Forumdaki Sessiz Çoğunluk

Ynt: Forumdaki Sessiz Çoğunluk

R.çiftçi link=topic=72139.msg836085#msg836085 date=1390860275' Alıntı:
Daha az paylaşım yapmamın nedenleri
Ufuk beyin açtığı konu çok yerinde, Mustafa bey ve Erkan beyin yazıları ortalama benim durumumu tarif ediyor.
Benim az paylaşım ve az yorum yapmamın sebepleri.
1 Fotoğraf ve video yükleme işini pek anlamıyorum, iş lise bire giden oğlana kalması.
2 Bilmediğim bir konu olur, yanlış birşey söylerim kaygısı.
3 Yazdığım birkaç konuda gençlerin (biliyoruz) çıkışı.
4 İlk zamanlar, bir konuda en son mesajı yazanın ben olmamdan dolayı şevkimin kırılması.
5 Yaptığım paylaşımı takip edemez isem nezaketsizlik olur düşüncesi.
Gibi sebepleri sayabilirim, ama takulübü ve sizleri heyecanla takip etmeye çalışıyorum selamlar.
Teşekkürler abicim , güzel tesbitler yapmışsın.

Mustafa Bey:Sağ üst tarafa 'kendi açtığım konular'adında bir kısayol sekmesi koymamız ve video fotograf yüklemeyi trakkulüp üzerinden yapmamız mümkün müdür acaba?

aktif olanlar ve sessiz çogunluk...
yıllar önce aylar önce aktif olup da şuan olmayanlar...
bir neden olabilir mi?
fayda ve yarar açısından olumlu bulanlar...belkide aktif olanlardır...
şöyle bir girip de çıkanlar umdugunu bulamayan veya kaydedeger bir konu ,başlık bulamayanlar vardır...
binlerce kişi konuları görmek için üye olmak zorunda...her üye olan aktif olacak diye kaide yok ...

açılan konular ve yorumlar sessiz çogunluga hitab etmiyor manası agır basıyor.
yapılan tartışmalar,konu içerikleri, aktif olanların duruşları vs vs bunlar sessiz çogunlugu çekecek bir düzeyde degil demekki..
konu açan aynı kişi..yorum yapan ayını kişi..konu kirliliğide bir neden degilmi dir..

keşke her açılan konuya, her verilen cevaba , herkes bilgisi kadar yorum yapsa ...formda bir ahenk olsa sessiz çogunluk ,unutulan o eski isimler geri dönerlerdi belki...
konular yorumlar 50-60 kişi üzerinde belki daha az...

sessiz çogunluk ve küsenler ve boş ver ya trakkulup bü diyenler ve sayısı belli aktif üyeler...
çok iş düşüyor bu işi başarana...

uzay kasa link=topic=72139.msg840184#msg840184 date=1391465106' Alıntı:
Mustafa Bey:Sağ üst tarafa 'kendi açtığım konular'adında bir kısayol sekmesi koymamız ve video fotograf yüklemeyi trakkulüp üzerinden yapmamız mümkün müdür acaba?

Ya da bildirimler butonu olsa iyi olur biri açtığın konuya yorum yaptığında, biri senin yorumunu alıntı yaptığında veya teşekkür ettiklerinde bildirim gelse çok süper olur bence ;)

Foruma ilk üye olduğumda,2008 ' de az kişiydik ama herkes deli gibi paylaşım yapıyordu ve her konuda dünyalar kadar yorum yapılıyordu. Bu da kendi içinde bir döngü halinde insanlara şevk veriyordu. Trakkulüp sayesinde birçok arkadaşımız oldu. Burası sayesinde mal sattık,mal aldık. Ares ' i burada buldum ben mesela. Hayatıma en çok renk katan öğelerden birini sayenizde buldum. Trakkulüp ' e her zaman borçlu kalacağım bu konuda. 2012 senesine geldiğimizde,üniversiteye hazırlandığım için bilgisayarı veya interneti büyük oranda hayatımdan çıkardım. Trakkulüpten de bayağı uzaklaştım.2012 yazında herşey bitip trakkulüpe geri döndüğümde birşeylerin farklı olduğunu gördüm. Üye sayısı artmıştı. Tanmadığım, konuşmadığım bir sürü insan gelmişti siteye. Üye sayısı artmıştı ama aktiflik aksine azalmıştı gördüğüm kadarıyla.Bunun sebebini hala anlayamıyorum.

