hayatınızda sizi degiştiren bir olay yaşadınız mı?

Ynt: hayatınızda sizi degiştiren bir olay yaşadınız mı?

vaybe beterin beteri var derler ALLAH esirgemiş abi başınızdan bayağı olay geçmiş :S hepinize geçmiş olsun her şer de bi hayır her hayırda bi şer vardır derler kurban olduğum ALLAH hakkımız da hep hayırlısını nasip eder inşallah

arkadaşlar bendende bi hikaye.. 2008 de askerden geldim. babam dağda bi işbuldu odun işi . bende biraz acemiyim biraz çalıştık işi iyice kaptım . baktım 43 lük başak ufak geliyo büyütelim dedim. şunu alalım bunu alalım olmadı . benimde kafa traktöre takıldı. beynim traktör düşünüyo elim nacak ( balta) sallıyo derken nacağı dizime vurdum.ama ufak bi kesikti dizdeki kuru kemiği kesmişim. ver elini hastane. .... teknisyen dikecek bana sordu tetenoz aşın varmı bende var dedim ama yinede vurdu aşıyı. karnım açtı bünyede yorgun o arada tuvalate gideyim dedim git dedi kapıdan çıktım bayılmışım . kafayı parke taşlarına vurmuşum. altımada işemişim.amcam filan vardı ortalık karışmış acilin önünde. sağlam adamı hastanede öldürdünüz diya olay çıkarmış. beni akaşama kadaş müşadede tuttular. 2 gün evde yattım. baya düşündüm. olanların sebebi . İŞİN BAŞINDA İŞİ DÜŞÜN BEYNİN TRAKTÖR DÜŞÜNÜP ELİN NACAK SALLARSA BÖYLE OLUR DEDİM KENDİME. motorlu testerede kullanıyorum allahtan onunla kesmedim biyanımı. buda bana ders oldu. ne yaparsam ona konsantre olurum

arkadaşlar hepinizin acı da olsa başınızdan geçenleri okudum
hepinizede çok çok geçmiş olsun allahım bu günlerimizi elimizden almasın nekadar dua etsek azdır ..

Ahmet745 link=topic=49665.msg492718#msg492718 date=1324159700' Alıntı:
körün istediği bi göz allah verdi iki göz bi çocuğum olsun istiyodum 7 ay önce ikiz çoçuk sahibi oldum hayatımda dönüm noktası oldu benim için asıl mutluluğu tattım çocuklarım daha 3 aylık ramazanda arefe gününden bi gün önce elma sulamaya gidiyoduk babamla babam traktörde ben çamurlukta gidiyoruz kan şekerim düşmüş bayılmışım ilk baş tekerin üstüne sonra altına sırtımdan kafa üstü çakılmışım asfalta sonrada üstümden geçmiş traktör neyseki babamın anlık kararı geçerken frene basmamış yolda hastaneye götürürken ne nabız nede nefes kalmış öldü zannedipte götürmüşler yoğun bakımda gözlerimi açtım bi yanda bana ne oldu sorusu bi yanda babamın dışarda öldü benim yüzümden diye feryat edişi kafamı soluma çevirdim aynada kendimi tanıyamadım surat darmadağın olmuş burun kırılmış 2 gün yoğun bakımda yatırıp çıkardılar o 2 gün içinde babamın saçı sakalı beyazladı ölümü hissettim hemde çok acı neye yanarsın öldüğünemi geride dünyadan habersiz bıraktığın iki yavruyamı hayatımın dönüm noktası oldu bu olay hayatta hiç bişeyde gözüm kalmadı ne para ne mal ne mülk....

stulu link=topic=49665.msg492740#msg492740 date=1324161233' Alıntı:
95 yılında üniversite ilişiğim kesildi, 98 yılında 98/3 tertip olarak kütahya hava er eğitim tugayına sevk evralarımı ve 160 000 lira yol parasını aldım, askere gideceğim, o gün üniversiteden ilişiği kesilenlere af çıktı, ertesi günü ödemiş askerlik şubesine gittim. kel kafalı sivil memu vardı, durumu nlattım ben okula gideceğim dedim olmaz dedi bende gidip dilekçe yazdım geldim, okudu yine olmaz dedi, ben boynumu büküp tam kapıdan çıkarken kapının arkasındaki yazı gözüme çarptı, yapılan işlemlerden memnun kalmadıysanız askelik şubesi başkanıyla görüşün yazıyordu. ben askerik şubesi başkanıyla görüşeceğim dedim, beni daha sakalları bıyıkları çıkmamış bir astsubayın odasına götürdüler. dilekçemi okudu ve paraf attı ve bunu kel kafalı sivil memura götürmemi söyledi ve memur benim dosyamı çıkardı, sevkimi iptal etti, yol parasını geri aldı. bende okulu devam edip öğretmen oldum. belki o yazıyı görmeseydim öğretmen olamayacaktım.

