hala devam ediyor.

55-46 link=topic=86549.msg1036695#msg1036695 date=1447957271' Alıntı:
a evet hiç sevmediğim şey :D el öpme felan değil de benim bahsettiğim olay adamların köyle alakası yok bayramda geliyolar sadece yufkayı beğenmezler yolda yürürken inek poku görünce yılan gibi zikzak çizerek giderler evli olanların eşleri zorla getirilmiş gibi suratlar 1 karış lan tamam bizde tamamen köyde yaşamıyoruz ama köy köylü öcü değil be kardeşim doğal olun biraz
sırf bizim ailede böyle diye özel taktik geliştirdim arife günü takarım pulluğu koyarım bi kenara motoru yaz kış sürülebilecek kumsal yapıda tarla var zaten bayramın 2. günü kafam kazan olunca tavuğumu katığımı telimi torbamı koyarım gider 2 çift sürerim sıkılınca yakarım ateşimi akşam çıkar gelirim eve
uzak olmasan buraya davet ederdim bayramlarda

ofas link=topic=86549.msg1036698#msg1036698 date=1447957441' Alıntı:
.
Arife günü ikindi namazı sonrası mezarlık ziyareti.
Mezarlık girişinde dua esnasında öncekilere minik taş atma.
Bayramın ilk gunu öğle namazı sonrası camide bayramlaşma.
Teravih namazı kılarken secdede öncekinin ayağını gidiklama rituelleri hala devam ediyor.
herzaman olur heralde bunu yapanlar

mehmet akkurt link=topic=86549.msg1036706#msg1036706 date=1447957813' Alıntı:
herzaman olur heralde bunu yapanlar
Gidiklama işini çocuklar yapiyorda.
Babam yaşındakiler bile duada yerden taş bakıyor kendine.
Millet sanki şeytan taşlıyor. :)

ofas link=topic=86549.msg1036709#msg1036709 date=1447958330' Alıntı:
Gidiklama işini çocuklar yapiyorda.
Babam yanındakiler bile duada yerden taş bakıyor kendine.
Millet sanki şeytan taşlıyor. :)
bi şekilde camiye alışıyor çocuklar.

hatırların köye ilk elktirik geldiğini herkes bir evde toplanır tv izlerdi.tv dekileriyle konuşur onlara kızarlardı.şimdi aynı evin içinde herkesin elinde tel.şuanda olduğu gibi kimsenin kimseden haberi yok iyiki burası var köy meclisi gibi.

mehmet akkurt link=topic=86549.msg1036685#msg1036685 date=1447956193' Alıntı:
taze tüketim mi yoksa saklanabiliyor mu
Tazesi çok güzel tabide derindondurucuya koyuyoruz lazım oldukca çıkarıp yiyoruz. Buzu çözüldümü yumuşuyor gayet güzel tüketiliyor.

BlackStorm link=topic=86549.msg1036718#msg1036718 date=1447959488' Alıntı:
Tazesi çok güzel tabide derindondurucuya koyuyoruz lazım oldukca çıkarıp yiyoruz. Buzu çözüldümü yumuşuyor gayet güzel tüketiliyor.
merak ettim aslında

mehmet akkurt link=topic=86549.msg1036730#msg1036730 date=1447960766' Alıntı:
merak ettim aslında
Yapımında peynir suyu bazende patates filan kullanıyorlar. Nevsehir/Derinkuyu tarafına gelirsen birilerine sor bir fırın tarif ederler denersin.

Düğün ve cenazede aş verilir (sulu pilav üzerine dana kuşbaşı veya kemikli kuzu eti büyük tepsilere dökülür şebitle yenir elle çatal kaşık olmaz şebit dediğimizde pişmiş ince yufka ) köy konağına köy odası yaptık eski kamış yastıklar sedir falan kaymakam belediye başkanı falan orda ağırlanır düğünlerde elma vurma olur (yüksek bi yere pullu bayrak benzeri bişeyin üzerine elma dikilir tabancayla ateş edilir ilk vuran 3 5 kişiye hediye verilir eskiden sürü sahipleri ilk vurana kuzu koyun verirdi diğerlerine gömlek şimdi hep gömlek oldu) asker davetleri askercilik oyunu ,düğünlerde damat yıkama (damadın bi arkadaşının evinde bütün arkadaşlar toplanır yemek yenir yemekten sonra damat ve iki sadıcı bütün herkesle tokalaşır o arada arkadsşları damattan bişey almaya uğraşır yüzük mendil cüzdan ayakkabı vs sonra uzun pazarlıklar sonucu sadıçlar parayla onu geri alır almazlarsa damat gerdeğe girmeden önce damat eksik giremez derler sadıçlar alır sadıçlar almazsa damadın babası verir parayı alır vs vs .....
Biraz uzun oldu ama☺😊😀

memati_06 link=topic=86549.msg1037078#msg1037078 date=1448057536' Alıntı:
Düğün ve cenazede aş verilir (sulu pilav üzerine dana kuşbaşı veya kemikli kuzu eti büyük tepsilere dökülür şebitle yenir elle çatal kaşık olmaz şebit dediğimizde pişmiş ince yufka ) köy konağına köy odası yaptık eski kamış yastıklar sedir falan kaymakam belediye başkanı falan orda ağırlanır düğünlerde elma vurma olur (yüksek bi yere pullu bayrak benzeri bişeyin üzerine elma dikilir tabancayla ateş edilir ilk vuran 3 5 kişiye hediye verilir eskiden sürü sahipleri ilk vurana kuzu koyun verirdi diğerlerine gömlek şimdi hep gömlek oldu) asker davetleri askercilik oyunu ,düğünlerde damat yıkama (damadın bi arkadaşının evinde bütün arkadaşlar toplanır yemek yenir yemekten sonra damat ve iki sadıcı bütün herkesle tokalaşır o arada arkadsşları damattan bişey almaya uğraşır yüzük mendil cüzdan ayakkabı vs sonra uzun pazarlıklar sonucu sadıçlar parayla onu geri alır almazlarsa damat gerdeğe girmeden önce damat eksik giremez derler sadıçlar alır sadıçlar almazsa damadın babası verir parayı alır vs vs .....
Biraz uzun oldu ama☺😊😀
uzun oldu ama iyi oldu.baya renkliymiş