Busene güneş gormeden buğdaylar sarardı çeltik gibi buğday yetiştirdıkCemal verim nasıldı bu sene rekor gelmedi galiba yazmadın
Bunada şükür 650 kg
Busene güneş gormeden buğdaylar sarardı çeltik gibi buğday yetiştirdıkCemal verim nasıldı bu sene rekor gelmedi galiba yazmadın
Bereketli olsun Cemal yalnız anız olmasının da etkisi olabilirBusene güneş gormeden buğdaylar sarardı çeltik gibi buğday yetiştirdık
Bunada şükür 650 kg
Bereketli olsun Cemal
Acele etme dursun biraz
Kabus gibi yaşananlar inanılır gibi değil
Bereketli olsun.
Dün , bu gün bizde arpa biçimleri devam ediyor.
Verim, 350-400 kg/dk gibi görünüyor.
Tüccarda fiyat yok.
Depo dolana kadar alırız, diyor , fakat satmak için yer bulamıyoruz, diyor.
Beklemedeyiz, piyasa biraz durulması gerekiyor.
Doğru diyorsun gecen sene tuccar yalvariyordu busene biz al diyoruzÇiftçinin malı para etmez lafı çok doğru, eskiler bu sözü çok sık söylerdi, unutmamak lazım bu sözleri, çünkü tecrübe ile söylenmiş sözler.
Sıfır arabada kuyruk var, fırında ekmek kuyruğu var, sıfır motorsikltte bile sıra var kuyruk var, almak için can atıyor millet, ama çiftçinin malı kepaze, ucuz versen bile burun kıvırıyorlar, işte Türkiyenin yüzyılı, birazda tebrik etmek lazım canım muhteşem yüzyıl yaşıyoruz.
Yolu varmıdır bilmiyorum ama çimlenme testi yapmadan ekmeyin .Elimde sladoran cinsi arpa var geçen seneden. Tohumluk yapmayı düşünüyorum ama arpanın tohumluk kalitesinin ne durumda olduğunu (sıfır tohumdan sonra kaç kez ekildiğini) bilmiyorum. Bunu anlamanın bir yolu var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Çeşit olarak tohumun özellikleri belliElimde sladoran cinsi arpa var geçen seneden. Tohumluk yapmayı düşünüyorum ama arpanın tohumluk kalitesinin ne durumda olduğunu (sıfır tohumdan sonra kaç kez ekildiğini) bilmiyorum. Bunu anlamanın bir yolu var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Bereketli olsun abi, dekara 33 balya mı geldi yani ortalama 22 kilodan? Maşallah balyalar sık durmuyor 30 kg civarı galiba
Maşallah güzel Balya düşmüş hocam ot ve saman balaysını kaça bağlıyorsunuz fiyat verebilir misiniz
Teşekkür ederim ortalama 25 kg civarı geliyorBereketli olsun abi, dekara 33 balya mı geldi yani ortalama 22 kilodan? Maşallah balyalar sık durmuyor 30 kg civarı galiba
Teşekkur ederimMaşallah güzel Balya düşmüş hocam ot ve saman balaysını kaça bağlıyorsunuz fiyat verebilir misiniz