Kaçlık çizeli çeker

Deutz 55 4×4 traktörüm var. Çizel alacağım. Kaçlı çizeli çeker. Köyde hiç çizel olmadığı için kaçlık çizeli çeker hiçbir bilgim yok.

7 'li alın, muhtemelen çeker. Olmazsa 1-2 ayak eksiltirsiniz. Bizim köyde en düşük 8053 Steyr çekiyor 7'li Çizel. Hem Trakya toprağı olduğu için, hem de tekceker traktör verimli olmuyor ama yürüyor yine. Pulluk olarak 12 numara 3'lü falan kullanıyor ve rahat çekiyorsa 7'li Çizel 35 cm derinlikte rahat gider.

Deutz 55 4×4 traktörüm var. Çizel alacağım. Kaçlı çizeli çeker. Köyde hiç çizel olmadığı için kaçlık çizeli çeker hiçbir bilgim yok.

7li al ama şahse geniş olsun olmadı 2 bacak daha atarsın sonra ama 7linin yeteceğini düşünüyorum birde bu yedilinin dar olanı geniş olabı var geniş olandan al daha rahat gider traktör :)

4'lü 9 numara çekiyorsa büyük ihtimalle 7'li Çizeli götürür. Zaten piyasada 7'li Çizelden aşağısı pek bulunmuyor, özel imalat ile yapılıyor. Bence 7'li Çizel alın, tahminimce verimli çalışır. Memnun kalmazsanız ayak eksiltirsiniz.

yedili merdaneli al kardeşim. ben tt 55 e yedili kullanıyorum. ama ayak aralarını daralttım biraz yani traktör iz genişliğine göre ayarladım çok rahat çekiyor

Çizellerin bacak arası mesafe yaklaşık 30 cm dır. İdeal çalışma derinliği ise 30 ile 50cm dır. İsterseniz kendiniz bacak arası mesafesini daraltabilirsiniz yada genişletebilirsiniz.

09cf64a318c5afba61ee9f319f7eccb3.jpg

55 hp ciftceker 3 silindir motor 7 lide fazla batıramazsın mısır yerinde ve kurak toprakta motoru zorlar. 5 li olsa daha rahat olur motor ama karar sizin

Kuru tarım yapıyorum. Sadece buğday,arpa,yemlik ve otluk hayvan yiyeceği ekiyorum. Mısır ve ayçiçeği ekmiyorum. Domuz çok ürünü alamıyorum.

7 li ile madara olma şansın yüksek tam anlamıyla uygun derinlikte çekmesi zor olur 5 li almak daha mantıklı çektiğine değsin sonuçta bende 75 hp 4 çeker var 7 li kullanıyorum köyümüzde 75 lik motora 9 lu takıyorlar ya kaz ayağı gibi ufaktan batırıyor yada 2 ayak havada gidiyor [emoji3]