YALNIZTÜRK_TR link=topic=49665.msg492741#msg492741 date=1324161295' Alıntı:
ben daha 7 ye gidiyordum biiskletle annem benı bakkala gönderdi bakkaldan geldim anne ben geliyorum dedim çıktım annem gıtme dedi asfalta rampa aşağı salladım bisikleti istanbullu bı çocuk var hava atacağım ona benım tek hatırladığım virajı döndüm 50metre ilerden bi arac çıkmış asfaltta çamur izi var ben baska bısey hatırlamıyorum ama galıba ellerımı bırakmışım gözümü bi açtım yerde sergen yatıyorum bırak ayağa kalkmayı başımı kaldıramıyorum evın üstünde bi çocuk gordum komsunun oğlu o benden de küçük ama aklı erıyo bana baktı baktı gıttı ben ağlıyorum sonra bi kadın geldi traktörle benı gördü yolunortasında durdu anneme haber verdi annemın gelışınıgördüm yana yana ağlıyor ömer ömer diye babam işte süt topluyo artık bi kamyon buldular benı ilçeye sağlık ocağına ordan nevsehıre hastaneye şu anda ben 2 kardesım ama abım dedemlerde kalırbıze pek gelmezben bı nevi bi evin 1 oğluyum ALLAH gecinden versin ben o gün ölseydim annemın babamın hali şimdi ne olcaktı ana babanın kıymetını bi nebze olsa da anladım o gün elimden geldiğince üzmem annemı babamı ALLAH anası babasıolmayana yardım etısn kimseyede evlat acısı vermesin .

aksazli link=topic=49665.msg492743#msg492743 date=1324161764' Alıntı:
arkadaşlar bendende bi hikaye.. 2008 de askerden geldim. babam dağda bi işbuldu odun işi . bende biraz acemiyim biraz çalıştık işi iyice kaptım . baktım 43 lük başak ufak geliyo büyütelim dedim. şunu alalım bunu alalım olmadı . benimde kafa traktöre takıldı. beynim traktör düşünüyo elim nacak ( balta) sallıyo derken nacağı dizime vurdum.ama ufak bi kesikti dizdeki kuru kemiği kesmişim. ver elini hastane. .... teknisyen dikecek bana sordu tetenoz aşın varmı bende var dedim ama yinede vurdu aşıyı. karnım açtı bünyede yorgun o arada tuvalate gideyim dedim git dedi kapıdan çıktım bayılmışım . kafayı parke taşlarına vurmuşum. altımada işemişim.amcam filan vardı ortalık karışmış acilin önünde. sağlam adamı hastanede öldürdünüz diya olay çıkarmış. beni akaşama kadaş müşadede tuttular. 2 gün evde yattım. baya düşündüm. olanların sebebi . İŞİN BAŞINDA İŞİ DÜŞÜN BEYNİN TRAKTÖR DÜŞÜNÜP ELİN NACAK SALLARSA BÖYLE OLUR DEDİM KENDİME. motorlu testerede kullanıyorum allahtan onunla kesmedim biyanımı. buda bana ders oldu. ne yaparsam ona konsantre olurum

çok geçmiş olsun

Herkesin başında kötü olaylar geçmiş..Geçmiş olsun üzüldüm gerçekten ama sonunda doğruları da görebilmişiz onlara da sevindim...

----------------------------

Hayatımı değiştirmedi ama 4 sene önce dizimden ameliyat olmuştum ve 1 ay kadar hiç yürüyemedim ve bacağımı bükemedim evin içinde bile hareket etmek çok zor geliyordu.Anladım ki ne kadar kıymetliymiş... :)

demir45 link=topic=49665.msg492803#msg492803 date=1324196954' Alıntı:
Herkesin başında kötü olaylar geçmiş..Geçmiş olsun üzüldüm gerçekten ama sonunda doğruları da görebilmişiz onlara da sevindim...

