İneklerde Göz Akıntısı

Arkadaşlar merhaba; Dün sabah bir inekte göz akıntısı gördüm, iltihap gibi, belirgin bi şekilde akıntı olmuş. Belki önemli bişey değildir diye Veterineri aramadım, daha önce böyle bir durumla karşılaşan mutlaka vardır, yardımcı olabilir misiniz??

Ynt: İneklerde Göz Akıntısı

ahırda aşırı amonyak vardır ondan bazen bizdede oluyor havalandırmalar sürekli açık tutun

Öyle bir ihtimal olacağını zannetmiyorum, yarı açık sistem kullanıyoruz, havalandırma sorunumuz yok, sorun başka birşeyden kaynaklanıyor olmalı

Varsa teramycin göz merhemi sür
Yoksa 'primamycin la' enjeksiyon kolayca bulabilirsin. Herkes de vardır. Etken maddesi 'oxitetrasiklin'. İğnesiz şırıngaya 5 cc çekip göze püskürt. Bunu 3 gün günde 2 kez yap. Bişey kalmaz.

bizde yazin cok olur.. ozellikle buslanma.. ayran yapar bi yudum alir hayvanin gozune puskurturuz.. valla kim nasil bulmus bilmem ama isr yariyor..

Birçok göz hastalığı var şu hastalık desek yanlış olur önemliyse şayet yani gözün haricinde hayvanın genel metabolizmasındada sıkıntı varsa başka hastalıkta olabilir (koriza,pink eye) ama sadece gözde sıkıntı varsa oplitlox göz pomadı kullanın artı oksitetraksilin etken maddeli bir ilacı 3-5 cc iğnesisz enjektörle göze 2-3 gün püskürtün iğnesiz dedim iğneyle olunca riskli oluyor,bu şekilde tedavi ediliyor tabi veteriner hekimede danışın mutlaka.

abi 2 haftadır bizdede var göze bi insan göz damlası var ondan damlatttım kuru dönemi göze sürdüm ve veterinr bi ilaç verdi onu enjektörle sıktım ve geçti sanada tavsiye ederim

Arkadaşlar teşekkürler önerileriniz için, Veterineri aradım büyük ihtimalle önemli birşey olmadığını söyledi, teramicyn göz merhemi kullanacağım.

Temiz soğuk suyla şimdilik yıkayın bunu birkaç saat aralıklarla yapın sonra veterinere gittiğinizde bunun için ilaç alın inekteki büyük ihtimal göz nezlesi bendede aynısı oldu..kolay gelsin..

soğuk çayı şırıngayla gözlerine sıkın yıkayın..anında kser ilaca gerek yok..

bende de var bu ara sıra ile danaları geziyor önce korktum ama tek doz antibiyotik yada göz merhemi ile geçiyor yakaladıklarma merhem yakalayamadıklarıma genta vurdum ertesi gün eser kalmadı

bizde yazin cok olur.. ozellikle buslanma.. ayran yapar bi yudum alir hayvanin gozune puskurturuz.. valla kim nasil bulmus bilmem ama isr yariyor..

Yazın sinekten dolayı akıntı oluyor, opticlox merhem kullanıyoruz.Bal sürmekte iyi geliyor, yoğurt ve bal içinde kesinlikle mikrop barındırmaz, dezenfektan görevi görüyor.

Primancin la 10 ila 15 gr çekiyorum şırınga ile pompalı sprey kutusuna 300 gr kadar su koyup guzelce camkaliyoruyom
Bu karisim ile gozlerini yıkattiriyorum bazen hic yakalamadan karşıdan
1 veya 2 uygulama yeterli oluyor