Bu 50.000 üyenin bence bir kısmı zamanında google ' a birşeyler yazıp Trakkulüp çıkınca girip,link göremediğinden dolayı üye olmuş insanlar. Ve bir daha geri gelmediler. İnsanlara zorla birşeyler yaptıramayız tabii ki. Ama yazımın başında bahsettiğim o döngüyü tekrar yakalayabilirsek ailecek,mükemmel işler yakalarız.Ben mesela bu aralar yakaladım gibi. Her paylaştığım konuya aldığım dönütler sayesinde her seferinde daha çok paylaşma isteği geliyor.

Ve tanıtım konusuna da değinilmiş bir yerde.Bunun bir çözümünü avrasya fuarı buluşmasında fikir olarak konuşmuştuk. Bu fuarlara ufak bir stand açabiliriz diye. Kaçak iş yapmayız da,böyle bi alan kiralayıp,başında da 2-3 kişi durursa ziyaretçilere kendimizi tanıtabiliriz.3-4 sandalye,1 masa,masaya 2 adet bilgisayar,bilgisayarlarda Trakkulüp-fuar diye bir profil açarız.Millet girsin incelesin diye.vs.Şahsen ben Trakya fuarlarında görev alabilirim.

Fuarlarda stand açmak çok iyi fikir.Nolacak,nöbetleşe dururuz başında.Ama metrekare maliyetleri canımızı sıkabilir.Sonuçta gönüllüler tarafından yürütülen bir STK oluruz.Ama işimiz gücümüz tarım ve hayvancılık olduğu ve rotamızdan sapmadığımız müddetçe hem ülkemize hem de insanlarımıza faydalı da oluruz.Bakalım gelecek neler gösterecek ?
Eski tartışmaları ben de okuyorum.Üye binlerce ileti yazmış, varsa yoksa Fendt (veya x marka).Başka konusu veya fikri yok,fikir almaya ihtiyacı da yok.Baktı ki konuşacak konu bitti,ayrılmış gitmiş.Kendisine saygısızlık yapanda olmamış.Ne yapabiliriz?
Veya üye geliyor,6 ayda gece gündüz 3000 ileti yazıyor sonra yoruluyor,ya gitmiş ya uzaktan izliyor.
Kimisi başka platformlarda burası hakkında olumsuz konuşmuş,uzaklaştırılmış.
Hırçın ve kavgacı olan üyelerde fazla barınamamış.Böyle üyelere açtıkları konuya yorum yapılmayarak mesaj verilmiş.Burasının temelde kardeşlik ortamı olduğu hissettirilmiş.
Ancak en hoşuma gidenler ' atıcı ' üyelerdi.Birkaç gün forumu çalkalıyorlardı.4500 dönümü 2 emekli traktörle işleyenler,4 metre boyunda ürün yetiştirenler.Fakat zehir hafiye genç üyelerin kısa sürede karşı saldırıları ile dikiş tutturamadılar.Artık pek ' atıcı ' gelmiyor foruma.Çünkü anında yerleşim yeri isteniyor ve google map ' in başına geçiliyor))
Sonuçta ben çok yararlanıyorum.Eh, biraz motorlardan, biraz ürünlerden konu açarak katılımcı olmakta hoşuma gidiyor,ne yalan söyleyim.Sessiz çoğunluğa saygım var,üyenin belki paylaşacak bir konusu yok ama düzenli izliyor.O da iyi.
Kendimi frenleyerek birçok yazdığım iletiyi siliyorum.Kimisi tartışma yaratır diye,kimisi çok yazıyor derler diye.Açtığım bazı konularda, mesaj sayımı artırmamak için cevaplarımı özelden yazıyorum.Sonuçta Trakkulup teki ömrümü uzatmaya çalışıyorum.

uzay kasa link=topic=72139.msg840184#msg840184 date=1391465106' Alıntı:

Kendi açtığınız konulara profilinizden bakmanız mümkündür. http://www.trakkulup.net/profile/?area=showposts;sa=topics;u=49508 Oraya koymanın gerekli olduğunu pek düşünmüyorum.

