Günün Fotoğrafı

Kasabanın tek akaryakıt istasyonu yok çekiyor.

En yakın istasyon 11 km.

Yorum yapmıyorum! P_20180807_194537.jpg

Yasin sende cevaplayabilirsin elma sorusunu

Abi bu yıl yine geçen yıl gibi iyi olacak inşallah.
Ama sefanın dediği gibi piyasa dalgalı bakıyorsun iyi gidiyor bişeyler dönüyor sonra oturup kalıyor.
Mesela şu an meyve suyu(çürük) 30 kuruş bizim burda.
Geçen satıldı komşu köyde klasikler 1.30₺ ile 1.50₺ arasında gitmiş.
Bodurlar 1.70₺ gibi bir fiyat duyduk.
Sefa kendilerinden örnek vermiş bende örnek vereyim.
Biz seçmece yapmayız abi.
Babam her zaman tonajdan vuralım der.
1-2-3 karışıktır bizde ama hep iki numara ağırlıklıdır.
75 kuruş bu yıl için oldukça aşağıda bir rakam.
Ama dediğim gibi kumar bu iş.

Bizde elmada iki sınıf olur abi 1.sınıf 2.sınıf diye örnek veriyorum 2018 kışında mesela 1.sınıfı en yüksek 1.8 e verdik 2.sınıfı 1.1 1.2 e felan. Piyasalar çok dalgalı sürekli değişiyor. Bu sene nasıl olacak göreceğiz. 75 kuruşa depoya atılır mı derken alacakmısınız abi.
Alamam hem maddiyat hemde bilmiyoruz isi ama merak ediyorum kışın cok tuketiliyor ya her is arap saci gibi bir uzmanlik gerektiriyor

Alamam hem maddiyat hemde bilmiyoruz isi ama merak ediyorum kışın cok tuketiliyor ya her is arap saci gibi bir uzmanlik gerektiriyor

Elma bol vitaminli meyvelerdendir abi yemesi güzel olur. Asıl vitamini kabuğundadır. Her işin var zorluğu inanırmısın bilmem ama mahsulü don vurmadığı zaman bizim senelik masrafımız en az 50 bin ₺. Depo masrafı hariç kendi soğuk hava depomuz var bizim 220 bin tonluk kapasitede depo var motorlu sistem soğutmalı köpüklü. Kendimizinkini koyuyoruz mesela. Kalan boş yerlere de başkasının toptan koyarız perakende koyarız kira ücreti ile.