JHONDERE TUTULMUYOR DİYENLERE EN GÜZEL ÖRNEĞİ BU OLSA GEREK....

Ynt: JHONDERE TUTULMUYOR DİYENLERE EN GÜZEL ÖRNEĞİ BU OLSA GEREK....

rocky link=topic=59805.msg647612#msg647612 date=1352538144' Alıntı:
usta bir traktör 60 hp turbo intercool 188 saatte 40 bine satılıyorsa ve bundan daha düşük donanım ve güce sahip hemde 2400 satte başka bir traktörde o paraya satılıyorsa senin dediğin traktörün o yörede tutulmadığını veya 2. el piyasasının düşük olduğunu gösteriyordur. ilanınında kendin paylaşmışsın zaten. teşekürler. anlş-*s

aslında ilginç bir durum daha var ortada.2011 model turbo intercoll yine 2011 model ne turbo var nede intercoll....

baba540 link=topic=59805.msg647619#msg647619 date=1352538522' Alıntı:
aslında ilginç bir durum daha var ortada.2011 model turbo intercoll yine 2011 model ne turbo var nede intercoll....
ewet bende onu diyorum işte. niye turbolu olan olmayana göre daha ucuz

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-john-deere-5065e-2wd-cok-temiz-104683415/detay
Buna ne buyrulur?Aynı yer satıyor.
2011 model,360 saatte.Cıncık gibi.
Liste fiyatı 45750.Satış fyatı.33500.Valla çalan vermez.Biraz imkanım daha olsa saniye düşünmem.Ağırlıkları tahminim yanındadır.
İşte böyle traktörler alınır.Kafadan 13000 lira kazanılır.33 bine 20 yıllık Fiat hurdaları satılıyor.
Keşke trakkulupteki kardeşlerimizden birisi alsa.

rocky link=topic=59805.msg647624#msg647624 date=1352538761' Alıntı:
ewet bende onu diyorum işte. niye turbolu olan olmayana göre daha ucuz

tek ve net cevap jhondere olması.yedek parçası varmı? ikinci eli ne olur ? ALLAH muhafaza tarlada bozuldu yedek parça lazım oldu amerikadan parça kaç günde gelir vs vs.ama maşallah bir kaç gün önce serviste sürekli servis bakımlı ve ağırlıklı olarak çiftte kullanılan bir 5065 e 4x4 jhondere gördüm.5700 saatteydi.maşallah gövdesi daha cam gibiydi.ağırlık olarak çift sürmede kullanılırmış.tüm samimiyetimle belirtmek isterimki güzelce bir yıkasan paklasan 1000 saatte bir traktör diye düşünürsünüz.

Göktürk- link=topic=59805.msg647641#msg647641 date=1352541214' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-john-deere-5065e-2wd-cok-temiz-104683415/detay
Buna ne buyrulur?Aynı yer satıyor.
2011 model,360 saatte.Cıncık gibi.
Liste fiyatı 45750.Satış fyatı.33500.Valla çalan vermez.Biraz imkanım daha olsa saniye düşünmem.Ağırlıkları tahminim yanındadır.
İşte böyle traktörler alınır.Kafadan 13000 lira kazanılır.33 bine 20 yıllık Fiat hurdaları satılıyor.
Keşke trakkulupteki kardeşlerimizden birisi alsa.

bayi fiatının 42 bin civarı olacağını düşünüyorum.ama öyle bile olsa kesnlikle fiatı çok uygun.demekki bayinin satış fiatlarında bir sorun yok.her mala edeceği değeri istiyor.bu arada yukarda da belirttim aynı traktörün 4x4 olan modelini ve 5700 satte olanını gördüm cıncık gibiydi.sadece rutin bakımlar ve balata bakımları ile 5700 saat çok güzel birşey.kesinlikle yeni yenidir.birde gördüğüm ve anladığım kadarı ile taş gibi traktör bu jhondereler.

gelelim 10 bin tl değer kaybına.şahsi fikrim biraz fazla.en azından 35 binden aşağı olmamalıydı.2011 model bir traktörün değer kaybetmesinin sebepleri ni yazmaya çalışacağım.1-2013 yılına geliyor olmamız. 2-sonuçta traktörün ikinci el olması 3-sıfır traktör alımlarında çok ciddi kredi olanaklarının olması.4-henüz piyasada tam olarak kendini ıspatlayamayan ve henüz bazı bölgelerde ağırlıklılı olarak kullanılan jhondere olmasından.5-traktör satımlarının az birazda olsa bir şehirden başka bir şehire nakliyasının zor olması.mesala binek olsa alır biner gidersin.ama traktör olunca kamyon ayarlama vs vs gibi zorluklar var. 6-bence en önemlisi bu.kesinliklede mantıklı.70 beygir bir 4x2 nin yapacağı işlerin tümünü 50 beygir bir 4x4 ün yapıyor olması.
işte bu gibi sebeplerden dolayı bu değer kaybı oluyor.burda şunu farkettim.4x4 ler 4x2 lere göre sanırım daha az değer kaybına uğruyor...saygılar