POYRAZLI TALHA link=topic=72139.msg840238#msg840238 date=1391468717' Alıntı:
Ya da bildirimler butonu olsa iyi olur biri açtığın konuya yorum yaptığında, biri senin yorumunu alıntı yaptığında veya teşekkür ettiklerinde bildirim gelse çok süper olur bence ;)

Önceden bu özellik aktifti fakat zamanla sitemizi kasmaya başladı ve arada hatalar verdirdiği için şuan kapalı. Tekrar aktif edebilmek için daha hızlı bir sunucuya ihtiyacımız var. O yüzden şimdilik maalesef kapalı.

<<B.Özyurt>> link=topic=72139.msg840248#msg840248 date=1391470680' Alıntı:
Foruma ilk üye olduğumda,2008 ' de az kişiydik ama herkes deli gibi paylaşım yapıyordu ve her konuda dünyalar kadar yorum yapılıyordu. Bu da kendi içinde bir döngü halinde insanlara şevk veriyordu. Trakkulüp sayesinde birçok arkadaşımız oldu. Burası sayesinde mal sattık,mal aldık. Ares ' i burada buldum ben mesela. Hayatıma en çok renk katan öğelerden birini sayenizde buldum. Trakkulüp ' e her zaman borçlu kalacağım bu konuda. 2012 senesine geldiğimizde,üniversiteye hazırlandığım için bilgisayarı veya interneti büyük oranda hayatımdan çıkardım. Trakkulüpten de bayağı uzaklaştım.2012 yazında herşey bitip trakkulüpe geri döndüğümde birşeylerin farklı olduğunu gördüm. Üye sayısı artmıştı. Tanmadığım, konuşmadığım bir sürü insan gelmişti siteye. Üye sayısı artmıştı ama aktiflik aksine azalmıştı gördüğüm kadarıyla.Bunun sebebini hala anlayamıyorum.

Bu 50.000 üyenin bence bir kısmı zamanında google ' a birşeyler yazıp Trakkulüp çıkınca girip,link göremediğinden dolayı üye olmuş insanlar. Ve bir daha geri gelmediler. İnsanlara zorla birşeyler yaptıramayız tabii ki. Ama yazımın başında bahsettiğim o döngüyü tekrar yakalayabilirsek ailecek,mükemmel işler yakalarız.Ben mesela bu aralar yakaladım gibi. Her paylaştığım konuya aldığım dönütler sayesinde her seferinde daha çok paylaşma isteği geliyor.

Ve tanıtım konusuna da değinilmiş bir yerde.Bunun bir çözümünü avrasya fuarı buluşmasında fikir olarak konuşmuştuk. Bu fuarlara ufak bir stand açabiliriz diye. Kaçak iş yapmayız da,böyle bi alan kiralayıp,başında da 2-3 kişi durursa ziyaretçilere kendimizi tanıtabiliriz.3-4 sandalye,1 masa,masaya 2 adet bilgisayar,bilgisayarlarda Trakkulüp-fuar diye bir profil açarız.Millet girsin incelesin diye.vs.Şahsen ben Trakya fuarlarında görev alabilirim.

