Eskişehir de bağ

Ynt: Eskişehir de bağ

ofas link=topic=49274.msg489485#msg489485 date=1323867225' Alıntı:
Tarla 7400 m2 950 fidan dikilecek 320 üzüm için direk dikilecek bir 500m tarla etrafı kafes tel ile çevrilecek.
Ağırlık alphonse lavelle mevlana horoz karası ve az miktarda cardinal.
Yüksek 3 telli Y sistemi olacak inşallah...
alfons 15 dekar diktik bu yıl 4. cü senesi .dikimden 1 yıl sonra 3/1 ini aşıladık.bu sene 1300 kg üzümünü sattık ..çeşit olarak güzel bir üzüm .çok amaçlı kullanılabilir.şaraplık, sofralık ve kurutmalık..kurusu bu sene 7 tl idi..lavelle yi hiç duymadım .mevlana burada yapan var ama daha üzümnü almadılar.cardinal da şaraplık üzümlerde tutulan bir tür..ben gelecek sene şiraz dikmeyi düşünüyorum ..şiraz şaraplık üzümde en iyilerden .
bu sene bu bölgede en çok tutulan üzüm red club,,

ofas link=topic=49274.msg484625#msg484625 date=1323352934' Alıntı:
Aradım size döneceğiz dediler ama galiba biraz geniş aldılar daha dönemediler:)

sizdeki şaraplık üzüm mü peki?

ben sana sadece direklerin çeşidini ve galveniz alman için o siteyi gönderdim başka yerlerdende bakabilirsin hem Y şekline gerek yok düz delikli direk olması yeterli içlerinden alt sıra tek ve kalın tel diğer iki sıra da iki yanyana tel çekecen yani 3 sıra tel geçireçeksin
benim üzümler şaraplık merlot ve gabarnet şavingo çinsi üzüm

Tarlamızın etrafını beton direk+kafes tel ile çevirdik. Bağlarımızın önemli kısmı tuttu. Salkımlar görülmeye başladı. Heves ya biraz tadımlık bırakıp gerisini koparacağım.
Fotoğraf makinesinide dün yeniledim, nasipse en kısa zamanda fotoğraflarını eklerim.