JOHN DEERE NEDEN TUTULMUYOR

Ynt: JOHN DEERE NEDEN TUTULMUYOR

arkadaşlar aslında suç markanın degil.her makanın kendine has üstünlük ve iyi tarafları var.şimdi bir markanın bir seisinde hata oluyor adı çıkıyor.aslında bu sorunu otomobil fabrikaları çöz müş.hatamı var bir seride nerde olursa olsun geri çagırıyor.bakıma ve kontrole.ama traktörde bu körmüsün almayaydın mantığı işliyor.birde traktör kısıtlı alnada kullnılıyor adı o yörede çabuk çıkıyor.mantık bu.yeni piyasaya çıkmış ürün ve model farklı.adamlar deneme yanılma yöntemini kullanıyor.hele bir arızalansın öyle görelim hatayı.ya lan ne olacak.iki yıl garanti adı garanti.sorun varsa.garantisi bitsinde alana yükleyelim mantığı hakim.adamlarda.ithaldede fabrika yok burada ithal eden ana bayii bulanakadar sorun dallanıyor budaklanıyor.halbuki bir çiftçi hakkını mahkemede arasa sorun da çözülür.hiç kimsenin elinde satılmayan bir marka yoktur.

jd 5820 kullanıyoruz saglam traktör.nh t5050 satmaya cok ugrastı burdaki bayii ama ben istemedim özellikle, nh kötü traktör degil yeni nesil traktörlerin hicbiri kötü degil zaten ama ikisinide canlı olarak inceledim.jd malzeme kalitesi ve işcilik daha yüksek bundan iyiside vardı fent 309 vario 64.000 euro diger arkadasların dedigi kim alabilirki bu traktörü.mf kullandık 14 yıl Allaha şükür işimizi gördü.şuan degistirdik mf ve nh gayet güzel mesala kücük isler icin bir tn75a düsünüyoruz.Kıyaslama yaparken jd ile fendt kıyaslarsak bence fendt her zaman bir adım öndedir.nh ile jd böyle bence jd her zaman nhden bir adım önde.evet nh cok tutulabilir ama piyasa degisti rekabet ve insanlarımızın düsünceleride beraberinde degisti jd pazarıda giderek büyüyor.

john deere çok eski bir marka olmasına karşılık türkiyede son dönemlere kadar görmediğimiz bir marka sadece biçerleri vardı türk traktör tzdk steyr mf öncelikli markalardı koçun new hollandı ve türk traktörü hızlandırması piyasada nh ve mf ağırlığını artırdı yedek parça desen zaten türk traktöre gerek yok ona keza mf öyle o yüzdende kullanıcı tercihi birkaç markadan yana mesela yağmur marka girdi yenilerde ama burda bir tabir var 'g.t ü ötüyo' diye ciddende arka kutu ciddi derecede ötüyo yani kısacası önce atılan kazanır gibi bi durum var ne kadarda sağlam olsa piyasa hakimiyeti önemli...

Bizim insanımız ne desen anlamaz bildigini okur o yüzden kaliteden anlayan anlar.nh avrupasıyla jd alman olanına kullan jd konfor ve kalite farkını anlarsın kullanmayan arkadaslar hatta ve hatta daha bahsettigim traktörü görmemis arkadaslar lütfen yorum yapmasınlar.ben deutz kullanmadım mesala ve bu traktör hakkında yorumda yapmadım bilen kullanan arkadaslar yapsın bırakalımda.

dünyanın en pahalı mazotunu kullanmamıza rağmen.halen daha oluk oluk mazot içen traktörleri tercih ediyoruz.çoğumuzun ayda 1000 lira geliri yok.ama yıllık akaryakıt faturasına baktığımızda pek çoğumuz 12000 lira para harcamışız mazota.bir garip Türkiye;halen bu mazot canavarlarının ikinci eli bile bazı marka traktörlerin sıfırından pahalı..parçası ucuz muhabbeti var birde.ya parça pahalı olsun ama kaliteli olsun.10000 saat arkana bakmadan kullan.Anadolunun ücra bir köşesine cdi,turbo intercool vs.vs....bir traktör satmak.marsa insansız uzay aracı göndermek gibi birşey.kimse dilinden anlamıyorki bu yani nesil traktörlerin.onun için çok sağlam olmaları gerekiyor.

