Forumdaki Sessiz Çoğunluk

Ynt: Forumdaki Sessiz Çoğunluk

Özür dilerim abi sildim ... Düşünemedim birden...;( duva*-*0

sesiz çogunluk ve üye sayısı ve aktif olanlar ve gidenler ...
TRAKKULUP ÜYELERİ NE İŞ YAPAR diye açılan konuda kişi sayısını belirleyebilirsiniz.. yazılan yorumları degil kişi bazındaki sayı baz alındıgında...
orada meslek ve iş belirtenlerden kaç kişi aktif olarak konu açıyor cevab yazıyor yorum yapıyor...bakmak lazım...
araştırma için bir kaynak bence
forum baştan aşagı bir araştırma ve fikir geliştirmeli kendini sorgulamalı..
bence sesiz çogunluk iyi analiz edilmeli...
fuarlarla veya başka yollarla degil önce içinde çare aramalı.

agusta80 link=topic=72139.msg841200#msg841200 date=1391623003' Alıntı:
Özür dilerim abi sildim ... Düşünemedim birden...;( duva*-*0
Estafurullah kardeşim , düzenli çalışıyon mu vucut için? Bıraktın mı?

ufukk link=topic=72139.msg841405#msg841405 date=1391636916' Alıntı:
Estafurullah kardeşim , düzenli çalışıyon mu vucut için? Bıraktın mı?
şuan bıraktım mecburen ama başlıycam yine..;( bende trakkulupde bir konu açmayı düşünmüştüm bodybuildingle ilgili yardım olayım arkadaşlara diye..biraz hocalık deneyimim var .. Belki daha iyi bir kaynaşma sağlarız diye düşünmüş tüm ... ..

agusta80 link=topic=72139.msg841608#msg841608 date=1391686771' Alıntı:
şuan bıraktım mecburen ama başlıycam yine..;( bende trakkulupde bir konu açmayı düşünmüştüm bodybuildingle ilgili yardım olayım arkadaşlara diye..biraz hocalık deneyimim var .. Belki daha iyi bir kaynaşma sağlarız diye düşünmüş tüm ... ..
Kayıtlar başladığında haberim olsun ilk öğrencin be olurum abi :D

agusta80 link=topic=72139.msg841608#msg841608 date=1391686771' Alıntı:
Çok ses getiren bir konu olur.
Aramızda genç çok var.
Malum çoğumuz arazide çalışıyor , formda olmamız lazım.
Antreman teknikleri , beslenme , vb çok ilgi çeker.
Bence hiç zaman kaybetme. Bekliyoruz konuyu :)

Hortlatalım Bi Burayı :) Konuyu Güncelleyelim, Ön Plana Taşıyalım ki Sessiz Olan Üyelerimiz Burada Yazan O Çok Değerli Yorumları Okuyup Aramıza Katılsınlar :)

bu ara çok sakin kimse yorum yapmıyor konulara eeeee hal böyle olunca insanın konu açası gelmiyor benden merakla konu bekleyenler bile ya forma girmyor yada konuları görmüyor

Forum sanki belli başlı kişilerin etrafında ve belli markaların konusu açılınca patlıyormuş gibi bı algı var.o yüzden o sessiz çogunluk paylaşım yada konuya dagıl olmuyor.çünkü konusuna verilen cvp çok az.

Şimdi forumdaki sessiz çoğunluktan biri olarak söyleyebilirim ki, çok üstümüze geliyorsunuz arkadaslar. Hiç anlayışlı değilsiniz.

Biz belki vermeyi değil, sadece almayı seven insanlarız,
Biz belki 'bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum' sözünü hiç duymadık.
Biz belki bildiğimiz şeyler olsa bile yazmaya üşenen insanlarız,
Bi belki bildiklerimizi başkaları ile paylaşmaktan zevk almayan insanlarız.
Biz belki 2 bin liraya aldığımız bilgisayarın, tabletin telefonun yıpranmasını istemiyoruz,
Biz belki yani insanlarla tanışmanın, sosyalleşmenin güzelliğini bilmeyen insanlarız,

Çok üstümüze geliyorsunuz. Hiç anlayışlı değilsiniz.

Şahsen şu ana kadar sitedeki sessiz çoğunluktan biriydim, bundan sonra 'çok sessiz çoğunluktan' biri olucam. Küstüm size..

forumun üyesi çok, konuların görüntülenmesi de iyi ama yorum az oluyo.. bazen paylaşım yapan/kendim de dahil anlam veremeyebilir.. 100 kere bakılan ama 1 yorum yapılmayan konu olunca, biraz garip oluyo..

paylaşım elbette iyidir, şu foruma giripte HİÇ fayda görmedim, HİÇ bişe öğrenmedim diyen yoktur herhal..

ama kimseyi de kınamamak lazım bi yandan..

insanlar bu dünyadaki herşey gibi çeşit çeşit, normal..

kimi konuşmayı, kimi dinlemeyi sever.. kimi çok alıngan, kimi çok rahattır.. vs.

aynı insan bile farklı yaşlarda, hatta aynı günün farklı saatlerinde.. değişebilir.. iş güç koşturmaca vs derken.. forum biçok dostluğa, tanışmaya da vesile oluyo bi yandan bu bile yeter derim..