Fuar konusuna gelecek olursak, bize geçen sene ve bu sene fuardan stand teklifi geldi. Fuarın reklamını yapmamız karşılığında bize ücretsiz stand vereceklerdi. Geçen sene siteyi bu kadar tanıyan yoktu ve ilgilenen de yoktu. Bu sene ilgi daha fazla. Bu sebeple ciddi olarak fuar teklifini düşündük, bu işle ilgilenen arkadaşlarla görüştük. Bize her ne kadar stand verilse de diğer maliyetleri hesaba katmadan olmaz. Bununla ilgili bir çalışma yaptık, fuarlara giden firmalardan bilgiler aldık. Fuarda bize en az bir stand masrafı kadar ek masraf çıkacaktı. Çünkü işin içine girince detayları öğreniyorsunuz. Bunun dışında başka sorunlarımız da çıkınca biz bu sene de fuarda stand işini erteleyelim dedik. Şayet bir dahaki sene böyle bir teklif gelirse değerlendirmek uygun olacak, çünkü site bunu kaldırabilecek düzeyde artık. Fuarda standı kabul etmedik peki ne oldu? Onun yerine fuar kataloğunda reklam olarak yer alacağız. İnşallah Eylül 2014 ' e yapılacak olan TrakShow 2014 fuar kataloğunda sitemizin reklamı tam sayfa renkli olarak yapılacak ve bu katalog Türkiye ' ye geneline dağıtılacaktır. Bu da şuan için yapılabileceklerin en iyisi diyebilirim. İnşallah bu şekilde sitemizde aktiflik devam ederse fuarda stand kurmak neden olmasın?

Mustaf-a link=topic=72139.msg840395#msg840395 date=1391516105' Alıntı:
Kendi açtığınız konulara profilinizden bakmanız mümkündür. http://www.trakkulup.net/profile/?area=showposts;sa=topics;u=49508 Oraya koymanın gerekli olduğunu pek düşünmüyorum.

Önceden bu özellik aktifti fakat zamanla sitemizi kasmaya başladı ve arada hatalar verdirdiği için şuan kapalı. Tekrar aktif edebilmek için daha hızlı bir sunucuya ihtiyacımız var. O yüzden şimdilik maalesef kapalı.

Fuar konusuna gelecek olursak, bize geçen sene ve bu sene fuardan stand teklifi geldi. Fuarın reklamını yapmamız karşılığında bize ücretsiz stand vereceklerdi. Geçen sene siteyi bu kadar tanıyan yoktu ve ilgilenen de yoktu. Bu sene ilgi daha fazla. Bu sebeple ciddi olarak fuar teklifini düşündük, bu işle ilgilenen arkadaşlarla görüştük. Bize her ne kadar stand verilse de diğer maliyetleri hesaba katmadan olmaz. Bununla ilgili bir çalışma yaptık, fuarlara giden firmalardan bilgiler aldık. Fuarda bize en az bir stand masrafı kadar ek masraf çıkacaktı. Çünkü işin içine girince detayları öğreniyorsunuz. Bunun dışında başka sorunlarımız da çıkınca biz bu sene de fuarda stand işini erteleyelim dedik. Şayet bir dahaki sene böyle bir teklif gelirse değerlendirmek uygun olacak, çünkü site bunu kaldırabilecek düzeyde artık. Fuarda standı kabul etmedik peki ne oldu? Onun yerine fuar kataloğunda reklam olarak yer alacağız. İnşallah Eylül 2014 ' e yapılacak olan TrakShow 2014 fuar kataloğunda sitemizin reklamı tam sayfa renkli olarak yapılacak ve bu katalog Türkiye ' ye geneline dağıtılacaktır. Bu da şuan için yapılabileceklerin en iyisi diyebilirim. İnşallah bu şekilde sitemizde aktiflik devam ederse fuarda stand kurmak neden olmasın?
Güzel bir düşünce , inşallah seneye gerçek fuar işi olur.
Firmalara gezi düzenleme organizasyonlarımız var malum , bu konuda çaba sarf ediyoruz.
Bunların bir şekilde tarım ve hayvancılık ile ilgili yayın yapan basın organı , ilgili firmaların web siteleri vb platformlarda yer almasını sağlayabilirsek buda çok güzel olur.

;)siz isteyin yeter getiririz elbet kör topal bişiler...şakalakçı kızları sevmedim bana şapka vermediler!! : ' (

:) Ben bu şekilde bir desteği önceden görseydim iki senedir fuar tekliflerini reddetmezdim. Neyse vardır bir hayır, bir daha ki sene teklif gelirse o zaman kaçırmıyoruz. :D