KAR KIŞ.

21.01.2018
43
80
38
Konya

GAGASİNA KAR DEĞDI.TADI GELDİ
20191226_123327.jpg
20191226_122754.jpg
 
Kolay gelsin.
Ördek ve kaz kışın yağlanır, lezzeti oradan gelir.Tüyünü değiştirmesi gerekir.
Geçmiş yıllarda Pekin ördeği baktık, yumurtaları çift sarılı olur.
Hindi ve bıldırcında yetiştirmiştim, şimdilerde bıraktık.
Etlik kümesten tavuğa özel bakım yaparız.
Mısır,buğday,arpa, ayçiçeği küspesi kırması ile 1 ay kadar yemlenirse lezzeti gelir, ot gibi tatsız et kokusu kaybolur, baharat atılmış gibi eti kokar.
Tavuk eti akşamdan sabaha süte bastırılır, kekik v.s. ile terbiye edilirse güzel sotesi olur.
Kaz eti yahnisi 7 saatte sindirilir, yanına genelde lavaş ekmek tercih edilir.
Tansiyon hastaları yumurta sarısından sonra kaz etine aşırı duyarlıdır, yemeleri tavsiye edilmez.
Uzun süreli sindirimi olan gıdalar midede kan basıncının fazla artmasına sebep olur.
Kan mide bölgesinde toplanır, beyine daha az kan gider, kalp fazla çalışır ve inme, felç olaylarına sebebiyet verebilir.
Binaenaleyh, tadımlık yemekte fayda var.
 
Kolay gelsin.
Ördek ve kaz kışın yağlanır, lezzeti oradan gelir.Tüyünü değiştirmesi gerekir.
Geçmiş yıllarda Pekin ördeği baktık, yumurtaları çift sarılı olur.
Hindi ve bıldırcında yetiştirmiştim, şimdilerde bıraktık.
Etlik kümesten tavuğa özel bakım yaparız.
Mısır,buğday,arpa, ayçiçeği küspesi kırması ile 1 ay kadar yemlenirse lezzeti gelir, ot gibi tatsız et kokusu kaybolur, baharat atılmış gibi eti kokar.
Tavuk eti akşamdan sabaha süte bastırılır, kekik v.s. ile terbiye edilirse güzel sotesi olur.
Kaz eti yahnisi 7 saatte sindirilir, yanına genelde lavaş ekmek tercih edilir.
Tansiyon hastaları yumurta sarısından sonra kaz etine aşırı duyarlıdır, yemeleri tavsiye edilmez.
Uzun süreli sindirimi olan gıdalar midede kan basıncının fazla artmasına sebep olur.
Kan mide bölgesinde toplanır, beyine daha az kan gider, kalp fazla çalışır ve inme, felç olaylarına sebebiyet verebilir.
Binaenaleyh, tadımlık yemekte fayda var.
Maşallah maşallah hocam her konuda bilginiz var, bakmadığınız hayvan yapmadığınız iş kalmamış nerdeyse dolu dolu ömür geçiriyorsunuz
 
Kolay gelsin.
Ördek ve kaz kışın yağlanır, lezzeti oradan gelir.Tüyünü değiştirmesi gerekir.
Geçmiş yıllarda Pekin ördeği baktık, yumurtaları çift sarılı olur.
Hindi ve bıldırcında yetiştirmiştim, şimdilerde bıraktık.
Etlik kümesten tavuğa özel bakım yaparız.
Mısır,buğday,arpa, ayçiçeği küspesi kırması ile 1 ay kadar yemlenirse lezzeti gelir, ot gibi tatsız et kokusu kaybolur, baharat atılmış gibi eti kokar.
Tavuk eti akşamdan sabaha süte bastırılır, kekik v.s. ile terbiye edilirse güzel sotesi olur.
Kaz eti yahnisi 7 saatte sindirilir, yanına genelde lavaş ekmek tercih edilir.
Tansiyon hastaları yumurta sarısından sonra kaz etine aşırı duyarlıdır, yemeleri tavsiye edilmez.
Uzun süreli sindirimi olan gıdalar midede kan basıncının fazla artmasına sebep olur.
Kan mide bölgesinde toplanır, beyine daha az kan gider, kalp fazla çalışır ve inme, felç olaylarına sebebiyet verebilir.
Binaenaleyh, tadımlık yemekte fayda var.
Teşekkürler, bunun yanında eti ekmekle yemek sıkıntılı zararlıymış ,arada en az 8 saat olmalıymış.
Screenshot_20191222-105122_Drive.jpg
Screenshot_20200110-152534_Drive.jpg
Screenshot_20200110-152218_Drive.jpg

Meraklisina yada rahatsizligi olana doğru beslenerek şifa bulacağına ilaçlardan kurtulabileceğini,kilo verebileceğini,hk. detayli kitabini whatssaptan ya da oluyorsa massengerden gönderebilirim.
 

Benzer Konular