bakım kardesim jondere al az yaksın dayanıklı olsun torbo ınterkom ve edc olsun yeter ben motor degıstırmen tarlamımı eker bıcerım para kazanırım hayatıma bakarım

ben jdjnın en kuçuğunu kullanıyorum hemde beğenmdığınız hındıstan malını 55 hp esdeğerlerınden az yakıo 55 hp olarak denedık gorduk kardesım yanı sılajda cıftte emsalından az yakıo denemesek kullanmasam dıcek tamam bu çok yakıo ama ben kullanıorum 4 senedır

jd kendini kanıtlamış traktör,kim diyor tutulmadığını,adamlar takırtakır jd traktörü satıyorlar güçç*-*

boşa kendinizi kandırıyorsunuz.az yakıyor diye çok çekiyor diye az yakan diye bir şey yok.bir bakarsın az yakar bir bakarsın çok hiç kimse kendini kandırmasın bu işin sonu yok.mazota ödediğimiz para yıl sonu harman sonu gelince açıgaa çıkıyor ne az yakması sadece laf

arkadaşım az yakması çok yakması kullandığın ekipmana bağlı.Silindir hacmine bak az yakıpr çok yakacağını anlarsın.Traktör 15 li kaz ayağı çekecekse ve 6 lı pulluk çekecekse sen eski motorunun 11 li çapasını 4 lü pulluğunu takarsan 300 litrelik ilaç makinası kullanırsan 4 torba gübre alan makjinayı takarsan arkasına ozaman mazotu içer sattığın traktör çok az yakıyor görünür elbet.Az yakan traktör yoktur normal tarlada 3 lü ile 2 litre yakarsın bu eskiden buyana böyle.Arkadaki ekipman büyüdükçe tasarrufunda artar ...........
yanlışım varsa düzeltin

Valla arkadaşlar bazı arkadaşlar Servis ve Yedek parçadan bahsetmişler daha ben öyle bir dert yaşamadım. Hangi parçayı istesem traktörü aldığım yer bafradan akşama kalmadan geliyo. Traktörümüde istediğim yerde baktırabiliyorum yani o Servis ve Yedek parça muhabbetide halloluyo :)

arkadaşlar jd traktör gerçekten saglam ben 6 yıldır kullanıyoru hemde 6820 serisini kapasitesinin üzerine çıkıyorum banamısın demiyor
pancar çekiyorum benim kamyonumun remorkunu takıyorum net 24 ton pancar getiriyorum arazimiz düz de degil ben ikinci elini felan bilmem ben çok memmunum tr dede tutundu artık birde bizim çiftçimiz yeniligi tam takıp edemiyor genel yapı çiftçide yenligi kabüllenemiyorlar . selamlar

arkadaşlar jd traktör gerçekten saglam ben 6 yıldır kullanıyoru hemde 6820 serisini kapasitesinin üzerine çıkıyorum banamısın demiyor
pancar çekiyorum benim kamyonumun remorkunu takıyorum net 24 ton pancar getiriyorum arazimiz düz de degil ben ikinci elini felan bilmem ben çok memmunum tr dede tutundu artık birde bizim çiftçimiz yeniligi tam takıp edemiyor genel yapı çiftçide yenligi kabüllenemiyorlar . selamlar
zaten kamyonlar 25 ton anca alıyor pancarı nasıl römorkmuş bu resim koyda görelim bi

dennizs link=topic=14382.msg155841#msg155841 date=1234866654' Alıntı:
leyland tan bahsedilmiş.... Bende 79 model leyland var ve bu makine her sene a dan z ye bütün bakımları yapılır.... Bu güne kadar parça sıkıntısı hiç bir şekilde yaşamadım hatta traktör ortadan ikiye ayrıldı bir kaza sonucu en bulunmaz denilen parçayı buldum birşeyler söylerken en azından önyargılı olmayın jd için de öyle!!!
çok doğru onlar eskiler abi olacak o kadar bende de 76 model deutz var her sene yağ,filtre vs bakarım ama tık demedi her traktör o yaşlara geldimi ufaktan dökülmeye başlar yenier bile yapıo eskiler yapmazmı..

1006 link=topic=14382.msg229208#msg229208 date=1258650691' Alıntı:
çok doğru onlar eskiler abi olacak o kadar bende de 76 model deutz var her sene yağ,filtre vs bakarım ama tık demedi her traktör o yaşlara geldimi ufaktan dökülmeye başlar yenier bile yapıo eskiler yapmazmı..
her sene yağınımı değiştirion ? biz senede 3 sefr değiştrioZ!

ozkan723 link=topic=14382.msg229218#msg229218 date=1258652256' Alıntı:
her sene yağınımı değiştirion ? biz senede 3 sefr değiştrioZ!
ayrıca biz her harman patoz yazın sıcağı altında saman yapıoz ama hararet yok göstergede yok tabi biz hariç hiç kimse çıkamıyo patoza filan hep akşam serinde harmanda kışa gireken deiştirioz yağ batak gibi çıkıo..:D