aynen kardeşim biraz fazla verip bi kere alıcan ben bu konuyu hepsini deneyip bunun kalitesinden çalışmasından memnun kaldığım ve bizim buralarda herkesinde memnun kaldığı için açtım ama ön yargılı davranan arkadaşlar var maalesef....hacimmet link=topic=45935.msg434330#msg434330 date=1313469141' Alıntı:Adam iyi yapmış belli kardeş malzemeden kaçmamış,düşünen arkadaşlar için güzel paylaşım bence fazla verecen sağlam ve iyisini alacan.
aynı diskaroyu kullanıyoruz ,bende yaklaşık 8 senedir kullanıyorum memnunum topraga güzel geçiyor sadece ortada 3 cm lik kısmı bırakıyorahmet016 link=topic=45935.msg595996#msg595996 date=1337418867' Alıntı:ugur tarım dıskaroda en cok satandır ben zeytinlik ve meyva bahçesinde pistonlusunu kullandım cok mennun kaldım geniş ara pistonlu aldım 20 li çamurda bile çalışıyo toplama yapmıyo hiç traktör kolu kırmadım şasedede catlak yok nemce şöförlüklerine baksınlarrr
bu firma şuanda çapraz ayarını elle ayarlamalı üretiyo 20li 22cm aralı bizim köyden çok alan var donmuş yerde dahi batıyo biçok motor çekmekte zorlanıyo pulluğu aratmıyo ama fiyatı 5.000lira...ydincbayram link=topic=45935.msg597171#msg597171 date=1337631301' Alıntı:Çelsanın 28 li X tipi meyve bahçelerinde ve 18 li V tipini bağlarda kullanıyorum memnunum, çelsanın şaselerine zayıf diyenler duydum ancak ben bir sorun yaşamadım kullanmakla ilgili birazda arıza durumu..
Yalnız aklımda şu var ızgara tipi makinalarda çok sert yerlerde batma sorunu oluyor acaba uygun büyüklükte yani 230 cm genişliğinde disk tiller dediğimiz aletler daha güzel iş çıkarır mı bağ ve meyve arasında..
bizim burda son on yılda bunlardan hiç kalmadı uzun yıllar denedik bu tiplerden memnun kalmadık üreticiden üreticiye çok fark vardır bu dıskaraları üreten firma 56 cmlik taslar için verdiği garantiyi sana şöyle anlatayım ilk bir yıl nerde istersen kullan şasede çatlama veya çanaklarda çatlama olursa tamirat yok komple yeni dıskara getirme garantisi 56cmlik tırtıklı tasların kalınlığını şöyle anlatayım piiyasadiki herkesin kullandığı taslardan 2 tane üst üste koy nerdeyse 2 tanenin kalınlığına yakın kalınlığı var sacın ama herkesin kendi görüşü benn ne kadar anlatsam anlamazsın anlamak istemezsin kullanmadan anlamanın mümkünatı yok...qarizmatiqa link=topic=45935.msg597951#msg597951 date=1337786831' Alıntı:bende mahmut arkadaşa katılıyorum bzim bölgemizde çentikli disk kullanılamıyor alanlar oldu ama çentikler kırıldı ... X tipi diskaroda alpler ortadakı işlenmeyen kısmı işlemek için koyduğu aysan ayağı ile öne çıkıyor... cihan abim almiştı x tipinde alınabilecek en iyi modellerden birisi o bence...
tarla işinde kullandığımız için biz V tipi tercih ediyoruz taşlı tarlalarımız da olduğu için de çentikli tercih etmiyoruz... diskora bakarken dikkat ettiğim özellikleri sıralarsak öncelikle tarlada çekilir yolda asılır halde kullanılabilecek ki diskler zarar görmesin, diskleri büyük olmalı ki diskaro ile gübre dağıtmada derinlere alabılsın homojen dağıtabilsin hemde yüzeyi değil makul seviyede derını de işleyebılsın dıye... disler yakın olmalı ve diskaro ağır olmalı... pistonlu olsun ki motor zorlandığı zaman vitesle takviyeyle uğraşmak yerıne hidrolik koluna dokunarak motoru rahatlatabileyım... şase sağlam olmalı kullanılan malzeme kalın etlı dolgun ve kaliteli olmalı mumkunse ısıl işlem görmüş olmalı...
![]()
biz bunu kullanıyoruz illaki vardır daha iyileri
ilgide güzeldir ama sen bana haber verseydin özel istek bi sipariş verseydik sana daha iyi olurdu fatihrocky link=topic=45935.msg599924#msg599924 date=1338143981' Alıntı:bizde ilginin v tipi olanını kullanıyoruz biraz iz bırakıyo açıkçası. ve dağlık bölge olduğu için bazı yerlerde kayıp toprağıda topluyo haliyle. 8 ay evel falan aldık yanlış hatırlamıyorsam 5300 tl idi
abi bu ekim zamanı sıkıştık yerleri sürdük kurumadan hazırlamamız lazımdı acele ile gittik aldı koyuncudan.Ahmet745 link=topic=45935.msg599931#msg599931 date=1338144865' Alıntı:ilgide güzeldir ama sen bana haber verseydin özel istek bi sipariş verseydik sana daha iyi olurdu fatih
bana koyuncu deme fatih bu sene onların notunu verdik biz babam onlara en çok yardımcı olanlardandı buralarda ama yamuk yptılar gün yüzüne çıkıncada frezil oldular buralardarocky link=topic=45935.msg599936#msg599936 date=1338145344' Alıntı:abi bu ekim zamanı sıkıştık yerleri sürdük kurumadan hazırlamamız lazımdı acele ile gittik aldı koyuncudan.
bunu daha detaylı konuşalım abi. facede yada özelde. bilgimiz olsun bizimde. bizede çok yamuk yaptılar.Ahmet745 link=topic=45935.msg599984#msg599984 date=1338148992' Alıntı:bana koyuncu deme fatih bu sene onların notunu verdik biz babam onlara en çok yardımcı olanlardandı buralarda ama yamuk yptılar gün yüzüne çıkıncada frezil oldular buralarda