----------------------------

Hayatımı değiştirmedi ama 4 sene önce dizimden ameliyat olmuştum ve 1 ay kadar hiç yürüyemedim ve bacağımı bükemedim evin içinde bile hareket etmek çok zor geliyordu.Anladım ki ne kadar kıymetliymiş... :)

bırak gerisini insan agız tadıyla wc ye gitmeyi bile özlüyor :D

traktörle diyosanız 135 lik massey ile çift sürüyordum hararet göstergesi bozulmuş geç farkına vardım ki hararet yapmış ufaklık ve küçüktüm aklım pek yetmiyodu radyatörün kapağını açtım kapak elimden fırladı ve yüzüme olanca sıcak buhar ve su geldi ve yüzüm komple yandı ama şükürlr olsun iz kalmadı bi ay dışarı çıkamadım karış-*-s

gezegen link=topic=49665.msg492807#msg492807 date=1324197644' Alıntı:
bırak gerisini insan agız tadıyla wc ye gitmeyi bile özlüyor :D

4 gün hastanede yattım serumdan ve iğneden başka hiç birşey yemedim abi... :) Orası doğru yav.. :D

Hepinizin anılarını bir nefeste okudum. Bazan okurken gözlerim doldu, bazan insanların vefasızlıklarına kahrettim, bazan güzel bir olaya sevindim, her yazı biribirinden güzel, her başlık yeni bir hayata başka bir pencere açmış.
Hepinize çok teşekkür ederim.
Allah cümlemizi beter şeylerden korusun.
Güzellikler, iyilikler versin.

herkesin güzel ve kötü anısı olmuş.okudum.benim ilk kötü anım ailemin dışında bir evde 6 aylık tan 18 yaşına kadar yaşamam.büyük sorun.
sonra sonra evlendim mutlu anım.bir oğlum bir kızım var ALLAH CÜMLEYE VERSİN.işim var kendi çabamla oldu.iş ama ilk 3.ayda parmagımı kestirdim direkten döndüm.kılpayı kurtardım.
askerliğm piyango oldu.iş ve egitim sebiyle kısa dönem.sonra ilk traktörümü aldım.çocukluk hevesim.275 brezilya.sonra erkunt traktör fabrikası ve erkunt traktör.sonra mutluluga bir ara verdik erkuntum gitti battık.ama şükür yine mutlu anım var ,erkuntum yine oldu.şükür ALLAHA sonra mucize benim için.nohutum.hayat devam ediyor.
bugün bir ev kiraladım memlekette.içim de sevinç oldu.çok güzel.köyde sorun oluyordu kalmak.şimdi benim evim var.
mutluluk işte.küçük olsa büyük de mutluluk.ne yaşı var ne zamanı.
üzüntüde aynı.
insanız.
hep beraber mutlu ve güzel anılara.....

n_cebeci link=topic=49665.msg492846#msg492846 date=1324206190' Alıntı:
Hepinizin anılarını bir nefeste okudum. Bazan okurken gözlerim doldu, bazan insanların vefasızlıklarına kahrettim, bazan güzel bir olaya sevindim, her yazı biribirinden güzel, her başlık yeni bir hayata başka bir pencere açmış.
Hepinize çok teşekkür ederim.
Allah cümlemizi beter şeylerden korusun.
Güzellikler, iyilikler versin.
sagol

köylü link=topic=49665.msg493241#msg493241 date=1324232491' Alıntı:
herkesin güzel ve kötü anısı olmuş.okudum.benim ilk kötü anım ailemin dışında bir evde 6 aylık tan 18 yaşına kadar yaşamam.büyük sorun.
sonra sonra evlendim mutlu anım.bir oğlum bir kızım var ALLAH CÜMLEYE VERSİN.işim var kendi çabamla oldu.iş ama ilk 3.ayda parmagımı kestirdim direkten döndüm.kılpayı kurtardım.
askerliğm piyango oldu.iş ve egitim sebiyle kısa dönem.sonra ilk traktörümü aldım.çocukluk hevesim.275 brezilya.sonra erkunt traktör fabrikası ve erkunt traktör.sonra mutluluga bir ara verdik erkuntum gitti battık.ama şükür yine mutlu anım var ,erkuntum yine oldu.şükür ALLAHA sonra mucize benim için.nohutum.hayat devam ediyor.
bugün bir ev kiraladım memlekette.içim de sevinç oldu.çok güzel.köyde sorun oluyordu kalmak.şimdi benim evim var.
mutluluk işte.küçük olsa büyük de mutluluk.ne yaşı var ne zamanı.
üzüntüde aynı.
insanız.
hep beraber mutlu ve güzel anılara.....
amin

14 yıllık eşimin bır hafta önce beni boşadıgında 14 yılımın gençlıgımın onların mutlulugu ıcın kendımden neleri feda ettıgımın hepsının bi boş oldugunu ögrendım iç-*-*

fatih ödemişli link=topic=49665.msg493350#msg493350 date=1324239312' Alıntı:
14 yıllık eşimin bır hafta önce beni boşadıgında 14 yılımın gençlıgımın onların mutlulugu ıcın kendımden neleri feda ettıgımın hepsının bi boş oldugunu ögrendım iç-*-*
en zoruda seninki be kardeşim...

