Ynt: inegi elden cikarmalimiyim
İSHAK ÇAVUŞ AYDIN link=topic=51165.msg520062#msg520062 date=1327485808' Alıntı:
Hacımmet in de kullanmadığı ilaç kalmamış maşşallah.Bizde zamanında çok ilaç kullanmıştık.Şimdi yem rasyonunda vitamin mineral takviyesini (selenyum-E vitamini çok önemli) yapmaya özen gösteriyoruz.Eğer yumurtalıkların da bi sorun yoksa.
Kardeş cevabımda sadece betakorten etken maddeli ilaç önerdim diğerlerini veterinerler çokçakullanıyor zaten onlar benim aklımda kalanlar sadece zamanında kullanmıştım cevapta benimde belirttiğim gibi asıl sebep beslenme kökenlidir dedim vitamin mineralde içerisinde tabiki ama arkadaş veterinerlere çokça kez uygulama yaptırmış sonuç alamadığı için formumuza yazmış benim 'hayvan hastalıkları' alt bölümü altındaki konlara sürekli cevap yazmamın sebebi bu alt bölümün açılmasını biz önerdik ve kabul edildi ve biz hayvan üreticilerinini faydalana bilmesi ben birçok veteriner formunada üyeyim karşılaştığım problemleri yazıyorum ve çok hastalığıda net sayesinde tedavi ettim,betakorteni ilaç olarak algılamayın vücutta özeelikle kızgınlığa gelmeyi etkileyen bir madede eksikliğinde bu sorunlarla karşılaşılıyor.
Hayvanlarımızda karşılaştığımız birçok sağlık problemi birbirinin tekrarıdır mesela mastisis ,buzağılarda ishal,döltutmama,kızgınlığa gelmeme sorunu,meritis ve ketozis vs. hastalıklarla çok karşılaşıyoruz ve tadavide yaptırıyoruz bence yapmamız gereken hastalık tedavisinde kullandığımız ilaçları kafada tutmöak yada biryere not almak aynı haytalık tekrarladığı zaman aynı ilaçları kullandığımızda tedavi yapabiliriz hem veteriner muayne maliyetinden kurtulmuş oluruz hemde ilaçları piyasadan ucuza alıp tedaviyi daha ucuza maal etmiş oluruz sonuçta hayvancılık mücadele gerektiren ve kar etmesi çok emekli olan bir iş.