UÖZKAN.77 link=topic=72139.msg981975#msg981975 date=1426415301' Alıntı:
forumun üyesi çok, konuların görüntülenmesi de iyi ama yorum az oluyo.. bazen paylaşım yapan/kendim de dahil anlam veremeyebilir.. 100 kere bakılan ama 1 yorum yapılmayan konu olunca, biraz garip oluyo..

paylaşım elbette iyidir, şu foruma giripte HİÇ fayda görmedim, HİÇ bişe öğrenmedim diyen yoktur herhal..

ama kimseyi de kınamamak lazım bi yandan..

insanlar bu dünyadaki herşey gibi çeşit çeşit, normal..

kimi konuşmayı, kimi dinlemeyi sever.. kimi çok alıngan, kimi çok rahattır.. vs.

aynı insan bile farklı yaşlarda, hatta aynı günün farklı saatlerinde.. değişebilir.. iş güç koşturmaca vs derken.. forum biçok dostluğa, tanışmaya da vesile oluyo bi yandan bu bile yeter derim..

Şimdi Abi, Mustafa ' ya da, sana da bu konuda katılıyorum.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar, faydadan çok zarar verir. Ama bi adam, hiç mi birşey bilmez? 3 yıldır forumu takip eden, bi milyon tane şey öğrenen, ama zahmet edip de uzmanı olduğu konularda bile 3 satır yazmamış olanlar var. Ufuk Abi ' nin de dediği bu.

Ki bu biraz bencillik.

yılmaz özeleştiri yapmak gerkirse.. ben de huyum kurusun.. bu durumun tam tersi bi durum var.. arayana/yanımıza uğrayana hep bi şekilde yardımcı olmaya çalışırız.. aslında bu da yanlış.. bilmiyom/haberim yok yada şuan çok yoğunum demek de lazım.. işin kötü yanı karşındaki bazen yanlışda anlıyo.. neyse..

ama inan kimseyi de kınamak istemem.. ha keşke çok şey paylaşılsa çok şeyler olsa, öğrensek.. ama bu haliyle de memnunum kendi adıma forumda.. ya hiç olmasaydı:)

iyi niyetli düşünelim yine derim:)

kimisinin internet düzgün çekmiyo, kimisi telefondan ucundan girebiliyo foruma.. kimisi yanlış bişe yazarım millet hemen dalgaya alır iş-güç vs derken..

al işte:) bazen telefonu böyle kapatıyoz işte.. ama açınca tanıdık/tanımadık hepsini ararım.. işin komiği adam 3 gün önce aramış.. arayıp buyur aramışsınız diyom.. o da unutmuş niye aradığını:) neyse..

şimdi diyomya bildiğim bi konu olunca alıyom sazı elime o kadar ayrıntıya giriyom ki.. belki de bilmeden karşıdakini bıktırıyom.. ismail abi hayatını hatasını yapıp zetoru sordu bana.. düşünüyo.. ama hiç görmemiş.. normal olarak kararsız yada merakda..

şimdi o da anladığım kadarıyla biraz ayrıntıcı bende.. şimdi ararım sağol yılmaz..

valla ben bu konuyu kaçırmışım 1 saat önce gördüm ve görüldüğü üzere herkes yorum yapsın diye ısrar etmekte mantıklı değil
8 sayfayı okuyamadım bile 1 saatte sıkıldım 5. sayfadan sonra okumadıım kalanını
tabi başka sekmede başka konular da açık hal böyle olunca okunmuyor
ama konunun esasıyla ilgili birkaç noktayada ben değineyim
1- herkesin yazmasına gerek yok bilen mutlaka yazıyor
kişi bildiği halde yazmıyorsa ve o konuyada cevap yazılmadıysa o da kendi tercihi tabi niye yazmıyorsun diyemeyiz ama gönlümüz yazmasından yana
2- kıdem basmaya çalışanlar var forumda ben çok rastladım
bir konu hakkında tartışma çıktığı anda yada gerilim olduğu anda ben şu kadar zamandır üyeyim şu kadardır onlinenım şu kadar iletim var diye tartıştığı kişi ile birlikte sessiz çoğunluğuda susturan
3- Bazen bakıyorum konuya kimse cevap vermemiş bildiğim bi konu ve cevaplıyorum adam gitmiş başka konu açmış dönüp teşekkür dahi etmemiş cevabıma
teşekkür butonu gerçekten önemli en azından ben önemsiyorum
4- bazen de açılan konular araştırılmadan açılıyor o konu daha önce açılmış cevaplanmış eğer o konuyu bulabilirsem linkini atıyorum ama arama her zaman sağlıklı çalışmıyor bunun sebebide konuya doğru etiketlerin eklenmemiş olması ve bazen bu eksikliği diğer üyelerin giderebilmesi lazım aslında ama oda olmuyor
5- bir çok defada açılan konu amacından sapıp muhabbet ortamına dönüşüyor bunu bende yapıyorum sık sık ve tanış olmayanlar bu muhabbete girmek istemiyor

Bir konunun altında birbirini tanıyanlar sohbet etmişse cevap yazmıyorum ben çoğu konuya. Foruma her gün girip yeni konuları okuyorum bildiğim konuları ya da öğrenmek istediklerimi. Ayrıca çoğu kişi forumu bulup üye oluyor unutuyor sondaran. Mesela ben de öyle oldu, geçen yıl üye oldum bu yıl aktif olmaya başladım. Buluşmalara gelince de Ege buluşması planlanmış Denizli fuarına karar kılınmış ama katılmak istesem de katılamıyorum. Bir şey oluyor o ara durumum sıkışık oluyor falan. Ki bize oldukça uzak. Yoksa ben de katılmak istiyorum