Öncelikle Şunu Demek İsterim: açtığın konu her yönden tartışılabilir firma güvenilirliği,motor sağlamlığı,2,el ' i sen burda 2.eline değinmişin öncelikle john deere çalışma saati yönünden yeni sayılır ama new holland 2000 küsür ' lerde bu bakımdan new holland 1000 tl düşük olamasına rağmen daha iyi alıcak olsam new holland ' ı alırım ama diğer yönlerden tartışılabilecek bi konu ;)

Sempatiq1 link=topic=59805.msg647665#msg647665 date=1352548218' Alıntı:
Öncelikle Şunu Demek İsterim: açtığın konu her yönden tartışılabilir firma güvenilirliği,motor sağlamlığı,2,el ' i sen burda 2.eline değinmişin öncelikle john deere çalışma saati yönünden yeni sayılır ama new holland 2000 küsür ' lerde bu bakımdan new holland 1000 tl düşük olamasına rağmen daha iyi alıcak olsam new holland ' ı alırım ama diğer yönlerden tartışılabilecek bi konu ;)

şahsen bende aynı şartlarda 190 saat ve 2400 saat arada dağlar var.hiç düşünmeden jhondereyi alırım.tabi sizin de dediğiniz gibi tartşılacak bir konu.
ama aslında konu o deyildi.konu jhondereninde artık ikinci elde söz sahibi olmaya başladığı idi ama nedense konu bi anda newholland mı ? jhonderemi ? olarak yanlış anlgılandı.tekrarlıyorum lütfen fanaktikce cvplar yerine açtığım konu ile ilgili cvplar vermeye çalışınki ortaya faydalı şeyler çıksın.konumuz artık jhondereninde ikinci elde söz sahibi olması.newhollandmı jhonderemi deyil .....saygılar.

baba540 link=topic=59805.msg647673#msg647673 date=1352549574' Alıntı:
şahsen bende aynı şartlarda 190 saat ve 2400 saat arada dağlar var.hiç düşünmeden jhondereyi alırım.tabi sizin de dediğiniz gibi tartşılacak bir konu.
ama aslında konu o deyildi.konu jhondereninde artık ikinci elde söz sahibi olmaya başladığı idi ama nedense konu bi anda newholland mı ? jhonderemi ? olarak yanlış anlgılandı.tekrarlıyorum lütfen fanaktikce cvplar yerine açtığım konu ile ilgili cvplar vermeye çalışınki ortaya faydalı şeyler çıksın.konumuz artık jhondereninde ikinci elde söz sahibi olması.newhollandmı jhonderemi deyil .....saygılar.
Fanatikçe açılmış bir konuya fanatik cevaplar gelmesi çok normal.Siz karşılaştırma yapıyorsunuz insanlara tercih seçeneği de bırakmıyorsunuz...Yani hayalci olan tek taraflı düşünen siz olmayasınız..?

1342 link=topic=59805.msg647677#msg647677 date=1352552741' Alıntı:
Fanatikçe açılmış bir konuya fanatik cevaplar gelmesi çok normal.Siz karşılaştırma yapıyorsunuz insanlara tercih seçeneği de bırakmıyorsunuz...Yani hayalci olan tek taraflı düşünen siz olmayasınız..?
fanaktikce açılmış kanısına nasıl ve nerden vardınız ? öğrenebilirmiyim.... benim anlatmak istediğim önceleri newhollandların sıfırı ile ikinci elinin arasında çok fark olmaması ve artık jhonderelerinde newhollandlar gibi ikinci elde değerini korumaya başladığını alatmaktı ama konu bi anda jhonderemi newhollandmı durumuna geldi.ben mekanik güç özellik olarak kesinlikle bir kıyaslama yapmıyorum.öyle bir kıyaslama yapacak olsam konu başlığının bu olmaması gerektiğini bilecek kadar bilgili olduğumu düşünüyorum.zaten fanatik olsam kalkıp buraya 2400 saatte bir newholland örneği koymam.yani 2400 saatte bir newholland hala bu paralara satılıyor dedirtmemek için daha az çalışmış bir örneği arar bulur onu koyardım.ben anlatmak istediğimi doğru anlattığıma eminim.daha jhondere fanatiği olacak kadar da jhonderenin ekmeğini yemedim.şuan bir jhondere sahibiyim ama daha savunabileceğim bir durum yok.traktörüm henüz 14 saatte.bu sitede birşeyi farkettim.herkes ne anlamak istiyorsa konuyu oraya çekiyor...konu newholland deyil.konu jhonderenin ikinci elinin değer kazanıyor olması.

konuyu sadece jhondere örneği ile deyiştiriyorum.dilerim bu defa anlamayan arkadaşlar daha iyi anlarlar....

jd alırkende ucuz satarkende nh her zaman liste fiyatı pahalı ama ikinci elde jd yle aynı...

