teşekürler bunlar tıkanma yapmıyormu üstad kullandınmı hiç..Kol değiştirmeden şu başlıklar işinizi çözebilir
Onlar daha çok tıkanıyor
zati içme suyu ile dolduruyorum onla doldururken bile hortumun ucuna tülbent baglıyorum...Onlar daha çok tıkanıyor
Tıkanma sebebi ilaç yapımında tortu bırakma iyi karıştır.
Diğer nedeni suyu temiz olacak içme suyu veya dereden dolduruyorsan emiş borusunun süzeğine çorap geçir
Ama bu ikinci memelerin ilaçlaması daha güzel
Sana tavsiyem değiştirme basit kelepçeyi sök bundan bir tane al değiştir ona göre karar ver ben öyle yaptım değiştirmedim .zati içme suyu ile dolduruyorum onla doldururken bile hortumun ucuna tülbent baglıyorum...
holderi yıkayıp kaldırırken tüm memeleri söküp antifiriz ile çalıştırıyorum pas yapmasın diye..
ilaç olarakta sıvı corvette atıyorum ama yine tıkanıyor yıne tıkanıyor...
bu 37 tl olan memelerdenmi alayım...yoksa sizin dediğiniz hangi meme nerden bulabilirim internette varmı
ondan alırsam eskisinin yuvasına olacakmı yada kollara nasıl monte edilecek onu tam çözemedim
teşekürler
arasında aşagıdaki resimdeki gibi bir filtre var zaten aceba çift filtremi taksamMerhaba, pompadan gelen hortumun meme hattı bağlantı noktasının arasına hat filtresi koyarsanız derdinizi çözebilir.Yani pompadan gelen suyun içerisinde tanktan yada hortumdan gelen pisliği bu filtre tutar bu sayede nozzle tıkanması derdi olmaz.Nozzle değiştirmeden önce denemenizi tavsiye ederim. Temini için aşağıdaki linkten yada zirai ekipman yedek parça satan firmalarda bulabilirsiniz.
https://www.ziraiekipman.com/ilacla...er/ilaclama-makinasi-20-bar-hat-filtresi.html
o zaman en iyisi eski düzene devam ustam...yapacak birşey yok..Sana tavsiyem değiştirme basit kelepçeyi sök bundan bir tane al değiştir ona göre karar ver ben öyle yaptım değiştirmedim .
Tıkanması en az olan ve temizlemesi kolay olan senin ki gibi pirinç meme olan .
Amacın tıkanma sorunu ise değişim ile çözüm bulamaz sın. Daha iyi ilaçlama yapmak içinse diğer meme daha iyi t jet olan onun temizlemesi bile daha zor ona göre
teşekür ederim üstad dediğiniz doğru benim gösterdiğim filtreMevcut kullanmakta olduğunuz filtre muhtemelen pompadan önce bağlı olduğundan dolayı sadece tankta bulunan pislikleri tutar.Ama hatta oluşan pas vs. materyaller memelere gider ve tıkanıklık yaratır.Bunu önlemek için filtreyi bahsettiğim konuma takarsanız memelerden önce hattan ve pompadan gelen pislikleri bu filtre sayesinde tutmuş olursunuz.Ek olarak mevcut filtrenizin sağlamlığını kontrol etmenizde fayda var.
Dayanıklılık açısından 30 bar olanı tercih edebilirsin.Ama 20 barda işini görür.Bu filtreleri taktıktan sonra bütün memelerini söküp temizlersen kolay kolay sıkıntı yaşamazsın.teşekür ederim üstad dediğiniz doğru benim gösterdiğim filtre
depo ile pompa arasında sadece depoyu filtreliyor..
hat filtresi farklıymış..bunun birde 30 bar olanı var hangisi iyi aceba
tabi bide bunu monte edecek yer ayarlamak lazım
Şöyle kısaca anlatayım agrotek olana daha önce pis su çektirip ana filtreyi,memelerdeki filtreleri tıkadığım oldu ve temizleyene kadar canım çıktı 2 yıldır temiz suyla dolduruyorum çoğu toz ilacı ayrı karıştırmadan direkt olarak dolum kapağındaki süzgeçe döküp karışımını yaptırıyorum 1 kez bile tıkanma yaşamadım.Parlayan olanın şuan memelerdeki süzgeçleri yok sadece arkada 5 adet ana süzgeç var onlar filtreleme yapıyor.Şu zamana kadar 2'sinde de ilaç tortusu,pislik yüzünden tıkanma olayı yaşamadım.
teşekür ederim ustam yani ben ne yapmalıyım tıkanmaması için...tavsiye meme uçlarını hangisinden almalıyım ve internette linki varmıŞöyle kısaca anlatayım agrotek olana daha önce pis su çektirip ana filtreyi,memelerdeki filtreleri tıkadığım oldu ve temizleyene kadar canım çıktı 2 yıldır temiz suyla dolduruyorum çoğu toz ilacı ayrı karıştırmadan direkt olarak dolum kapağındaki süzgeçe döküp karışımını yaptırıyorum 1 kez bile tıkanma yaşamadım.Parlayan olanın şuan memelerdeki süzgeçleri yok sadece arkada 5 adet ana süzgeç var onlar filtreleme yapıyor.Şu zamana kadar 2'sinde de ilaç tortusu,pislik yüzünden tıkanma olayı yaşamadım.
Hiç bir fikrim yok açıkçası marka modelleri var mı yok mu onu bile bilmiyorum ama bu ilaçlarla tıkama yapmaması lazım.Teknik olarak çok bi bilgim veya tecrübem yok pompadan kaynaklı bir sıkıtı mı acaba diye fikir yürütüyorum sadece ama merak ettiğim italyan pompa mı yoksa yerli mi buda önemli bir faktör diye biliyorum.teşekür ederim ustam yani ben ne yapmalıyım tıkanmaması için...tavsiye meme uçlarını hangisinden almalıyım ve internette linki varmı
daha yeni eve geldim inancın olsun buğdaya ilaç aldım geldim fotosunu atıyorum fiyatlar ne kadar pahalı yav bide adam iyi denk getirdin haftaya zam var dedi, zam gelecegini anladım çünki 2-3 yer ellerinde olmasına ragmen yok çektiler bu ne dedigimde onlar vitrin malı dediler...az önce aldıklarım aşagıdaki resimde
Hiç bir fikrim yok açıkçası marka modelleri var mı yok mu onu bile bilmiyorum ama bu ilaçlarla tıkama yapmaması lazım.Teknik olarak çok bi bilgim veya tecrübem yok pompadan kaynaklı bir sıkıtı mı acaba diye fikir yürütüyorum sadece ama merak ettiğim italyan pompa mı yoksa yerli mi buda önemli bir faktör diye biliyorum.
2 sinin uç renkleri farklı biri kırmızı biri sarı ama genel olarak aynı işi yapıyorlar ben şuana kadar sadece rüzgar memesini kullandım önerim o olur