ikici el havalı mibzer alırken nelere dikkat etmek gerekir.

Merhaba arkadaşlar ikici el havalı mibzer almak istiyorum alırken nelere dikkat etmek gerekir kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim .

Satan kişinin verdiği güven çok önemli bence. Öncelikle neden satıyor? Ben geçen aylarda aldım ikinci el. Çok gezdim çok araştırdım. Şansıma bir lira masraf etmeden 300 dönüme yakın ekim yaptım. Havalı makine görüntüsü ile güven vermeli ilk önce. Deneme şansın var ise dene. Hava ortumları sağlammı, emişi topumu alması düşürmesi,kasnakta ekstra kötü bir ses varmı, baltaları diskleri. bence en iyisi bir bilen ile gitmen en başı. Ben ustamı aldım götürdüm. Kaçırma makineyi dedi aldım.
 
Gübre baltalarını yalvar yakar gömduruyorum , tarlada taş yok, topaç yok, kirilirsa ben Alcam diyorum zorla ayar yaptırıyorum. Ayar oluyorum, kafamdan geçmiyor değil iş görecek kadar bı mibzer almak fakat 30 dönüm yer var, iş değil.
Baskasina tohum ektirmek akil isi degil yillarca baskasina ektirdik istedigin cm ye ayarlamaz istedigin derinlige atmaz hizli gider daha neler neler
 
-Sahibine
- şase bağlantılarına çatlak varmi yokmu
-gubre ekim deposu varsa ıçine bakın çürüme varmi?varsa ne durumda?
-baltalarin bağlantı yerlerinde yamulma varmi yokmu
-makinanın arka kısmından bakınca ekim ünitelerinin makinaya bağlantı şekil ve düzenine bakın; ekim esnasında sıra sonu dönüşlerde hidroliği geç kumanda edilmesinden dolayı atıklık ve yamukluk olabilir.
-Disklerine baltalarına ve diğer toprak ile temas eden metal aksama dikkat edin.
-piyasa araştırması yapın.
-mümkse kışin satinalmaya çalişin.
-kilavuz kolların şaseye bağlantı noktalarına bakın.
-hareket alma tekerlerinin ve baskı tekerlerinin durumuna bakın.
-disli ayar grublarini kontrol edin.
 
Gaspardo 4 sıra havalı mibzeri, Fiat 70 56 ya uyarlamak için kasnak değişikliği yapmıştık, 540 kuyruk mili normalde 2200 devirdedir.1600 devirde 540 deviri bulacak şekilde makinenin kasnağını serileştirdik. MF 285S traktörde 1400 devire, Steyr 768 de 1800 devire uyarlama yapıyoruz, söylemeyi unutmuşum.
Makinenin arka baskı tekerleri normal lastik tekerlek şekildedir, ayçiçek ekimine uygun oluyor.Ayçiçek fazla baskı istemez.Mısır ekiminde baskılı teker kullanılırsa sıralar çiğnemek istemez, normal tekerlerde mısır sıralarını traktörle çiğneriz.
 

Benzer Konular