İz kabartıcı ayak

Teker izleri sorun olmuyor hatta daha iyi çimlenmesine neden oluyor , yeter ki kurak zamana denk gelmesin... mesela biz İrtem ile ekiyoruz çok güzel kapatıyor ama sonra merdane çekiyoruz bir de traktör ağır merdane hafif olunca iyi baskılamıyor bunu farkettim o yüzden mesela merdaneye bir yuva yapıp içine 50 kiloluk çuvallarda toprak koyabilirsin dengeler ya da en güzeli tırmık çekmek...Ben de her sene aynı oluyor ama çıkışta sorun olmuyor mesela bazı mibzerlerin arkasına kombinlemek için merdane takıyorlar ki tekrar girmeye gerek kalmasın mibzerin kapattığını direk yapıştırıyor.

Soruna karşı çözüm pek uygun görünmüyor

Son tarla hazırlığında tırmık+lastikmerdane kombini ya da dik frezeyle geçmek yeterli ve en güzel işçiliği ortaya koyacak

Mibzerde de traktör izine denk gelen disklerin yay baskılarını arttırmak, gerekirse daha sert yay takmak yeterli olur.

Düğmeyi doğru yerden iliklemeye başlamadan düzgün giyinmeyi beceremeyiz.

Bir diğer nokta da ekim zamanı değerlendirmesi.yazlık olarak değil de bir parçada güzlük Ekim deneyin.güz hazırlığında tarlanızı da güzelce hazırlamış olursunuz.aralık ayında yağışlardan sonra hava fırsat verince Ekim için hazır bekleyen tarlaya Ekim yapmak verime olumlu etki yapacaktır.
Biz buğday yerlerine öyle yaptık Ekim 15 te sürdük yağış aldık ardından tırmık çektik tekrar yağış aldık ve 1 ay bekleyip öyle ekim yaptık..O süreçte yağışları bir güzel çekti ekimi yaptık dün baktım çıkış başlamış.

Teker izleri sorun olmuyor hatta daha iyi çimlenmesine neden oluyor , yeter ki kurak zamana denk gelmesin... mesela biz İrtem ile ekiyoruz çok güzel kapatıyor ama sonra merdane çekiyoruz bir de traktör ağır merdane hafif olunca iyi baskılamıyor bunu farkettim o yüzden mesela merdaneye bir yuva yapıp içine 50 kiloluk çuvallarda toprak koyabilirsin dengeler ya da en güzeli tırmık çekmek...Ben de her sene aynı oluyor ama çıkışta sorun olmuyor mesela bazı mibzerlerin arkasına kombinlemek için merdane takıyorlar ki tekrar girmeye gerek kalmasın mibzerin kapattığını direk yapıştırıyor.
Bizim merdane 3 metre iş genişliğine sahip ve ağırlığı 1 tona yakın. Mibzer iş genişliği 3 metrenin altında olduğu için mibzeri arkasına merdane takma imkânımız yok. Bölgemizde yetiştiriciliğini yaptığımız yeşil mercimek ve nohutu taşlı tarlaya ektikten sonra tırmık çekmek için tarlaya tekrar girersek tırmık, toprak altındaki taşları toprak üstüne çıkarıyor veya tırmık, önüne sürekli taş topluyor. Dolayısıyla taşlı arazide ekim sonrasında tırmık çekmek fayda yerine taşları toprak üstüne çıkararak maksadımızın aksine netice veriyor.