Ynt: jd neden kücük modellerinde konfor ve ergonemi yapmıyor
Otomatik vitesin dışında şunu belirtmek isterim. Bilgisayar ve Kontrol sistemleri öğrenciyim. Bize ders olarakta İş güvenliği ve sağlığı dersinde ergonomi dersi verdiler.
Şunu size hatırlatmak ya da sizi bu konuda bilgilendirmek isterim. Konfor ve ergonomi farklı şeylerdir. Her ne kadar çoğu zaman ergonominin sonucu konfor da olsa ergonominin anlamı daha farklıdır.
Ergonomi traktörler üzerinden örnek verecek olursak. vites levyerli, ileri geri mekik kolu, sinyal kolları, hidrolik kulları kullanımlarının sizlere, bizlere kullanım esnasında rahatsızlık vermeyecek, herhangi hastalık yaratmayacak şekilde dizayn edilmesi ve uygun posizyonda yerleştirilmesidir. Ben dizayn konusunda jd ve jd gibi firmaların ergonomiye önem verdiklerini ve vermeleri gerektiği bilirim. 5003 serisi kullanmadım ancak yerleşim konusundan herhangi bir konumda bulunamayacağım onlarıda size bırakıyorum. El frenini kullanırken rahatsızlık çekiyor musunuz? hidrolik kullanırken kontrollere ulaşmada rahatsızlık çekiyor musunuz?....
Çünkü ergonomiye önem verilmediyi takdirde traktör kullanımları esnasında yanlış hareketler sizlede bel ağrısı yaratabilir, kontrolleri kavrama sonucunda yanlış dizayn ellerinizde ağrılara sebeb olabilir. Ergonomi budur arkadaşlar. konforla karıştırmayın.
Tabi ki ergonomin sonunda konfor da oluşacaktır. Ancak konfor için örnekle kullanılan malzenin çeşidi önemlidir. sünger, plastik vb.
Umarım bildiklerimi sizlerle paylaşabilmişimdir.