hattat modern seri t4000

Ynt: hattat modern seri t4000

kötülemek istemem ama cuma günü eskişehire giderken polatlı yakınlarında hatat pankartalarını sahtekerlıklarını kandırdıkları çaresiz bıraktıkları insanların o yazılarını çaresiliklerini görünce hattat ve ürünlerine ve kurumsalına güvenme konusu ortaya çıkıyor. resimlerini çekecektim dönüşte gece olunca kaldı.

güven güven güven......ve itibar itibar itibar hattat kurumsallında nekadar var.....
 
Ynt: hattat modern seri t4000

köylü link=topic=83234.msg993133#msg993133 date=1428933348' Alıntı:
kötülemek istemem ama cuma günü eskişehire giderken polatlı yakınlarında hatat pankartalarını sahtekerlıklarını kandırdıkları çaresiz bıraktıkları insanların o yazılarını çaresiliklerini görünce hattat ve ürünlerine ve kurumsalına güvenme konusu ortaya çıkıyor. resimlerini çekecektim dönüşte gece olunca kaldı.

güven güven güven......ve itibar itibar itibar hattat kurumsallında nekadar var.....

O pankartı açan HEMA şimdiki adıyla ADDS (Ankara Dişli Dövme Sanayi) mağdurları. Geçmiş yıllarda HEMA uzun bir süre işçilere maaş ödememiş ve hala da ödemiyor. Vergiden kaçmak için çok her türlü taklayı atıyorlar bir ara battılar daha sonra devlet destek verip yeniden canlandırdı. Daha sonra da isim değiştirip ADDS oldu. Geçen yıl orada staj yaptım işçi kesimden memnun olan yok üstler astı ezmeye devam ediyor. Mağdurlar arasında bizim akrabalar ve tanıdıklar da var. Eylül 2014 te protestoya başladılar şuan da devam etmekte fakat hala sonuç alınamadı. Yai öyle sıradan marka kötülemeye çalışılan, haksız bi eylem değil....



ANKARA /Polatlı
Mahkeme kararı olmasına rağmen 10 yıldır alamadıkları maaş ve tazminatları için hak arayışlarını sürdüren HEMA mağdurları Kurban Bayramını eylemle karşıladılar. E-90 Karayolunun 55. Kilometresinde HEMA Dişli Fabrikasının (ADDS) girişine kurdukları eylem çadırlarında yaklaşık bir aydır eylemlerine devam eden HEMA Mağdurları Kurban Bayramını eylem nöbetinde geçirdiler. Hak arayışı nöbetinde olan emekçileri, ailelerinden ayrı geçen soğuk bir bayram gecesinde, nöbet tuttukları eylem yerinde ziyaret ettik. Mağdur emekçiler, Özel Ankara Gazetesi Temsilcisine ödenmeyen kıdem tazminatı ve maaşlarının ödenmesi konusunda net bir gelişme olana kadar eylemi sürdürmeye kararlı olduklarını ifade ettiler.

Gece saat 02.00 Ankara - Eskişehir yolunun 55. Km’sinde Poyraz Köyü Mahallesi mevkiinde E 90 karayolu kenarına asılan “Eşkıya Değil Emekçiyiz!” pankartıyla karşılaşıyor ve yol kenarında fabrika girişine kurulu eylem çadırı kenarından yükselen ataşe doğru yaklaşıyoruz. Eylemci işçiler varil içinde yaktıkları tahta parçalarıyla gecenin soğuğundan korunmaya çalışıyorlar. Yaklaşıp bayramlaşıyoruz,
Siz bayramı burada mı geçireceksiniz?
“Evet “diyor içlerinden biri varil içinde yanan ateşte ellerini ısıtırken, “Bayramı da kışı da burada geçireceğiz” diye ekliyor. Bir sandalye de bize uzatıyorlar. Oturuyoruz. Varilden çıkan alevlerin ışığında karşımızdaki yorgun yüzleri tanımaya çalışıyoruz. Birer birer isimlerini söylüyor bayram nöbetinde olan eylemci Hema mağdurları, Bayram Biçer, Cavit Karayağız, Abdullah Engin, Abdi Kökçen, Satılmış Tan. Önce ulusal basının kendileriyle ilgilenmediğinden şikayetçi oluyorlar. Siyasetçilerin samimiyetsizliklerinden yakınıyorlar. AK Parti ilçe teşkilatı zoraki geldi ziyaretimize diyorlar.

Eyleme başlayalı 1 ay olmasına rağmen hiçbir tepki ve destek alamadıkları için hayal kırıklığı yaşamış mağdurlar. Bu tepkisizlik onları hırslandırmış, 300 mağdurdan, 150’si sonuç alana kadar eyleme devam etmek için ant içmişler. “Gece gündüz, yaz kış Hattatları rahatsız etmeye devem edeceğiz, paramızı alana kadar buradayız” diyorlar. 10-15 kişilik gruplara ayrılmış eylem nöbetini kolaylaştırmışlar.

ALACAKLARIN TOPLAMI BİR SERVET
Mağdur işçiler arasında 20 bin ile 250 bin Liralara varan mahkeme kararıyla sabit alacaklı listesi oldukça kabarık. 300 Mağdurun toplam 5 milyon Lira alacağı olduğu söyleniyor.
Mağdur işçiler yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirdikleri ilk eylemlerinde yol kapayıp yetkililerle görüşmeyi başarmışlar. Fakat yapılan teklifin direnişlerini kırmaya yönelik olduğunu anlayarak kabul etmemişler. Emir Hattat eylemci mağdurlara azdan çoğa doğru bir ödeme planı önermiş, işçiler “ Bu bizi zayıf düşürmeye yönelik bir hamle, sayıyı azaltıp yüksek meblağlarda alacaklı olanların direncini kırmaya çalışıyor” diyorlar. İşçilerin isteği adil eşit şartlarda bir havuz sistemi oluşturularak ödeme yapılması.
 
Ynt: hattat modern seri t4000

iflas etmek ayrı uzel iflas etti adamlar mallarını sattı borcunu ödedi.atıp kaçmadılar.uzel bir fabrikası yok adam çok ugraştı ama mahkeme iflas kararı verdi önlerini kesti..bugün uzel açılsın diye binlerce kişi dua ediyor..bed dua degil benim fikrim bu..bügün hatat çalışan işçisinin parasını veremiyecek kadar küçük demekki..
 

Benzer Konular