JHONDERE 5050 E 4X4 KARIŞIK FOTOLAR.

Ynt: JHONDERE 5050 E 4X4 KARIŞIK FOTOLAR.

inşallah daha iyisi sizlere nasip olur.çok çok saolun.darısı tüm olmayanlara.saygılar.

kRnbL_59 link=topic=59677.msg661730#msg661730 date=1355083812' Alıntı:
kamuflaj yakışmış ;) güzel pylaşım..

kamufulaj ilk önce pek yakışmadı gibi gelmişti ama sonrasında gözümüz mü alıştı ne fena durmuyor gibi gelmeye başladı.bu arada bir kaç yıl sonra 3 m folyo kaplama yaptıracam.o daha da hoşuma gidiyor.açıkcası kamufulajı yaptırmadan önce aklıma gelmiş olsaydı folyo yaptırırdım.

SADIK480 link=topic=59677.msg663065#msg663065 date=1355257429' Alıntı:
burda güven vardı şimdi battı onunu yerni almaya çalışan çok

yerini almaya çalışan çok derken tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ama ben iflas eden güven deyil de meksan diye biliyorum. ben size birde şöyle birşey söylemek istiyorum.aynı yıl ve aynı zaman içinde amcam güven marka romörk aldı bizde meksan marka romörk aldık.sanırım meksan a biz güven e göre 300 tl gibi falan fazla ödedik.ödedik ama inanın çokta memnunuz.arasında ne fark var derseniz ben şunları farkettim.ilk olarak meksanın arkası daha dengeli yüksek deyil yani arkadan romörka birşeyler yüklemek indirmek daha kolay bu bence büyük bir avantaj ,aynı durumda güven daha tönk duruyor.arkası yüksek önü engin.indir bindir işleri epey zor 2 - bizim yollarımız stabilize olduğu için romörkun hareket halinde az sallaması bizim için çok önemli , sonuçta romörkumuz la ağırlık olarak meyve nakliyesi yaptığımızdan meyveler daha az salladığı için daha az zarar görüyor, buda bizim için çok önemli ,bu durumda yine meksan güvene göre daha oturaklı ve daha az zıplıyor. son olarakta farkettiğim ise meksan güvenden 150 kg kakdar hafif.hafif olması avantaj mıdır dez avantajmıdır bilemem ama en azından meksanın da kırılgan dökülgen bir yeri olmadığını zaten görüyoruz.hal böyleyken de fazla ağırlığın bir gereğinin olmadığını düşünüyorum. en son şahsi fikrim ise tip olarak yine benim açımdan meksan bir adım daha önde.ama üstüne basarak söylemek istediğim şuki.meksan benim açımdan 1 numara ise arkasından güvende 2 numaradır.biz romörkumuzu almadan önce güven alacaktık.meksan üretilmiyor diye.sonra meksan bulunca güvenden vaz geçtik.

tinypic

take a screenshot
bu yolu yeni açtık dolayısı ile tarlayıda yeni imar ettirdik.babam her ne kadar burda yol olmaz olsada traktör burdan boş yine çıkmaz dediysede yolu açtık.1 gün sonra 250 asmolin lazım oldu.arka arka indim sonra yolun ilk girişine kadar geri çıktım.kilidide basmadım.teker inanın bir kere bile boşa dönmedi.babam da bende hayret ettik.belki durum normaldi ama biz daha önce 4x4 görmedikki ne bilelim nasıl çıktığını.işte böyle durumlarda insan yakıtı hemen bir kenara koyuveriyor :)

how to take screenshots
buda yolu açtığımız yerin geriden görünüşü.

Tüm traktörlerin tüm modelleri aynı ayar olmaz... yani bir JD çok iyiyken diğer bir modeli o tadı vermeyebilir, bu tüm traktörler için geçerli... hatta aynı modelin farklı yıllarda üretilmişi bile aynı tadı vermeyebilir.

Tartışmalar-çelişkiler biraz da bundan kaynaklanıyor, o yüzden çok inatçı, ısrarcı olmamak lazım... Forumda-kullanıcı görüşleri de bu yüzden lazım...

JD ' nin ön ağırlık tasarımı üretici için çok mantıklı; uzatmış-merkezden uzaklaşmış, yani; diyelim ki 100 kiloluk demirle 130 kiloluk demirin faydasını, ağırlığını sağlamış. Üretici için avantaj, binlerce traktörde çok büyük tasarruf, onun bile hesabını yapıyorlar... lakin sürücü için biraz daha dikkat şart.

2 yıldır bahçemdeki taşları eski traktörümle (fiat 540) atlayamıyordum.bir kere denemek için resimde arkada görünen taş temizleme makinesini taktım ama önü kalktı.sonra birde çok patinaj çektiği için bahçenin içini çok bozduğu için hemen geri çıkarmıştım.ama çok şükür rabbimie bahçem şimdi tertemiz.işte bu gibi durumlarda insan verdiği fazla parayı veya bir miktar fazla yakıtı hiç önemsemiyor.ama durduğu yerde rölantide ilaç atarken bunun yaptığı işi benim 540 ım da yapardı diyorsun...

screenshot capture

image hosting over 2mb

çok güzel makina küçük çiftçiler için en ideal traktörlerden allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin

selami_gndz link=topic=59677.msg742027#msg742027 date=1368272573' Alıntı:
çok güzel makina küçük çiftçiler için en ideal traktörlerden allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin

kesinlikle haklısın kardeşim.küçük çiftçiler için bitirim.şimdilik görünen tek sorun yolda biraz ağır olması.ayrıca yakıtını da bugünlerde detaylı olarak ölçüyorum.her seferinde de sizlerle paylaşacam.az veya çok olduğuna siz deneyimli kullanıcılarla birlikte karar verecez...

cümleten herkese iyi günler 5050 4x4 bügün anlaştık 51 bine arkadaşımda 5055 4x4 var onun tavsiyesi ile aldım yarın geglgegk gvg motor denemeler ve fotoları zamanla paylaşırım sizle

kdru link=topic=59677.msg794456#msg794456 date=1384435105' Alıntı:
cümleten herkese iyi günler 5050 4x4 bügün anlaştık 51 bine arkadaşımda 5055 4x4 var onun tavsiyesi ile aldım yarın geglgegk gvg motor denemeler ve fotoları zamanla paylaşırım sizle
hayırlı olsun.güzel günlerde kullanın.tekerine taş değmesin

kdru link=topic=59677.msg794456#msg794456 date=1384435105' Alıntı:

hayırlı olsun güle güle kullanın.yalnız arkadaşınız sizin 5050 yi incelediğinde ve bindiğinde 5055 aldığı için pişman olacak :) hala sebebini anlayamadım ama nedense 5050 lere 5065 ayarında diyorlar.bu nasıl oluyor hala anlamadım.hayırlı olsun.kazasız belasız kullanın...bu arada çok doğru bir seçim yapmış olduğunuzu kısa bir süre sonra anlayacaksınız...paylaşımları bekliyoruz...