GELENGİLER SETİ GEÇTİ SAVAŞ BAŞLADI -(prairie dog :kır köpeği)

Arkadaşlar gelengilerden biri seti geçip 10-15 pancarı mefta etmiş bu gün bende topu silahı toplayıp savaşa çıktım,akşam üzeri aradım taradım bulamadım pancar düşmanlarını,hemen kaçacak saklanacak geçici yuvalarınıda yapmışlar snip-*-s

grnt0075y.jpg

grnt0076i.jpg

grnt0077.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/8725/grnt0078g.jpg[img]
[img]http://img838.imageshack.us/img838/9065/grnt0079.jpg
bunlar yuvaları
grnt0080.jpg

grnt0081h.jpg

grnt0084.jpg

pancardan kareler
grnt0085q.jpg

grnt0086v.jpg

cephane
grnt0082.jpg

Ynt: GELENGİLER SETİ GEÇTİ SAVAŞ BAŞLADI -(prairie dog :kır köpeği)

Aynı dertden bende muzdaribim.
Haydutlar, benim yokluğumdan faydalanıp (3-4 günlüğüne Ankara`ya gitmiştim) 3-4 yaprak olan silajlık mısırlarıma dadanmışlar. Dolayısıyla yarın benim de mücadelem başlıyor... Deliklere ENDOSULFAN dökeceğim.

her canlı kendı nasıbını yer ama mahsule zarar verdımı iş degısıyor kız-*sw kolay gelsın mehmet abı ..

hacım bir yolu var.çuvalları sök.elektrikli çit çek.cihaz 500 tl.telin km ' si 170 tl.yerden 10 ,20 ve 30 cm yüksekilte 3 kat tel çek.bu cihaz birer saniye ara ile 10 000 volt elektrik verir.Amper çok düşük olduğu için hiçbir canlıyı öldürmez.kaçırır..hiçbir hayvan geçemez.araç aküsü takılır.akü bitince değiştir. şarz edersin.koyun,köpek,yavşan,inek,domuz hiçbirşey giremez.ama girende çıkamaz.burada ineklere kullanırlar.inekler öyle bir alışırki ;cihazı söksende telin arasında elektrik varmış gibi dururlar.

bende yaban domuzları için bir set alacam.

Abi yuvalarına torpil koy patlat:):) ama o zaman da pancar lar mefta olur:) mehmet abi savaşamiyosan destek kuvvetleri yollayım:) sonuç ne oldu kaç ölü kaç yaralı:) şaka bi yana hacı abi kolay gelsin :)başarılar

Abdullahh link=topic=43896.msg407029#msg407029 date=1306351299' Alıntı:
çuvallar etkili olmamış galiba .
çuvalların çok faydası var yoksa çok daha önce girerlerdi %80 en az koruma sağlıyor.
DqN 58 link=topic=43896.msg407030#msg407030 date=1306351311' Alıntı:
Çoktur onlardan vur vur bitmezki :S Kolay gelsin
Çok yüzlercesi var geçen yıl çok vurmuştum bu yıl girmezlerse vurmayacaktım ama artık savaş başladı ilk silahı onlar attı uyrra*-*-
atila link=topic=43896.msg407034#msg407034 date=1306351532' Alıntı:
Aynı dertden bende muzdaribim.
Haydutlar, benim yokluğumdan faydalanıp (3-4 günlüğüne Ankara`ya gitmiştim) 3-4 yaprak olan silajlık mısırlarıma dadanmışlar. Dolayısıyla yarın benim de mücadelem başlıyor... Deliklere ENDOSULFAN dökeceğim.
Abi Aksaraylı olupta gelengiden sıkıntı çekmeyen yoktur herhalde,ben eskiden bunları vurmuyordum ilaçta tmıyordum deliklere su döküp canlı yakalıyordum sonra tarla olmayan çöllere bırakıyordum baktım olacak gibi değil nüfusları artıyor şimdi silahla vuruyorum.
ertac sahın link=topic=43896.msg407041#msg407041 date=1306351927' Alıntı:
her canlı kendı nasıbını yer ama mahsule zarar verdımı iş degısıyor kız-*sw kolay gelsın mehmet abı ..
aynen Ertac her canlı nasibini yer ama bunlarda nasibini yesin dersek bize birşey kalmaz bunların bitki zararlısı böcekten kurttan zarar yönünden bir farkı yok.
TT 55 link=topic=43896.msg407042#msg407042 date=1306351958' Alıntı:
hacım bir yolu var.çuvalları sök.elektrikli çit çek.cihaz 500 tl.telin km ' si 170 tl.yerden 10 ,20 ve 30 cm yüksekilte 3 kat tel çek.bu cihaz birer saniye ara ile 10 000 volt elektrik verir.Amper çok düşük olduğu için hiçbir canlıyı öldürmez.kaçırır..hiçbir hayvan geçemez.araç aküsü takılır.akü bitince değiştir. şarz edersin.koyun,köpek,yavşan,inek,domuz hiçbirşey giremez.ama girende çıkamaz.burada ineklere kullanırlar.inekler öyle bir alışırki ;cihazı söksende telin arasında elektrik varmış gibi dururlar.

bende yaban domuzları için bir set alacam.
İyi olur aslında abi ama milletin koyunu falanı filanı var geçen yılda burada ayçiçeği vardı ektikten hemen sonra yemeye başladılar daha tohumken bende avladım çoğunu zarar verdirmedim bitkiye.
GENÇ EYMIRLİ link=topic=43896.msg407045#msg407045 date=1306352042' Alıntı:
Abi yuvalarına torpil koy patlat:):) ama o zaman da pancar lar mefta olur:) mehmet abi savaşamiyosan destek kuvvetleri yollayım:) sonuç ne oldu kaç ölü kaç yaralı:) şaka bi yana hacı abi kolay gelsin :)başarılar
Dinamit koysan yine olmaz tek tek avlayacan aslında geçen yıldan avlanmış gelengilerin resimleri var pc de ama yayınlamıyorum yürek kaldırmaz.