fatih ödemişli link=topic=49665.msg493350#msg493350 date=1324239312' Alıntı:
offfff ıh-*-s seninki bizimkinden zor bir durum

meslek lisesi tesviye bölümüne yazıldığımda bir fabrikada tornacı olurum diye düşünüyordum sonra 1. sene notum iyi olunca makina bölüne geçtim ve okumaya devam düşümcem ayıydı sonra 4. sınıfta hocamız bir kurs actı autocad diye öğrenin işinize yarar dedi bizde 90 liraya kursu aldım ve kursu 1. bitirdim babam bilgisayar alınca. sonra lise bitti fabrikadan teklif geldi gittim 3 ay resim çizdim sonra 2 yıllık bilgisayar destekli tasarım bölümü okudum okurken çalıştım. kendimi geliştirtim bu arada catia diye bir üç boyutluda öğrendim. şuan 8 yıllık makina teknik ressamıyım hiç işsiz kalmadım şansım yaver gitti. şuan damla sulama filtreleri ve tarımmakinaları üretimi yapan firmada lazer planlama sorumlusu olarak çalışıyorum. Allah Razı olsun hocamdan iyiki o kursu açmış.

aksazli link=topic=49665.msg492743#msg492743 date=1324161764' Alıntı:
yazan herkezin başka konulardaki yorumları ne kadarda mutlu insan olduklarını gösteriyor ama herkezin hatırladığında yutkunduğu bir olayı var. ama abi snn olayın bnm için daha dikkat çekiciydi. benim dayımda ormanda vefat etti 55-46 nın tentesini söktürmüş alındığından bu yana sökülmeyen tente yaklaşık 20 yıl o iş için sökülmüş. gecen sene okulda gayet mutluydum insana malum olurmus derler ya eve gelicem ama yol bi türlü bitmiyo eve geldim kapı sonuna dek açık evde annem yok komsumuz köye gittiler dayın kaza yapmıs dedi. durumu iyiymiş dedi dayımıda çok severdim o 25 ben 15 yasındayken bile sırlarını tek bana anlatırddı ben titremekli bi sesle cııktım yukarı dertli dertli güvercin uçuruyorum kafamı dağıtmak için ama içim içimi yiyo. indim aşa okuldn geldiğim için komşumuz bi yemek hazırlamış el kdr ekmeği 1 saatte anca yiyebildim geçmedi boğazımdan sonra yengem geldi 15 dk sonrada bi telefon.. göz yaşına boğuldu ve anladım artık. meğer oracıkta can vermiş motorun çamurluğu başını ezmiş şimdi bile gözümden yaş geliyo

saimbal link=topic=49665.msg493403#msg493403 date=1324242512' Alıntı:
yazan herkezin başka konulardaki yorumları ne kadarda mutlu insan olduklarını gösteriyor ama herkezin hatırladığında yutkunduğu bir olayı var. ama abi snn olayın bnm için daha dikkat çekiciydi. benim dayımda ormanda vefat etti 55-46 nın tentesini söktürmüş alındığından bu yana sökülmeyen tente yaklaşık 20 yıl o iş için sökülmüş. gecen sene okulda gayet mutluydum insana malum olurmus derler ya eve gelicem ama yol bi türlü bitmiyo eve geldim kapı sonuna dek açık evde annem yok komsumuz köye gittiler dayın kaza yapmıs dedi. durumu iyiymiş dedi dayımıda çok severdim o 25 ben 15 yasındayken bile sırlarını tek bana anlatırddı ben titremekli bi sesle cııktım yukarı dertli dertli güvercin uçuruyorum kafamı dağıtmak için ama içim içimi yiyo. indim aşa okuldn geldiğim için komşumuz bi yemek hazırlamış el kdr ekmeği 1 saatte anca yiyebildim geçmedi boğazımdan sonra yengem geldi 15 dk sonrada bi telefon.. göz yaşına boğuldu ve anladım artık. meğer oracıkta can vermiş motorun çamurluğu başını ezmiş şimdi bile gözümden yaş geliyo
yapma yav : ' ( allah rahmet eylesin duygulandım şimdi beav bi cıgara daha yaktım

saimbal link=topic=49665.msg493403#msg493403 date=1324242512' Alıntı:
allah rahmet eylesin başınız sağ olsun.