Forumdaki en büyük 10 çiftçi kimler?

Ynt: Forumdaki en büyük 10 çiftçi kimler?

şükür diyelim yeter fatih daha kötülerine bakalım ve düşününelim

valla arkadaslarr bizim de dededen kalma 1 dönüm bile yerimiz yok babamın amcası dedemi almanyaya yollamiş gönderdiği paralarrla tarla almiş üstüne tapu etmiş tabii babamlarda ufak bilmiyo bişeyi sonra dedem 168 lik massey getirmiş ordan dedem gidince kardasi etmegini koymamiş sonra izine gelmiş dedem almanyadan kavga olmuş vurmuşlar dedemi ölmüş rahmetli amcaları 40 ıcıkmadan kovmuş babamları ewdeen babamlar hırs etmiş çalişmişlarr 15 yasında ama gözü pekmiş amcasını tabancayla falan kovalamiş kaç kere köyün sürüsünü kırdırmış 2 kere ama yılmamiş çalişmiş simdi amcasından cok arazisi evi inegi koyunu evldı varr onlarr daha bi ev bile yapamazken bizz kactane ev aldık yaptık allahıma bin skürr

Ammada abarttınız ha herkes kendi malıyla mutlu arkadaşlar kıyaslamaya kalpleri kırmaya gerek yok.Önemli olan gönlünün zenginliği.

benim dedeminde hiç tarlası yokmuş dedemin babası pamuk tüccarıymış bi batmış o batış sonra dedem şehire yerleşmiş esnaflık yapmış babamda heveslenmiş ozamanlar şimdiki gibi pahalı değilmiş tarlalar baya yer almış öyle. ama arkasına destek çıkan olmamış çıkan olsa dahada tarlalar alırmış. :D

arkadaşlar yani burda mal varlığını belirtmek bana göre çok yanlış ve ayıp kimse alınmasın.kendi düşüncem....kimse aç ve açıkta kalmaz allah herkese rızkını verir..mutlu olun yeter....

EVET DOĞRU MALSAHİBİ MÜLK SAHİBİ HANI BUNUN İLK SAHİBİ MALDA YALAN MÜLKDE YALAN VAR BİRAZDA SEN OYALAN.....

baba651 link=topic=49497.msg539631#msg539631 date=1329418705' Alıntı:
arkadaşlar sizn oralarda tarla fiyatı ne kadar. bizim burda 15-20bin arasinda
bizim burdada aynı şekilde ama düşecek bundan sonra çünkü T.C zıraat bankasından kredili alım şekli değişti çiftçiler zor alır. birde bizim burda hava alanı yapılıyor ayağı çıktı bu yüzdende tarla fiyatları yükseldi.

bnde tarsusluyum.düşsün b hava alanı yüzünden 2 katina çikdi.birde bu sene dari kiracilari zarar edecek gibime geliyor hesaplarima göre darinin1.150 kilosu masrafa gidiyor şimdi dari 530kr. alidurmuş sen hangi köydensin
ALİ DURMUŞŞŞŞŞ link=topic=49497.msg539639#msg539639 date=1329418955' Alıntı:
bizim burdada aynı şekilde ama düşecek bundan sonra çünkü T.C zıraat bankasından kredili alım şekli değişti çiftçiler zor alır. birde bizim burda hava alanı yapılıyor ayağı çıktı bu yüzdende tarla fiyatları yükseldi.

baba651 link=topic=49497.msg539642#msg539642 date=1329419413' Alıntı:
bnde tarsusluyum.düşsün b hava alanı yüzünden 2 katina çikdi.birde bu sene dari kiracilari zarar edecek gibime geliyor hesaplarima göre darinin1.150 kilosu masrafa gidiyor şimdi dari 530kr. alidurmuş sen hangi köydensin
ben ballıcalıyım ama tarlamız reşadiyede sen ne taraftansın? :)

Çiftçilik çeşitlilik olarak dalari çok olan bir meslek onun için en büyük 10 çiftci kim sorusu bana göre yanliş ne olacak en küçük çiftçi ben olayım bu konular biraz incitici oluyor herkesin görüşü başkadir tabi

evet maalsef zengin ve cimri insan dan hayatımda çok gördüm adamlar işçiye vereceği yemeğin kuruşunu hesaplıyor iş yaparkende soluğu ...den aldırıyor ama ne hikmettirki allah o adamın malına mal katıyorrr eli açık işçiye iyi bakan adamın işi rest gitmiyor ....

mustafagursacli link=topic=49497.msg540594#msg540594 date=1329503400' Alıntı:
tarlaların dönümlerini yazanları kontrol edecem :D

dayı herkesi tek tek ziyaret edelim kontrol edelim bakalım yalancının mum yatsıyamı yoksa biz kontrol edinceye kadarmı yanar :D

servetim link=topic=49497.msg539358#msg539358 date=1329398751' Alıntı:
valla arkadaslarr bizim de dededen kalma 1 dönüm bile yerimiz yok babamın amcası dedemi almanyaya yollamiş gönderdiği paralarrla tarla almiş üstüne tapu etmiş tabii babamlarda ufak bilmiyo bişeyi sonra dedem 168 lik massey getirmiş ordan dedem gidince kardasi etmegini koymamiş sonra izine gelmiş dedem almanyadan kavga olmuş vurmuşlar dedemi ölmüş rahmetli amcaları 40 ıcıkmadan kovmuş babamları ewdeen babamlar hırs etmiş çalişmişlarr 15 yasında ama gözü pekmiş amcasını tabancayla falan kovalamiş kaç kere köyün sürüsünü kırdırmış 2 kere ama yılmamiş çalişmiş simdi amcasından cok arazisi evi inegi koyunu evldı varr onlarr daha bi ev bile yapamazken bizz kactane ev aldık yaptık allahıma bin skürr
Çok acı bir olay, Allah rahmet etsin dedenizi, vuranıda affetsin demekten başka yapacak birşey yok. Çünkü, bir insanı öldürmek kabeyi yıkmaktan daha kötüdür.

Bazı arkadaşlar mal varlığını anlatmayı ayıp saymışlar, doğrudur ayıp ancak bu övünme vesilesi yapılırsa büyük ayıp olur. Hakikaten örnek alınacak, ibret olabilecek olaylarda çıkıyor. Bu kardeşimizde olduğu gibi. Bence bu konu devam etmeli ve ayıptır, önemli olan gönül zenginliğidir gibi konu ile ilgisiz şeyler yazmak yanlıştır. İstemiyorsak bu bölüme bakmayız hepsi o kadar.
Kimsenin alınmamasını diliyorum. sevgi ile kalın.

rahimavci link=topic=49497.msg541093#msg541093 date=1329553102' Alıntı:
dayı herkesi tek tek ziyaret edelim kontrol edelim bakalım yalancının mum yatsıyamı yoksa biz kontrol edinceye kadarmı yanar :D
oda ayrı bir formül Rahimcim deneyebiliriz ... konya fuarına gelenlerden çks kaydı ile tapu fotokopileri ile ruhsatları isteyedebilriz....

servetim link=topic=49497.msg539358#msg539358 date=1329398751' Alıntı:
kardeş kusura bakma amcanda olsa şerefsizmiş adam yetim kalan çocuğu kovuyorsa allah onun belasını verir daha da çekeceği var o adamın alma mazlumun ahını çıkar ahaste ahaste...