Kac hayvanimiz var........

Ynt: Kac hayvanimiz var........

Bu işin zevkiide çokdur cefasıda.Bir doğarlar insan nazar değecek diye nereye koyacagını şaşırır 1 iken 2 olur yılda hee çiftçilik yanında insanı destekleyen en büyük unsur şuan.Aydında hayvancılık olmasa burda çoğu çiftçi dayanamaz erir giderdi...Olması şart yani ama en güzel yanı önlerine dökersin yemleri hepsi birden kafalarını kaldırmadan başlarlar harıl harıl yemeye işte o an karşısına geçip seyretmektir şükürler olsun allahıma sayelerinde kalkındık.

benim evin balkonunda kumrularım var aslında istiyorum hayvancılık en azından 1, 2 inek ama bakacak kimse yok ..

Arkadaşlar bı arkadaş aksarayda kecıboynuzu posasi ve incir posasi satıyor.duşum malıyetli.ben kayserideyim suan 48 süt 35 besim var.maliyetimi çok duşurdu bilginize.arkadaşın numarası 0541 490 40 22 ismi sedat.hem veteriner hem posa işi yapıyor.

BOL KAZANÇLAR

Blueman link=topic=39958.msg377118#msg377118 date=1302464509' Alıntı:
150 adet büyükbaş hayvan var şimdilik az ama idare eder işte....
gardas allah daha cok versinde sanki bence yeterince var gibi geldi.)))

bu arada ilk actigimda 8 demistim, su an 15 oldu...5 düve geldi 2 tanesi 15 gün sonra buzaladi..

satocan58 link=topic=39958.msg377138#msg377138 date=1302465741' Alıntı:
gardas allah daha cok versinde sanki bence yeterince var gibi geldi.)))

bu arada ilk actigimda 8 demistim, su an 15 oldu...5 düve geldi 2 tanesi 15 gün sonra buzaladi..
ne güzel bak abi ibre artık senden yana.... :) ok-*-s

Kangal cinsi 400 koyun, ortalama %35 ' ikiz doğumla bu 400 koyunun doğurduğu kuzular (takriben 540 adet), 11 tane kangal cinsi koç, 6 montofon cinsi inek, 2-4 aylık arası 7 buzağı (ineğin biri ikiz doğurduğu için buzağılar 7 oldu), 5 tane montofon cinsi gebe düve, 25 tane tavuk, 3 tane kangal köpek, 2 tane iyi cins at, 1 tane tay, 2 tane eşek (karakaçan) ve 2 tane kedimiz var :D

:D 1 adet arabacık pıdiği, 1 tane sokak kedisi ama ewcil. karnı acıkınca ewe gelir diğer günler mezarlıkta yatar :D 13bin500 adet tavuk 14bin300 de horozumuz var ;D ;D

100 civarı keçi 100civarı koyun ve dogmuş ve dogacak olanlar,6 tane köpek, 8 tane büyükbaş, 8 tanede yolda gelcek işallah,kedi evin etrafında geziyorlar ama sayısını bende bilmiyom.

60 sagmal 25 duve 17 buzagı dana 6 tosun 4 yetıskın kopek 8 tane yenı kunlamıs anne akbas baba has kangal kedıler sızlere omur bu kadar kopegın arasın da gene ıyı yasadılar taqvuklar yenı gurk
ınsallah cogalacak