Ynt: jd 6120 veya 6220 kullananlar yardımcı olun lütfen...
Açıkçası john Deere'nin sitesi hakkında bende aynı görüşteyim. Sadece satışta olan traktörlerin bilgilerini veriyorlar. Bu da satışı durmuş olan traktörler hakkında insanların hatalı bilgiler edinmesine sebep oluyor. Düşünsenize John Deere firması 60 yılı aşkın süredir traktör üretiyor. Eski moddeller hakkında yeterli bilgi vermek de aslında satış sonrası hizmetlerdendir.
Üstelik satışta olan traktörler ile ilgili de bir sürü kafa karıştırı bilgi var. Mesela 6330 için farklı durumlarda 105 hp'den 117 hp güce kadar değişken güçler vermiş. Şimdi biz hangisini baz alıcaz?
Bu arada biraz geç de olsa arkadaşın sorusuna bir cevap verelim. Balya için bahssettiği 6220'nin şu an kullandığı traktörden daha falza yakacağı, aynı zamanda balya işi için biraz büyük kalacağı aşikar. Bunun yerine 5000 serilerinden, hem daha manevra kabiliyeti daha fazla olan, aynı zamanda balya makinasına uygun güçte bir traktör seçmesi daha mantıklı.
Son olarak Lohn Deere 6220'lerin güç konusu da oldukça ilginç. Daha önceleri içcelediğim katolog ve bazı bilgilendirme klavuzlarında 90 hp olarak görünmesine rağmen o cüssedeki bir traktör kesinlikle 100 hp ve üstü olmalı. Sahibinden.com'da satışta olan bir 6220'nin ilanını veriyorum aşağıya. Resimlerine bakıp siz değerlendirin:
http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-is-makinesi-2006-john-deere-622o-4wd-65548609/detay/