Hangi marka lastik tercih edilmeli?

12.4.24 18.4.30 ebatlarında lastik alıcam. Hangi markayı önerirsiniz.
Radyal mı tercih edilmeli ?

Fiyat konusunda bilgisi olan varmı ?

Michelin en iyi marka fakat fiyatı çok pahalı. Ben de almayı düşünüyorum. Lastik ölçülerim sizinkiyle aynı. BKT ya da LASSA tavsiye ederim.

Radyal meselesine gelince kesinlikle radyal kullanın derim. Fiyatı daha pahalı fakat lastik ömrü de bi o kadar fazla. Çekişte ve tutunmada daha iyi. Bu arada traktörünüz ne acaba?

ben good year aldım eski lastikleri petlastı bariz traktörün çekişi ve konforu arttı diğer markaları kullanmadığım için birşey diyemem.

Kesinlikle radial alınmalı.Marka olarak imkan varsa kaliteli markalara yönenilmeli.Ama fazla para bağlamak istemiyorsanız Mitasın yaptığı cultor marka var ben kullanıyorum lassadan fln çok daha iyi

Yerli Lassa, İthal tercih ederseniz BKT, Taurus, Alliance olabilir. Ekonomik olarak. Radial jantınıza uyuyorsa tercih edebilirsiniz. Ona göre alırken lastikçiniz ile görüşün. Eski traktörlerin jantları radial a uymuyor.

Tabanlarda bi fark göremiyorum ben. Lastiğin kalite farkını bilmiyorum.
birisi bezli lastik kavuçuğu bez arasında kat kat dökmedir pasta gibi düşün taşa sert cisime denk gelirse katman katman kopar soyulur diğeri radial olansa tek parça dökmedir plastiği biraz daha serttir daha dayanıklıdır ortalama ömrüde bezli lastiğin 1.5 katıdır yol tutuş ve performansta lastiğin ve tabanının %100 etkisi olur sanırım ölçüleri büyütüyosunuz tutuşunuz artar yol hızınız artar ancak bir parça çekişiniz düşer taktir sizindir

birisi bezli lastik kavuçuğu bez arasında kat kat dökmedir pasta gibi düşün taşa sert cisime denk gelirse katman katman kopar soyulur diğeri radial olansa tek parça dökmedir plastiği biraz daha serttir daha dayanıklıdır ortalama ömrüde bezli lastiğin 1.5 katıdır yol tutuş ve performansta lastiğin ve tabanının %100 etkisi olur sanırım ölçüleri büyütüyosunuz tutuşunuz artar yol hızınız artar ancak bir parça çekişiniz düşer taktir sizindir
Çekişteki bu düşüş ciddi miktarda olurmu? Benim tarla işim yok yük felan taşıma işlerim var ağır yükte 1 vites kadar düşme olmaz sanırım.