Hanomag brilliant ile nostalji yaptık. bahçe sürüyoruz

Dedem de varmış abi zamanında r45 modeli dayım anlatır gençlıik zamanlarında bi iddiaya giriyorlar köyden bi abimizle o diyor hanomag 4 teker römorku frenleri kitlesen 1 adım oynatamaz diye dayım da çeker diyor çekerdi çekmezdi derken sap yüklü araba kitliyorlar frenleri toprak hafif rampa bir yerde gazı verince römorku tekerler kitli sürükleyerek götürmüş sonra tabi dedemin kulağına gidiyor olay levye çekiç havada uçuşuyor :D 2 kez de devirmişler o motoru dedem toplamış geri garajda ne varsa eskilerde var valla kabinli motorlar çıktı egsozdan çıkan yanık mazot kokusuna hasret kaldık :) hanomagdan sonra tzdk üretimi steyr 768 almış ama hanomag motorların şahı padişahı diyormuş hep ondan öncesinde de oliver varmış oda şans eseri bir videoda gördüm çanakkale geliboludaki traktör müzesine gitmiş restore etmişler müzede duruyor alındığı bölge etiketinde gölbaşı mahmatlı köyü yazıyor bizim köydeki tek oliver de dedemdeymiş gidip göremedik de daha bakalım bi yanına uğrayacam müsait zamanda inşallah
 
  • Beğen
Tepkiler: ertac sahın
Bu hanomag in aynısı bizde de vardı.evin havlusunda masseyle yanyana park halinde dururdu. Cocukken abim masseye çıkar(o yeni olduğu için) ben hanomaga cikardim.guya yarisirdik.amabhepbben gecerdim.cunku masseyden uzun traktör du[emoji3].71 beygir masseyin çıkamadığı rampayi 56 beygirlik traktör önünü kaldırır rahat 100 metre öyle giderek çıkar giderdi.

Ne nostalji ama çok heyecanlandım bızim buralarda hiç kalmadı çok arıyorum bulamıyorum. ertac hocam lütfen bu hanomagin videoları gelsin..
Teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: ertac sahın

Bu brilliant modelinden bizim de 1999 yılına kadar vardı. Sürmek bana nasip olmadı ama 5 vites olduğunu söylerdi bizimkiler. Hidrolik sisteminin pulluğu batırmada üstüne yok derlerdi bizimkiler. Zamanında 165 lık taş yüklü vagonla rampada kalınca iddia sonucu 165 'in şoförüne "boşa al üstünden in hanomag hepsini çıkarır" demişler ve ilginç yanı çıkarmış da :) Teşekkür ederim nostalji oldu gerçekten.
 
  • Beğen
Tepkiler: ertac sahın
Hidrolik direksiyon çalışması devam Screenshot_20190420-225324_Gallery.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU

Benzer Konular