İNHİBİTÖRLÜ GÜBRELER İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER VE KULLANICI DENEYİMLERİ YORUMLARI

İmkan varsa bu gübreler daha verimli.perşembe yağış gösteriyor araziler parçalı ve dağınık 2 günde anca biter atması Salı attığım gübre mecbur Perşembe günün ki yağışı bekleyecek.Artık uçan kaçan ne kadar olur allah bilir.İnhibitörlü olsa kafam rahat olurdu.

Ben geçen Compo novatec 45 kullandın danelik mısırda fiyatı normal ürenin iki katı ama mükemmel sonuç aldım 30 kg mı 50 kg ürenin yapacağı işi yaptı hatta belki fazlasını yaptı bu sene arpalara 10 kg kullandım hafta sonu durumu paylaşırım

Bu akıllı üre ilk başta entec firmasının utec 46 gübresi ile başladı benim bildiğim. 40 kg lik çuvallarda portakal kokulu , deterjan kokulu bir gübre , bilenler bilir. En çok ondan fayda gördüm. Hatta bir öğrencim bu entec firmasının gübresinden kendi tarlasına kullanmış, yan tarlada da Gübretaş ın süper incisi varmış. Aynı gün uygulanıyor ve üzerine beklenen yağış gelmiyor. Öğrencim dediki, on gün sonra bizim gübreler dururken, süper inci gübresi yarıya düşmüştü. Verimde de fark olmuş. Alınabiliyorsa entec firmasının Gübresi ( bu sene doktor tarsa satın almış ), bulunamıyorsa Toros un veya Gübretaş ın gübresi kullanılabilir. Kendi tecrübelerime göre , 10 kg/da en uygun doz.

Mümkünse inhibitörlü gübre tercih edilmeli. Geçen sene Entec kullandım, bu sene Gübretaş 13.24.12 aldım sebebi ise; Entec'in çinkolusu stokta yok. Haliyle meyve ağaçlarına çinkosuz gübre olmazsa olmuyor, o yüzden 13.24.12 almak zorunda kaldım. Geçen sene kullandım, kesinlikle harika göz ve sürgün yaptırıyor ağaçlara. Ve inanır mısınız bilmem ama, granüller 4-5 ay toprakta kalıyor. İnhibitörlü gübreyi atın, isterse 1 hafta yağmur yağmasın bir şey olmaz. Azotu havaya salmaz.

İnhibitör bir ilave maddesi, ve azotun topraktan yıkanmasına engel oluyor. bu konudaki en büyük şirket Compo expert ama onlarda çok pahalı ürünler üretiyorlar ithal ürünler yine de faydası ve sonucu mükemmel ürünler. geçen sene novatec 45 kullandım b mısırda sonuç harika. bu sene bağlarımda kullanmak üzere sıvı azot aldım fluid 20 10 nitrat 10 amonyum ama inhibitörlü sonuçları göreceğiz

Bende aldım bu sene ilk defa kullanıcam inhibitörlü gübreden . Yağışlar gelmeden önce bir gün önce felan atmayı planlıyorum Nisan ortası veya 20 si gibi inşallah güzel sonuç verir 10 kilo atmayı düşünüyorum

Ben geçen sene Tarım Kredi Kooperatifi müdürünün tavsiyesiyle Gübre taş ın Süper inci üre gübresinden aldım 25 kglik pembe torbalarda rengi açık mavi renkte gübre ,
Mısır ve ayçiçeğinde kullandım , normal ureye göre %25 daha az uygulaniyormus .
Ben normal üre eskiden dekara 50 kg uyguluyordum bu gübreden dekara 40 kg uyguluyorum
Sonuç olarak fazla abartmamak kaydıyla urunlerimden memnun kaldım uzmedi beni ,
Bu senede aynı gübreden sipariş verdik TKK nden daha gelmedi ,
Fiyat olarak ta şuan 25 kg torbası 60 TL ama geldiğinde zamlı felan gelirse onuda bilmiyorum