Bu hayvanların düşmanı vardır doğada.Aslında timsah getirip besleyecen tarlada.bak gelebiliyorlar mı.

trafo hırsızları bile 3,5 atar.. grin-*-s şety*-* grin-*-s şety*-*

HACI SİZİN GELENGİLLERİ ALMAYA TÜCCAR GÖNDEREYİM Mİ?

Bir zamanlar köyün birine bir adam gelir ve tanesi 10 $’dan maymun alacağını söyler.
Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlar.
Adam,binlerce maymunu 10 $’dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalır, yakalaması zorlaşır. Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 $ vereceğini söyler.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlar. Bir süre sonra da maymun fiyatı 25 $’a çıkar. Ancak bırak yakalamayı maymuna rastlamak bile çok zorlaşır. Bunun üzerine adam fiyatı 50 $’a çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söyler.
O yokken yardımcısı köylülere;
— Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35 $’dan satayım,siz de adam gelince ona 50 $’dan satarsınız. Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın alırlar.
Sonra mı? Yardımcısı da şehre gider.:))

Kolay gelsin, zordur bu tip hayvanlarla uğraşmak. Çileden çıkarırlar insanı. Paylaşım için teşekkürler...

TT 55 link=topic=43896.msg407068#msg407068 date=1306352914' Alıntı:
Bu hayvanların düşmanı vardır doğada.Aslında timsah getirip besleyecen tarlada.bak gelebiliyorlar mı.

trafo hırsızları bile 3,5 atar.. grin-*-s şety*-* grin-*-s şety*-*
Çok aslında tilkiler ve yılanlar (ben yılanları bu yüzden öldürmüyorum fare ve gelengileri yiyorlar diye)
rocky link=topic=43896.msg407069#msg407069 date=1306352939' Alıntı:
geçmiş olsun abi zehir mehir koysan?
deliklere buharlaşan haplardan koyuyorlar ama hiç zamanım yok aslında ara çapası çekiyorum ortalama 270 dekar yer var önümde bunlarıda akşam üzeri gördüm yarın artık arada bakmam lazım bu tarlaya.
Ağır Abi link=topic=43896.msg407073#msg407073 date=1306353066' Alıntı:
Hacı allh kolylık versin işin zor :(
sağol muhtarım. :)
keykubat link=topic=43896.msg407088#msg407088 date=1306353920' Alıntı:
savaşma sevis hayat kısa deymez
:) ok-*-s :D
TT 55 link=topic=43896.msg407104#msg407104 date=1306354517' Alıntı:
HACI SİZİN GELENGİLLERİ ALMAYA TÜCCAR GÖNDEREYİM Mİ?

Bir zamanlar köyün birine bir adam gelir ve tanesi 10 $’dan maymun alacağını söyler.
Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlar.
Adam,binlerce maymunu 10 $’dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalır, yakalaması zorlaşır. Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 $ vereceğini söyler.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlar. Bir süre sonra da maymun fiyatı 25 $’a çıkar. Ancak bırak yakalamayı maymuna rastlamak bile çok zorlaşır. Bunun üzerine adam fiyatı 50 $’a çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söyler.
O yokken yardımcısı köylülere;
— Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35 $’dan satayım,siz de adam gelince ona 50 $’dan satarsınız. Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın alırlar.
Sonra mı? Yardımcısı da şehre gider.:))
:D ;D
Holland link=topic=43896.msg407107#msg407107 date=1306354688' Alıntı:
Kolay gelsin, zordur bu tip hayvanlarla uğraşmak. Çileden çıkarırlar insanı. Paylaşım için teşekkürler...
zor gerçektende

kardeş sana kolay gelsin. bizim burada vatandaş tepe eteğine pancar ekti gelengiler tarlanın bir hevleğini bitirdi,baktı hepsi elden gidecek tam tesisat mücadele ile gelengilere galip geldi. yaşını almıştı mahsulu kurtardı ama o kış kendisi hakkın rahmetine kavuştu.arkadaşlar yanlış anlamasın mücadele tabiki lazım.kardeş sana benim tavsiyem mısır cipsine benzeyen fare pastası var onu dene kurtarırsın.

Hacım kolay gelsin.. Köstebekler için denenmiş bir yöntem var.. Karpit deliklere koyuyorsun ve ıslatıp kapatıyorsun.. Kokusuna bir daha uğramıyorlar.. Bir dene istersen, birde şu hayvanları çok merak ettim bi dahaki geldiğimde ' Demestrasyo ' maksatlı bi kaç tane bizim bölgeyede mi salsak ne yapsak..:)