• 1 Şubat 2020 tarihinde TrakKulüp Trakya Buluşması yapılacaktır. Detayları öğrenmek ve katılmak için buraya tıklayınız.
  • Haftanın Videoları:
    Operatörü Anlatıyor | Pancar Boşaltma Makinası Nasıl Çalışır? İzlemek için tıklayınız.
    Tavuk Çiftliği Nasıl Temizlenir? | Tavukhane Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler. İzlemek için tıklayınız.

KAR KIŞ.

Katılım
28.01.2017
Mesajlar
5,301
Konum
Sakarya
Kolay gelsin.
Ördek ve kaz kışın yağlanır, lezzeti oradan gelir.Tüyünü değiştirmesi gerekir.
Geçmiş yıllarda Pekin ördeği baktık, yumurtaları çift sarılı olur.
Hindi ve bıldırcında yetiştirmiştim, şimdilerde bıraktık.
Etlik kümesten tavuğa özel bakım yaparız.
Mısır,buğday,arpa, ayçiçeği küspesi kırması ile 1 ay kadar yemlenirse lezzeti gelir, ot gibi tatsız et kokusu kaybolur, baharat atılmış gibi eti kokar.
Tavuk eti akşamdan sabaha süte bastırılır, kekik v.s. ile terbiye edilirse güzel sotesi olur.
Kaz eti yahnisi 7 saatte sindirilir, yanına genelde lavaş ekmek tercih edilir.
Tansiyon hastaları yumurta sarısından sonra kaz etine aşırı duyarlıdır, yemeleri tavsiye edilmez.
Uzun süreli sindirimi olan gıdalar midede kan basıncının fazla artmasına sebep olur.
Kan mide bölgesinde toplanır, beyine daha az kan gider, kalp fazla çalışır ve inme, felç olaylarına sebebiyet verebilir.
Binaenaleyh, tadımlık yemekte fayda var.
 
Katılım
31.12.2015
Mesajlar
4,299
Konum
osmaniye
Kolay gelsin.
Ördek ve kaz kışın yağlanır, lezzeti oradan gelir.Tüyünü değiştirmesi gerekir.
Geçmiş yıllarda Pekin ördeği baktık, yumurtaları çift sarılı olur.
Hindi ve bıldırcında yetiştirmiştim, şimdilerde bıraktık.
Etlik kümesten tavuğa özel bakım yaparız.
Mısır,buğday,arpa, ayçiçeği küspesi kırması ile 1 ay kadar yemlenirse lezzeti gelir, ot gibi tatsız et kokusu kaybolur, baharat atılmış gibi eti kokar.
Tavuk eti akşamdan sabaha süte bastırılır, kekik v.s. ile terbiye edilirse güzel sotesi olur.
Kaz eti yahnisi 7 saatte sindirilir, yanına genelde lavaş ekmek tercih edilir.
Tansiyon hastaları yumurta sarısından sonra kaz etine aşırı duyarlıdır, yemeleri tavsiye edilmez.
Uzun süreli sindirimi olan gıdalar midede kan basıncının fazla artmasına sebep olur.
Kan mide bölgesinde toplanır, beyine daha az kan gider, kalp fazla çalışır ve inme, felç olaylarına sebebiyet verebilir.
Binaenaleyh, tadımlık yemekte fayda var.
Maşallah maşallah hocam her konuda bilginiz var, bakmadığınız hayvan yapmadığınız iş kalmamış nerdeyse dolu dolu ömür geçiriyorsunuz
 
Katılım
15.12.2008
Mesajlar
3,007
Konum
balıkesir
Kolay gelsin.
Ördek ve kaz kışın yağlanır, lezzeti oradan gelir.Tüyünü değiştirmesi gerekir.
Geçmiş yıllarda Pekin ördeği baktık, yumurtaları çift sarılı olur.
Hindi ve bıldırcında yetiştirmiştim, şimdilerde bıraktık.
Etlik kümesten tavuğa özel bakım yaparız.
Mısır,buğday,arpa, ayçiçeği küspesi kırması ile 1 ay kadar yemlenirse lezzeti gelir, ot gibi tatsız et kokusu kaybolur, baharat atılmış gibi eti kokar.
Tavuk eti akşamdan sabaha süte bastırılır, kekik v.s. ile terbiye edilirse güzel sotesi olur.
Kaz eti yahnisi 7 saatte sindirilir, yanına genelde lavaş ekmek tercih edilir.
Tansiyon hastaları yumurta sarısından sonra kaz etine aşırı duyarlıdır, yemeleri tavsiye edilmez.
Uzun süreli sindirimi olan gıdalar midede kan basıncının fazla artmasına sebep olur.
Kan mide bölgesinde toplanır, beyine daha az kan gider, kalp fazla çalışır ve inme, felç olaylarına sebebiyet verebilir.
Binaenaleyh, tadımlık yemekte fayda var.
Teşekkürler, bunun yanında eti ekmekle yemek sıkıntılı zararlıymış ,arada en az 8 saat olmalıymış.Screenshot_20191222-105122_Drive.jpgScreenshot_20200110-152534_Drive.jpgScreenshot_20200110-152218_Drive.jpg
Meraklisina yada rahatsizligi olana doğru beslenerek şifa bulacağına ilaçlardan kurtulabileceğini,kilo verebileceğini,hk. detayli kitabini whatssaptan ya da oluyorsa massengerden gönderebilirim.
 


Üst Alt