Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Bereketli olsun Cemal
Acele etme dursun biraz
Kabus gibi yaşananlar inanılır gibi değil
Bereketli olsun.
Dün , bu gün bizde arpa biçimleri devam ediyor.
Verim, 350-400 kg/dk gibi görünüyor.
Tüccarda fiyat yok.
Depo dolana kadar alırız, diyor , fakat satmak için yer bulamıyoruz, diyor.
Beklemedeyiz, piyasa biraz durulması gerekiyor.

Çiftçinin malı para etmez lafı çok doğru, eskiler bu sözü çok sık söylerdi, unutmamak lazım bu sözleri, çünkü tecrübe ile söylenmiş sözler.

Sıfır arabada kuyruk var, fırında ekmek kuyruğu var, sıfır motorsikltte bile sıra var kuyruk var, almak için can atıyor millet, ama çiftçinin malı kepaze, ucuz versen bile burun kıvırıyorlar, işte Türkiyenin yüzyılı, birazda tebrik etmek lazım canım muhteşem yüzyıl yaşıyoruz.

Çiftçinin malı para etmez lafı çok doğru, eskiler bu sözü çok sık söylerdi, unutmamak lazım bu sözleri, çünkü tecrübe ile söylenmiş sözler.

Sıfır arabada kuyruk var, fırında ekmek kuyruğu var, sıfır motorsikltte bile sıra var kuyruk var, almak için can atıyor millet, ama çiftçinin malı kepaze, ucuz versen bile burun kıvırıyorlar, işte Türkiyenin yüzyılı, birazda tebrik etmek lazım canım muhteşem yüzyıl yaşıyoruz.
Doğru diyorsun gecen sene tuccar yalvariyordu busene biz al diyoruz

Benim bugünkü işim, muhteşem yüzyılımızı yaşarken haberlere göz atmak.

1688717117734.png

2 gün önce akşam haberinde şu vardı, duyanlar olmuştur.

Kur korumalı hesaplardaki ana parayı hazine ödemeyecekmiş, neymiş? merkez bankası ödeyecekmiş.

Para basarak ödeyecekler

yeni 500 lük 1000 lik ve 2000 likleri basar öderler, amma velakin enflasyonu siz tahmin edin, devalüasyou siz tahmin edin artık, tabi tahmin oranlarınız tutturabilirseniz şanslısınız, öyle tüik veya haberlerdeki oranlara bakarak tahmin ederseniz hapı yuttuğunuzun resmidir.

Bunu niçin yazıyorum, devalüasyon enflasyon sarmalında en çok kaybeden üreticiler olacaktırda ondan, bundan kaçarınız hiç yok, bizzat oluşan bu ortam tarafından ürettim kazanıcam umudunuz sömürülecek, eriyecek, elinze avucunuza geçecek miktarın satınalma gücü yokolacak, buna göre kendinizi ayaramanızda fayda var, çünkü Türkiyenin yüzyılına başladık biliyorsunuz, görüyorusunuz.

Elimde sladoran cinsi arpa var geçen seneden. Tohumluk yapmayı düşünüyorum ama arpanın tohumluk kalitesinin ne durumda olduğunu (sıfır tohumdan sonra kaç kez ekildiğini) bilmiyorum. Bunu anlamanın bir yolu var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: osmanli
Elimde sladoran cinsi arpa var geçen seneden. Tohumluk yapmayı düşünüyorum ama arpanın tohumluk kalitesinin ne durumda olduğunu (sıfır tohumdan sonra kaç kez ekildiğini) bilmiyorum. Bunu anlamanın bir yolu var mı? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Yolu varmıdır bilmiyorum ama çimlenme testi yapmadan ekmeyin .

Çeşit olarak tohumun özellikleri belli
Uzun yıllar kullanmak için biçer ken biçer doverde dikkat etmek gerek
Bir depodan diğer depoya 2 ila 3 cuval önceki bicilen ürün gelir
Ya depoyu bosaltirken ilk birkac çuvalı ayri yada varsa daha ilk depoyu ayirmak gerek tohumlukta karışır çünkü
Bu bozar tohumun özelliklerini yıllar içinde
Birde ekilen yerin bir önceki yilda ne ekili oda uygun değilse bozabilir tohum özelliğini karışıp melezlenipte
Rastik ilaci ve diğer ilaçlari söylemeye gerek bile yok zaten