şimdi bizim buralarda fiat massey yada nh alacan tamirciler bile onları tavsiye ediyor ,
niye: adam başka motor görmemişki tamirini yapsın
birde alacagın malı satacagın gözle al diye bir laf var halk arasında
yoksa ne motorlar var memlekette yani yöreye göre degişir bana göre...

yaw arkadaş bir traktör ikinci elde bu kadar değer kaybedermi ? konu başlığı ile yazdıklarım pek uğuşmadı ama ne yapayım elde deyil.

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-2011-model-sifir-ayarinda-5065-johndeere-104960691/detay

liste fiyatı 56,300 bayide de sanırım en fazla 53 gibi falan alınır.ama gel gelelim 2011 modeli ne hikmetse 37 bin.hemde 800 saatte.bu traktörün en az 43-44 bin tl olması lazım.kullanım güzel yakıt güzel çekiş güzel tamam parçada gerek olmuyor ama jhonderelerin şu ikinci el işi pek iç açıcı deyil :(

tek bir örnek ölçü olmaz sanırım.bunun hakkaten fiyatı çk düşük.aynı modelde başka bakmak lazım.

Anlaşılıyorki JD yi sıfır almayacaksın.Sabredip böylelerini kollayacaksın.Çok kar edersin satarken hiç zarar etmezsin çünkü ucuz aldın.Şu güzelliğe bak,Allah nazardan esirgesin ) Bizim komşu köylü 2006,2400 saatte,5403ü(kabinli) 8ay önce 37peşine sattı (sahibinden.com ' dan).Bu nerdee o nerde.Bunlar acil satışlar galiba.20-25 yıllık hurdalara para vereceğine şuna otur ,kont gibi keyif sür.

evet haklısın. traktör almak isteyenler için iyi fırsat.al tepe kullan. 800 saatte motora neolurki.daha ancak açılmıştır.

Pazarlıkla 35 e garanti alınır o ya :) adam herhalde nefret etmiş..

satıcı galeri ,sahibi değil 37 bin e sattığına göre kaça aldı kimbilir..traktörde bir sorun da olabilir.hararet falan yaptırdısalar fiyatı ondan düşük olabilir...

Göktürk- link=topic=59805.msg648575#msg648575 date=1352742618' Alıntı:
Anlaşılıyorki JD yi sıfır almayacaksın.Sabredip böylelerini kollayacaksın.Çok kar edersin satarken hiç zarar etmezsin çünkü ucuz aldın.Şu güzelliğe bak,Allah nazardan esirgesin ) Bizim komşu köylü 2006,2400 saatte,5403ü(kabinli) 8ay önce 37peşine sattı (sahibinden.com ' dan).Bu nerdee o nerde.Bunlar acil satışlar galiba.20-25 yıllık hurdalara para vereceğine şuna otur ,kont gibi keyif sür.
yakın zaman önce 5050 aldım sıfır aldım.neden ikinci el almadım çünkü ikinci eli yok.daha yeni çıkan bir model.peki neden 5055 ikinci el almadım.çünkü kredili aldım.sıfır ve ikinci el kredileri arasında epey fark var.ikinci el durumlarının böyle olduğunu biliyordum ama .önceleri bunu farketmiştim.bu konuda örnek gösterdiğim traktörü görünce inanın sevindim.demekki dedim artık jhonderelerde hak ettiği değeri buldu veya buluyor.ama işte şu ilanı görünce de inanın içim burkuldu.şunuda tüm samimiyetimle söylüyorum.ALLAH ın izni ile ben en az 20 yıl binerim 20 yılda da en fazla 3 bin saat yaparım.yani açıkcası ikinci el değeri benim için çok o kadar da önemli deyil.sonuçta uzun süreli bir kullanıcıyım.ama gel gelelim şu sahibinden.com daki 5065 in sahibine gerçekten üzüldüm.yav hadi traktör 5 bin saatte olur falan neysede 800 saatte daha yeni açılmıştır.bu köylünün kaderi yok arkadaş.zannetmiyorum ama küçük bir ihtimal traktör de çok olağan üstü bir durum çıkmış olabilir.oda olmaz traktör daha garantilidir.zor vallaha.CENAB-I ALLAH kimseyi zor durumda koyarak bişey satmak zorunda bırakmasın.şayet ben alacaksam bile birinin sıkışıklığını fırsata çevirerek almayayım.mevlam bunu nasip etmesin bana.