Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Sağolasın cemal, yonca tarlası arkadaşımın 3 yıllık yonca aslında eski sayılmaz fakat fare talan etmiş ayrıca şuan tarlanın yüzeyi inek gübresi ile kaplı o yüzden yonca görünmüyor. Maşallah senin yonca mart sonuna biçilecek gibi görünüyor
Gecen sene nisan 10 da ilk bicim yaptiktı az once kar başladi 1 hafta kar gosteriyor ama benim yonca kuvvetli dondan falan hic etkilenmiyo

Sahipsiz bir köpek yakınımızda bir yerlere enceklemişti. Kapımıza dayanan sert kışın önünde yavrularıyla birlikte barınabileceği bir yuva yaptık. Onlar kadar bizim de içimiz ısındı. İlgisiz kalamıyorsun, insan olmanın gereğini yerine getirmeden olmaz.

Resimler ve ekler

• Screenshot_2021-02-14-03-31-33-024_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-02-14-03-31-33-024_com.miui.gallery.jpg
    74.6 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2021-02-14-03-31-47-357_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-02-14-03-31-47-357_com.miui.gallery.jpg
    137.5 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2021-02-14-03-32-27-941_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-02-14-03-32-27-941_com.miui.gallery.jpg
    107.6 KB · Görüntüleme: 34

Sahipsiz bir köpek yakınımızda bir yerlere enceklemişti. Kapımıza dayanan sert kışın önünde yavrularıyla birlikte barınabileceği bir yuva yaptık. Onlar kadar bizim de içimiz ısındı. İlgisiz kalamıyorsun, insan olmanın gereğini yerine getirmeden olmaz.
Bu belediyelere cok kiziyorum 2 veteriner alip disi kopekleri kisirlastirmiyor. Arti koyluler coban kopegi olsun diye aliyorlar yilda en az 10 15 encegi sokaga atiyor devlette zaten ilgilenmiyor gerekirse sokak aydinlatma bedeli gibi 5 er tl faturalarimiza sokak hayvani bedeli alsin yazik gunah hayvanlara bu soguk gunde cok sevaba girmisin Allah isini rast getirsin

Belediyelere kızma konusunda haklısınız. Hatta, bu belediyeler kendi bölgelerindeki köpekleri toplasalar dahi, kamyonlara doldurarak farklı il ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarına girdiklerinde sotalı bir yerde damper yaparak o canları oralara bırakarak kaçıyorlar. Yol boylarında kalan bu köpekler kendilerini araçlardan kollamayı bilmedikleri için pek çoğu çigneniyor. Bu arada, çarpmanın etkisiyle araçlarda oluşan zarar bir yana, çarpmamak için refleks olarak ani hareket eden şoförler de daha büyük kazalarla karşılaşabiliyor. Bunların günahlarının tümü de belediyelerdeki bu karar vericilerden zamanı geldiğinde sorulacaktır. Biz kendi üzerimize düşeni yaptık. Allah bunları bizim görebileceğimiz bir yere getirmiş. Bu kış koşullarında ölebileceklerini bile bile o şekilde bıraksaydık, zamanı geldiğinde muhakkak ki bizden de hesap sorulurdu.
Bu belediyelere cok kiziyorum 2 veteriner alip disi kopekleri kisirlastirmiyor. Arti koyluler coban kopegi olsun diye aliyorlar yilda en az 10 15 encegi sokaga atiyor devlette zaten ilgilenmiyor gerekirse sokak aydinlatma bedeli gibi 5 er tl faturalarimiza sokak hayvani bedeli alsin yazik gunah hayvanlara bu soguk gunde cok sevaba girmisin Allah isini rast getirsin

Amcan tarlayı sürerken canı sıkılmış değişik sürüm şekilleri denemiş
Hiç sorma abi küçük amcam dün bir ara tersine tuttu Bi ara düzüne bu arada pulluklar derınde batsa iz biraz belli oluyor çunku birisi ünlü pulluk o biraz daha çıkardığı toprağı kalkanlarından dolayı dönderiyor alpler ise topragı direk aktarıyor felan filan bir daha pulluk sürmez kazadan dolayı biraz da korkmuş bu tarla değilde sen öbür tarladan birde tarlanın içinde boş bir alan var çok oyalıyor ve yoruyor şunu anladım ki buyuk ve düz tarla çok ama çok kolaylık getiriyor

Hiç sorma abi küçük amcam dün bir ara tersine tuttu Bi ara düzüne bu arada pulluklar derınde batsa iz biraz belli oluyor çunku birisi ünlü pulluk o biraz daha çıkardığı toprağı kalkanlarından dolayı dönderiyor alpler ise topragı direk aktarıyor felan filan bir daha pulluk sürmez kazadan dolayı biraz da korkmuş bu tarla değilde sen öbür tarladan birde tarlanın içinde boş bir alan var çok oyalıyor ve yoruyor şunu anladım ki buyuk ve düz tarla çok ama çok kolaylık getiriyor
Böyle tarlalarda döner pulluk şart Ufuk, bizimde 2 parça var şekli biraz bozuk onları sürünceye kadar düzgün yerde 20 dekar fazla yer sürersin. Kaza demişsin ne hayır sıkıntı yoktur inşallah

Ufuk amcaya bir daha tarla işi yaptırmayın. Kolay değil ölümden döndü

Çok iyi yapmışınız, Allah hayvanları yarattı korumasını biz insanlara bıraktı, Allah senden razı olsun.
Burdada mezarlıpa köpek yavrulamış babam bayağı besledi şimdi 1.5 2 aylık felan oldular her sabah fırına ekmek almaya gidince ne kadar bayat ekmek varsa alıyorum eve gelince 5 ekmek doğrayıp biraz arpa unu katıp, sıcak su ile bir yal çalıyorum 2 dakikada bir kova yalı bitiriyorlar. Böyle giderse fırını ben zengin edecem😃

Böyle tarlalarda döner pulluk şart Ufuk, bizimde 2 parça var şekli biraz bozuk onları sürünceye kadar düzgün yerde 20 dekar fazla yer sürersin. Kaza demişsin ne hayır sıkıntı yoktur inşallah
Yazın amcam traktörü devirdi ya abi onu dedım dün bindi ama pulluk ta korktuğu çok belli oluyor birde üzülüyor galıba yapmaya çabalıyor ıyıce stres oluyor bir daha ona pulluk ta vermeyecez abi