Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum

Nadaslık yerleri yağmurdan süremedim daha. Ot ve dikenler adam boyu olmuş. Pullukların ağzını tıkatmaması için otları bıçakla yatırdım.
 

Resimler ve ekler

  • 20230607_175822.jpg
    20230607_175822.jpg
    312.9 KB · Görüntüleme: 111
  • 20230607_175817.jpg
    20230607_175817.jpg
    362.4 KB · Görüntüleme: 106
  • 20230607_175813.jpg
    20230607_175813.jpg
    323.3 KB · Görüntüleme: 106

Ekilecek ürün için gereken organik ve inorganik besin maddelerini otlara yedirmişsiniz.
Evet dediğiniz gibi tarladan organik ve inorganik besin maddelerini otlara yedirdim.fakat KAŞIKLA yedirdim. Otları tarlaya karıştırmakla KEPÇE İle bu besin maddelerini topraga geri verecektir.
Otları tarlaya karıştirmakla yesil gübreleme yapmış olacam inş.
Avrupada yesil gubreleme icin ozel ürün ekip toprağa karıştırıyorlarmış.
 
Otlar topraktaki elementleri alinir forma getirir toprak yuzeyi güneş rüzgar erozyonuna maruz kalmaz fotosentez ile topraktaki canlilarida beslerler
Hepsi doğru .Ot toprağın öz evladı ve gezegenimizin yüzeyinin soğuyan bir ateş topundan toprak dediğimiz canlı kütleye dönüşmesinin ana etkenlerinden biri. Ancak kültür bitkisi yetiştirdiğimiz sahalarda, otu ister istemez rakip gibi görüyoruz, tarla sınırlarında bile kültürel işlemlerimize zorluk çıkardığından tahammül edemiyoruz.Herboloji adında bir bilim dalı bile var.Ben yine de, bir tarımsal üretim sahasının bu kadar otlandırılmaması gerektiğine inanıyorum. Hayvan yayılsa, onların sahaya bırakacağı gübreleri de toprağa değer katardı,otlar bu kadar azmazdı.Bu yılın olağan dışı bir yağışlı yıl olmasının da katkısı var.Etrafımızdaki dağlar yemyeşil.
 
Nadaslık yerleri yağmurdan süremedim daha. Ot ve dikenler adam boyu olmuş. Pullukların ağzını tıkatmaması için otları bıçakla yatırdım.
Otların boyu traktör kadar olasıya ne yaptın sen? ben onu çözemedim, ürün kaldırdıktan sonra toprak tekrar tava gelir gelmez hemen nadas yapman gerekir, traktör kadar otla uğraşmazdın hem sürüm düzgün olurdu, baksana otlar kökleşmiş düzgün nadas olmuyor tarla.
Gerçi kendince haklısın, geç nadas yaparak işleme masrafını düşürecektin ama tersi oldu, nihayteinde çok öncesinden masraf etmeden tarladan ürün kaldıramazsın, mümkün değil olmaz bu işler, tekerlerde diş kalmamış, mazot pahalı, haklısın, çiftçiyi bu duruma düşürenler utansın, yapma en iyisi, ama yapmasan sende aç memlekette aç, yapsan sadece karın tokluğuna üretim yaparak memleketin alım gücü düşük açlarını doyuracan, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

Haa bide avrupadan emeklisi gelir burda hayat ucuz, ordan maaş alır burda biz bakarız, avrupayı çalışıp kalkındırır ama yaşlanınca ucuza hayat bizde var gelirler buraya biz bakarız, turistinde ucuza getirmesi lazım tatilini gıda ucuz olmalı vs. vs...hadi bakalım kolay gelsin.

Haa milyonlarca milteciyi unuttuk, onlarda taşın kökünü yiycek hali yok, herşey ucuz olursa iyi olur tabi, yükü ağır ama sorunları çözülmeyen üreticileriz hepimiz.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular